TrashFashionista: April van Coolirpa

Posted on 2 min. leestijd

Ik heb onlangs een hele leuke TrashFashionista ontdekt: April van het YouTube account Coolirpa! Ik vind haar erg inspirerend en wil jullie daarom graag wat van haar laten zien.

jacket

April is een ster in het upcyclen van kleding. Ze koopt kledingstukken bij kringloopwinkels en tovert ze om in de meest stylish outfits. Dit doet ze grofweg in twee categorieën: Thrifted Transformations en Thrifted Quick Fixes. De eerste categorie vind ik de meest spectaculaire, maar de tweede spreekt mij zelf misschien wel het meest aan, omdat ze hierbij laat zien dat je door middel van hele eenvoudige -althans, zij laat ze eenvoudig lijken- ingreepjes je kringloopkleding echt perfect kan maken. Van beide categorieën wil ik jullie mijn favoriete voorbeelden op een rijtje zetten, zodat jullie hopelijk ook extra geïnspireerd raken om dit weekend een kringloopwinkel of twee te bezoeken!

Thrifted Transformations

De gaafste thrifted transformation vind ik denk ik dit jasje. Zo cool! Ze maakt hier van twee suffige jasjes één superhip jasje!

In onderstaand filmpje maakt ze van een flodderig jaren ’90 jurkje en een chiffon rok een mind-blowing galajurk die op de rode loper niet zou misstaan!

Thrifted Quick Fixes

Bij de thrifted quick fixes laat April zien hoe je kleine aanpassinkjes op je gekringloopte kledingstukken kan maken zodat ze je een stuk beter passen, of dat ze gewoon net wat mooier worden. In onderstaand filmpje laat ze bijvoorbeeld zien hoe ze de schouderbandjes van jurkjes iets korter maakt, zodat ze geschikt raken voor haar lengte. En als ik haar mag geloven: een kind kan de was doen!

Ohh hoe cool toch? Ik denk dat ik zelf ook maar eens met wat Thrifted Quick Fixes moet gaan beginnen. En dan misschien ooit, een mooie dag hier ver vandaan, zal ik ook klaar zijn voor een Thrifted Transformation. Ik hou jullie op de hoogte!

Coolirpa doet me ook denken aan de TrashFashionista waar ik eerder over schreef: Refashionista! Laten we die creatieve dame ook niet vergeten! Zij inspireerde mijn moeder om ook een refashion projectje aan te gaan, wat resulteerde in onderstaande verbouwing:

ReFashionista_grijs1Mocht je dat artikeltje gemist hebben dan kan je hem hier teruglezen: ReFashion #2: Alma Mater en het tornmesje

Oh het begint bij mij weer helemaal te kriebelen! Wat echter nog echt een kunst is, is om bij kringloopwinkels de potentie in de kledingstukken te zien die nog niet mooi zijn. Dat vind ik echt moeilijker dan het lijkt. Maar daar ga ik aan werken!

Wat vinden jullie van Coolirpa’s kunsten?

Alle foto’s en filmpjes van April in dit artikel zijn van Coolirpa.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.