DIY: Suède schoenen ‘poetsen’ (kleur opfrissen)

Posted on 1 min. leestijd

Hoi allemaal! Vandaag een video over hoe je de kleur van vaal geworden suède schoenen weer mooi kan opfrissen. Ondanks een licht ‘I have no idea what I’m doing’-gehalte blijkt het toch redelijk easy peasy lemon squeezy te zijn!

Klik hier om de video op YouTube te bekijken.

— EDIT: Inmiddels ben ik erachter dat die staalborstel kant bedoeld is om viezigheid weg te borstelen voordat je hem sprayt en de andere kant bedoeld is om op te borstelen na het sprayen. —

Zie je dus een mooi paar schoenen bij de kringloop liggen, maar is de kleur vaal geworden, koop ze dan gewoon lekker toch en maak ze weer mooi met deze DIY!

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Comments
 • Nienke
  5 mei, 2017

  Haha, die blik van jou voordat je met het borsteltje aan de slag gaat! Goed gelukt, jammer dat ik geen suède all stars heb ;)

  • Sabine
   6 mei, 2017

   Haha dat zou all star-dag naar een heel niveau tillen!

 • Geertje
  11 mei, 2017

  Ik zelf gebruik al zeker 20 jaar zo’n suede borsteltje. Ik borstel er vaak veel minder
  voorzichtig mee dan jij en doe het ook wel zonder spray: als schoenen vies zijn door bijv. modder maak ik ze schoon met water en daarna als ze bijna droog zijn opborstelen. Maar ook ik weet niet of het zo ‘hoort’ … ;-)

  • Sabine
   11 mei, 2017

   Goed om te weten Geertje! Ik denk dat je een goed punt hebt! Ik ben er inmiddels ook achter dat die staalborstel kant ervoor is om viezigheid weg te krijgen en die andere kant om op te borstelen. Ik zal dat er nog even bij zetten.