SHOOTD: Per ongeluk hip

Posted on 2 min. leestijd

Afgelopen weekend gebeurde er iets waar ik een beetje van schrok: ik keek in de spiegel en vond dat ik er ‘hip’ uitzag… en dat ging niet bepaald expres…

Natuurlijk ‘hip’ is helemaal geen negatief woord. Sterker nog, ik denk dat de meesten het positief vinden. maar het is gewoon iets waar ik mezelf totaal niet mee associeer. Ik heb al vaker op m’n blog verteld dat het met kringloopkleding lastig is om echt de laatste trends te volgen. Simpelweg omdat het even duurt voordat kleding weer afgedankt wordt. Het grote voordeel daarvan vind ik dat je meer tijdloze kleding kiest, omdat je je niet laat leiden door trends. Ik zou mijn eigen stijl dus ook nooit als ‘hip’ omschrijven, maar eerder als tijdloos. En toen dus toch per ongeluk een hippe secondhand outfit of the day… 

Hoe kwam deze tot stand? Het was zondag en ik zat lekker ontspannen thuis in een chilloutfit: een legging. een wijd shirt en sokken. Toen stelde Jacob voor om even samen de stad in te gaan. Dat leek mij een goed plan, maar ik had geen zin om echt een outfit aan te trekken. Daarom maar even makkelijk: ik pakte een vestje dat over een stoel hing, pakte een jasje van de kapstok.

Misschien wel handig om een tasje mee te nemen, want we wilden een boek kopen in verband met de boekenweek. Nou m’n handtas stond nog op de eettafel, dus dan die maar.

Het zonnetje scheen heerlijk, dus ik pakte ook nog even willekeurig een zonnebril.

En welja, m’n hardloopschoenen stonden nog in de gang, die leken me wel comfortabel om in naar de stad te lopen.

De outfit was dus zonder diepere gedachte bijeengeraapt van stukken die ik normaliter nooit met elkaar zou combineren. Zeker m’n hardloopschoenen: die draag ik eigenlijk alleen als ik ga hardlopen, en ik zou ze al helemaal nooit met m’n nette handtas combineren! Terwijl het volgens mij tegenwoordig best hip is om zulke schoenen ook gewoon te dragen, toch?

Ik herkende mezelf dus echt niet terug toen ik in de spiegel keek, het was een hele vreemde gewaarwording. Maar ik ben benieuwd of jullie het met me eens zijn. Is dit inderdaad een hippe outfit? Of ben ik gewoon zo onhip dat ik niet eens meer herken wat wel en niet hip is?

De gekringloopte items uit deze outfit zijn:

Disclaimer: Om de outfit extra hip te doen lijken heb ik m’n fotootjes even in wat hippe omgevingen geplakt. Ik was afgelopen zondag niet echt in New York…

Wat vinden jullie? Is dit inderdaad een hippe outfit? Of zie ik ze vliegen?

 

 

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Comments
 • Mijntje
  2 april, 2017

  Ik vind de outfit hip! De achtergrond en de zonnebril helpen natuurlijk enorm. En ik ben zelf ook een fervent Kringloopshopper, dus de vraag is of ik weet wat hip is ;)

  • Sabine
   7 april, 2017

   Dankjewel Mijntje! Haha ja, blijft lastig of we op ons eigen oordeel kunnen vertrouwen. ;)