Opening RataPlan Den Haag met kringloopmodeshow en Look For Less Challenge

Posted on 3 min. leestijd

Vorige week is de grootste kringloopwinkel van Nederland geopend: Rataplan Den Haag! En wat is het een fantastische zaak! Drie verdiepingen en 5000 vierkante meter kringloopplezier!
Om de opening van RataPlan Den Haag te vieren hadden ze naast leuke live muziek en een springkussen ook mij gevraagd om wat leuks te doen. Ze hadden bedacht een Look For Less Challenge en een modeshow met kleding uit de winkel te organiseren. Dat vond ik natuurlijk superleuk! Vandaag laat ik jullie wat zien over hoe dit was. 

Look For Less Challenge

De Look For Less Challenge vond ik ontzettend leuk bedacht. Mensen mochten in een half uur een look van een celebrity namaken met kleding uit de winkel en degene die daar het beste in zou slagen won een bon met €50,00 RataPlan shoptegoed! We hadden op de poster een paar voorbeelden gezet van looks die ze zouden kunnen namaken, maar ze mochten ook zelf een celebritylook kiezen. Er deden helaas niet superveel mensen mee, maar de mensen die meededen slaagden er zeer goed in! Hieronder zie je hun resultaten:

The Look For Less: Ariana Grande
door Chamisha

The Look For Less: Taylor Swift
door Cylaisha

The Look For Less: Ellen DeGeneres
door Josée

De prijs heb ik overhandigd aan de prachtige Chamisha die de look van Ariana Grande nagemaakt had. Ik moet wel echt eerlijk zeggen dat ik alledrie de looks verrassend goed vond! Ik zag ook thuis pas echt hoe goed Taylor Swift nagemaakt was, omdat ik de outfit van de echte Taylor nog niet zo goed gezien had.  Ik vond het in ieder geval superleuk dat deze dames zo enthousiast en succesvol meegedaan hebben. -Fun fact, de outfit die ik zelf aan had was ook van top tot teen bij RataPlan Den Haag bij elkaar geshopt.-

Deze drie looks zijn dus binnen een half uurtje bij elkaar gezocht in één kringloopwinkel! Ik vind het echt een behoorlijke prestatie! Zo zie je maar weer hoe goed het te doen is om er in kringloopkleding als een celebrity bij te lopen.

 

Kringloopmodeshow

De kringloopmodeshow was ook zo leuk om te doen! Samen met Eva van RataPlan (die jullie ook in het filmpje over RataPlan Almere konden zien) had ik de looks bij elkaar gezocht in de RataPlan. Eva had fantastische modellen geregeld (sommigen van hen waren zelfs RataPlan medewerkers!), ik mocht het geheel aan elkaar praten en zo showden we de zomercollectie. Hieronder zie je een aantal voorbeelden van de outfits. Alles wat de modellen droegen, inclusief schoenen en accessoires, was dus ook na afloop gewoon te koop!

Oh wat heb ik ervan genoten! Het was zo feestelijk allemaal!

Het Haags TV Journaal was aanwezig bij de opening, en heeft mij ook nog kort geïnterviewd! Zie hieronder het item (duurt tot 02:46, ik ben te zien van 01:25 tot 01:40 en van 02:16 tot 02:46.)

 

Klik hier als je de video niet kunt zien.

Ik ben zelf bepaald niet met lege handen vertrokken, ik was er donderdag bij de opening en zaterdag weer voor de modeshow en beide keren had ik een mand tot boven de rand volgeladen. Ik zal binnenkort laten zien wat ik er allemaal gekocht heb.

Zijn jullie al eens bij een vestiging van Rataplan geweest?

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Comments
 • Ingrid
  7 april, 2017

  Oh, ik hoopte al dat je het dit x over de opening en modeshow zou hebben.:)
  Ziet er allemaal erg leuk uit. Bij de modeshow vind ik vooral leuk dat zo veel verschillende modellen hebben meegedaan! Bewijst maar dat iedereen bij de kringloop kan slagen.
  Rataplan zit hier niet in het noorden. Ga denk ik maar een kringloopweekendje plannen met mijn schoonzusje uit Haarlem. Dan kunnen we deze Rataplan eens zelf verkennen!

  • Sabine
   14 april, 2017

   Wat leuk Ingrid, een kringloopweekendje! Ik ben benieuwd naar je ervaringen!

 • Geertje
  9 april, 2017

  Leuk gedaan hoor!
  Die look for less uitdaging vind ik echt superleuk, maar als ik zelf ter plekke was geweest had ik misschien toch ook niet meegedaan. Tijd, schijnwerper-angst, van die factoren die altijd tegen dit soort spontane acties werken.
  En de modeshow is inderdaad ook super gedaan.

  En nee, ik heb nog nooit een Rataplan gezien, zelfs niet van buiten. Maar wie weet …

  • Sabine
   14 april, 2017

   Bedankt Geertje! Ja ik kan het me wel voorstellen inderdaad, mocht je tips hebben om het voor een volgende keer laagdrempeliger te maken dan sta ik daar zeker voor open! :)