Kringloopcadeautips voor hem en haar

Posted on 4 min. leestijd

Wat gaat de tijd toch snel! Kerst staat alweer voor de deur! Ben je net als ik nog niet toegekomen aan cadeautjes kopen en wil je de komende dagen toch een aantal mensen verwennen? Dan heb je misschien iets aan mijn last-minute kerstcadeautips! Dit zijn mijn tips voor mooie, duurzame cadeaus voor een klein budget! Dit artikeltje heb ik eigenlijk al in 2015 geplaatst, maar  ik sta er nog steeds helemaal achter! En ben je -mijn inziens onterecht- bang dat cadeaus van de kringloop niet chic overkomen, kijk dan ook eens naar mijn inpaktips!

De gezelligste tijd van het jaar is weer aangebroken! De tijd waarin we de stad ingaan om voor onze dierbaren cadeautjes te kopen. Wie wordt daar nou niet blij van? Toch kan het ook een dure tijd zijn. Zeker als je niet alleen voor je dierbaren cadeautjes koopt, maar ook voor het softbalteamgenootje van de zus van je collega, omdat je met veel verschillende groepjes bij een Sinterklaasviering betrokken bent…
M’n zus wees me onlangs op een leuk filmpje waarin ze het hebben over cadeaus kopen bij kringloopwinkels. En inderdaad, ook hier biedt de kringloop uitkomst. En dan heb ik het niet alleen over cadeaus voor het eerdergenoemde softbalteamgenootje van de zus van je collega, maar ook voor de mensen die jouw het dierbaarst zijn. Want al kosten ze nooit meer dan een paar euro, ze kunnen wel heel mooi en betekenisvol zijn. Daarom vandaag: budget kringloopcadeautips voor hem en haar!

Kringloopcadeaus voor hem

Stropdassen

Stropdassen zijn eigenlijk ook wel bijna altijd bij kringloopwinkels te vinden. Natuurlijk geldt hierbij dat je het kaf van het koren moet scheiden, tenzij je het juist leuk vindt om een ludieke stropdas te geven met bijvoorbeeld een kerstman erop. Maar vaak zijn er ook hele mooie exemplaren te vinden. Jacob heeft ook wel stropdassen van Yves Saint Laurent, Tommy Hilfiger en Hugo Boss die we voor een prikkie bij kringloopwinkels vonden. Jaren geleden liet ik Jacobs kringloopstropdassenverzameling al zien, die toen nog uit slechts zeven dassen bestond. Inmiddels is z’n verzameling al flink uitgedijd, zoals op onderstaande foto te zien is.

stropdassen

Manchetknopen en dasspelden

Het leuke aan accessoires geven vind ik dat ze feestelijk zijn en niet teveel ruimte innemen. Bovendien is het makkelijk dat ze ‘one size fits all’ zijn. Voor mannen heb je minder variatie in accessoires dan voor vrouwen, maar gelukkig zijn er manchetknopen en dasspelden! Bij veel kringloopwinkels zijn deze wel te vinden. En het leuke aan deze cadeautjes vind ik dat ze extra geschikt zijn voor de feestdagen.

Jacobs dasspelden en manchetknopen van de kringloop.

Lollige bierglazen

Ik zal eerlijk zijn, zelf houd ik hier helemaal niet van. Toch kan ik me voorstellen dat er mensen zijn die het een leuk cadeautje vinden. Zeker als je bijvoorbeeld meedoet aan zo’n Sinterklaasdobbelspel waarbij je ludieke cadeautjes of goedkope prulletjes voor elkaar koopt. Niet mijn favoriete vorm van cadeaus geven, maar goed het kan natuurlijk zijn dat je in die situatie terecht komt. Dan kunnen lollige bierglazen een uitkomst bieden. En het voordeel is, deze zijn áltijd, maar dan ook áltijd bij kringloopwinkels te vinden! Ik schreef er jaren terug al dit artikeltje over: Lollig bedoelde bierglazen, een zekerheid in het leven.

Bier bestellen: even bellen

Kringloopcadeaus voor haar

Sieraden

Sieraden zijn toch altijd weer feestelijke cadeautjes. Bovendien ben ik er fan van omdat ze niet veel ruimte innemen. En zeker in de decembermaand zijn mooie glimmertjes nooit weg! Bij kringloopwinkels vind je ze voor een habbekrats, van schmuck tot vintage parelkettingen! Klik hier voor een filmpje van mijn kringloopsieraden. Zeker bij kerstmarkten liggen vaak mooie exemplaren, zoals in onderstaande sieradenkast bij Kringloopcentrum Baarn (de kerstmarkt bij KC Baarn is trouwens morgen!)

kerstmarkt1

Sjaals

Een heel leuk winters cadeautje is een warme sjaal. Ik vind dat echt heel sfeervol en knus! Bij ‘echte’ winkels vind ik dat sjaals nog verrassend duur kunnen zijn, maar van kringloopwinkels zijn ze duurzaam én goedkoop!

sjaal

 

Kringloopcadeaus voor hem en haar

Ornamentjes voor in de kerstboom

Ornamentjes voor in de kerstboom, denk bijvoorbeeld aan een speciale kerstbal, een engeltje, een hartje, een sterretje, of een diertje, vind ik een heel sfeervol cadeautje. Het is klein, maar kan toch heel persoonlijk zijn. Kringloopwinkels hebben vaak heel veel keuze en variatie in ornamentjes, vooral bij kerstmarkten! Het leukste eraan vind ik dat als de ontvanger zijn kerstboom optuigt, hij weer eventjes aan de gever denkt als hij het ornamentje erin hangt.  Mijn favoriete kringloopornamentje is ons beertje:

beertje

Boeken

Kringloopwinkels hebben bijna altijd een uitgebreide boekenafdeling waar je de meest uiteenlopende boeken kunt vinden. De boeken die je er steevast kunt vinden zijn boekenweekgeschenken. Over het algemeen leuke boeken voor het algemene publiek die in een mooi papiertje niet misstaan als Sinterklaascadeautje. Je kan ook juist een specialer boek kopen die zo’n prachtige klassieke kaft heeft, zoals de boeken op onderstaande foto die ik zelf kocht. Dit soort boeken vind je vrijwel altijd bij kringloopwinkels. Schrijf een mooie persoonlijke boodschap in de kaft en het maakt echt een classy cadeau voor onder de kerstboom!

boeken

Fotolijstjes met een persoonlijke foto

Ik houd het meest van persoonlijke cadeaus. Ik bezit al alles wat m’n hart begeert (okee, behalve dan een bad, maar dat is weer niet echt iets wat Piet door de schoorsteen mee kan nemen) dus eigenlijk zijn er geen spullen die ik nog graag wil hebben. Maar door een persoonlijk cadeau raak ik altijd ontroerd! Een leuke optie is dan om een foto af te drukken van een bijzonder moment en die in een mooi lijstje te doen. En laat je mooie lijstjes nou uitstekend bij kringloopwinkels kunnen kopen! Zie bijvoorbeeld dit prachtige echt zilveren fotolijstje dat ik voor €5,00 bij Kringloop Zeist kocht waar ik een foto van mijn opa en oma ingedaan heb:

fotolijstje

Hopelijk hebben jullie wat aan deze cadeautips. Ik wens jullie allemaal alvast hele feestelijke feestdagen zonder financiële zorgen toe!

Zou jij cadeautjes bij een kringloopwinkel kopen? En heb je zelf misschien nog kringloopcadeautips? Laat het achter bij de comments!

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Comments
 • Mbuti
  27 november, 2015

  Wat een leuke foto van je opa en oma. Zijn ze dat echt? Het lijkt wel een filmsterrenfoto uit de twintiger jaren!

  • Sabine
   29 november, 2015

   Haha ja dat zijn ze echt! :)

   • Merel
    1 december, 2015

    O die foto!!!!!! Ik dacht werkelijk dat je jezelf weer had gefotoshopt in een oude filmsterrenfoto. Wat lijk jij dan op jouw oma zeg. Prachtig!!!

 • Ingrid
  22 december, 2017

  Voor cadeautjes ben ik zelf een groot fan van “pakketjes”; bijv. zelfgemaakte dressing (in een mooi glazen potje) met de ingrediënten en receptkaart erbij of een boekje met allerlei pannenkoeken recepten met spullen erbij om die zelf te kunnen maken, leuke mokken met verschillende soorten thee erbij en een potje honing etc. Veel van de nonfood dingen voor die “pakketjes” kun je heel goed in de kringloop winkel vinden!
  Mooi inpakken in een mooie mand, op een dienblad of een mooie doos
  van dat doorzichtige folie met mooie lintjes of touwtjes erom heen en je hebt een leuk presentje.