SHOOTD – Sicilian Summer

Posted on 2 min. leestijd

Heerlijk, het is zomer! Nog vijf weken en dan zit ik met mijn vriend in het vliegtuig naar Sicilië..
Als ik aan Sicilië denk, denk ik aan de Godfather..

Hier is Michael Corleone in Sicilië.

Dus, om de voorpret compleet te maken, heb ik de Godfather verwerkt in de volgende foto’s van mijn SHOOTD (Second-Hand Outfit Of The Day).
Voor het echte Godfather gevoel kan je dit liedje luisteren tijdens het bekijken van de foto’s.
Kijk mee naar een van de outfits die ik op Sicilië zal gaan dragen.

Ik heb er zo veel zin in! Na een jaar lang aan m’n masteronderzoek gewerkt te hebben in een kleine kamer waar de ramen niet open kunnen wil ik alleen nog maar rondrennen in de natuur en zwemmen in de zee met de zon op m’n bol. En dat is precies wat ik ga doen!

Ik weet niet precies waarom, maar om een of andere reden vond ik deze gestreepte broek erg retro Italiaans…

De schoenen kocht ik voor €5,00 bij de Kringloper in Naarden. De gestreepte broek kocht ik voor €3,00 bij Emmaus Bilthoven, waar ik voor €2,00 ook de beige/grijzige top kocht.

De zonnebril kocht ik voor €3,00 op de vrijmarkt, afgelopen Koninginnedag. De ketting is niet tweedehands, die kocht ik voor €14,95 bij de WE. De armband aan m’n rechterarm kocht ik voor €0,50 bij Emmaus Bilthoven en de armbanden aan m’n linkerarm waren een cadeautje van m’n lieve vriend.

Ik heb geprobeerd op te zoeken of er ook kringloopwinkels op Sicilië zijn. Tot nu toe heb ik alleen iets over één winkel in Palermo gevonden, maar daar zitten we helaas niet in de buurt. Wij zitten in de buurt van de Etna, in Catania. Mocht iemand iets weten van een kringloopwinkel of een rommelmarkt daar in de buurt dan hoor ik dat heel erg graag!

Wat zijn jullie vakantieplannen? En bezoeken jullie wel eens rommelmarktjes, of misschien zelfs kringloopwinkels op vakantie?

Bedankt voor het maken voor de foto’s, Don Kuba!

(Bron Godfather plaatje)

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 Comments
 • Maaike
  30 juni, 2012

  Ik ga ook naar Sicilië met vakantie, wat toevallig! Ik ga woensdag al :-). Wij verblijven ook aan de oostkant van Sicilië, in Taormina. Ik heb even opgezocht wat “kringloopwinkel” in het Italiaans is en het is Mercatino dell’usato. Wellicht kom ik er een tegen, dan zal ik opnieuw een reactie plaatsen waarin ik je het adres laat weten :-)

  • Maaike
   30 juni, 2012

   Sorry voor de tweede reactie, maar ik heb ondertussen even verder gezocht!
   Op deze pagina (http://mercatini.mercatopoli.it/index.php?det=0&regi=Sicilia) staan verschillende kringloopbedrijven, waarvan 1 in Catania, Via Barsanti nummer 16.

   • Sabine
    30 juni, 2012

    Nou ja zeg! Dat is fantastisch! Haha ik heb serieus best lang gezocht, maar ik kon niks vinden! Haha fantastisch! Echt heel erg bedankt!

  • Sabine
   30 juni, 2012

   Aah wat toevallig! Wij gaan ook naar Taormina! :D
   Nou als je iets tegenkomt dan hoor ik het heel graag! Wat een fantastisch toeval zeg! Heel erg veel plezier!

   • Maaike
    15 juli, 2012

    Hoi Sabine, ik ben vanmorgen vroeg uit Sicilië teruggekeerd en het was fantastisch, maar helaas geen tweedehandswinkels (kleding noch meubels) gezien, wel enkele (dure) antiekzaken in Catania op de weg tussen het station en de haven.
    Ik heb nog wel wat andere tips (die zijn vast ook welkom!): wij hebben gesnorkeld en gevaren bij het Diving Center Taormina op de Via Jannuzo in Giardini-Naxos, een boot- en snorkeltocht van vier uur kostte 25 euro pp en dan kan je snorkelen en zwemmen bij Isola’Bella en de Grotto Azzuro. Deze snorkelschool haalt je met een busje bij je hotel op.
    Ook hebben we bij SAT een excursie naar de Etna gedaan en dat was het forse bedrag (80 euro pp) zeker waard! Je kan tot ongeveer 2600 meter hoogte met een bus, kabelbaan en jeep de Etna op en dat was heel indrukwekkend.
    Catania vond ik niet zo’n leuke stad, heel industrieel, maar Syracuse vond ik wel heel leuk, vooral het schiereiland Ortygia.
    Veel plezier op Sicilië!

    • Sabine
     17 juli, 2012

     Bedankt voor je uitgebreide reactie! Jammer van de kringloopwinkels, maar ik ben echt superblij met al je tips! En als ik kan snorkelen, dan heb ik geen kringloopwinkel nodig! :D Heel gaaf! Ik kan niet wachten :). Ik ben blij dat je het leuk hebt gehad!

 • Cindy
  30 juni, 2012

  Wat een leuke broek en ik vind de armbanden van je lieven vriend ook heel mooi! Ik ga interrailen, in 10 dagen langs Zürich, Verona, Rome en Florence :). Even kijken of ik een paar leuke nepmerkdingen kan scoren hihi. Er zit trouwens een Emmaus in Lombok waar ze geloof ik ook veel kleding hebben, weet niet of je daar al weleens geweest bent :)? (Ik ben er maar 2 minuten binnen geweest om samen met iemand een hele hoop kleding te dumpen)

  • Sabine
   1 juli, 2012

   Thanks Cindy!
   Wat een ontzettend leuke trip heb je in het vooruitzicht! Ohh ik ben echt gek op Italië! Ik denk dat je onwijs lekker gaat eten! :D
   Ik ben nog nooit bij de Emmaus in Lombok geweest, maar die staat zeker op mijn to do list! Misschien kan ik dan wat van jouw oude kleding kopen! ;)
   Mocht ik je niet meer zien voor je vertrek, heel veel plezier op vakantie!

 • Vintage Rose
  30 juni, 2012

  Vakantie, heerlijk en ook al best snel!! Mooie outfit is dit, staat je goed.
  Ik ga zelf over zes weken twee weken naar Frankrijk, naar de Morvan.
  Alleen al het uittypen bezorgt me al vakantiekriebels…
  Op vakantie ben ik niet actief op zoek naar tweedehandswinkels, gek genoeg.
  Maar als er ergens een brocante markt is o.i.d. dan ga ik wel even sfeer proeven.
  Tijdens het lezen van dit artikel heb ik even naar de muziek geluisterd. Prachtig, ik kan ‘m dromen, ik heb de cd er ook van.

  • Sabine
   1 juli, 2012

   Dankjewel! En jij hebt ook heerlijke vakantieplannen! Ik zie dat daar een natuurpark is. Wat een prachtig vooruitzicht :).
   Haha echt leuk dat je ook van de Godfather houdt. Ik vind die muziek ook echt prachtig :) Ik ga er sowieso nog even een Godfather marathon tegenaan gooien voordat ik vertrek :)

 • Evey
  1 juli, 2012

  Wat een heerlijk vooruitzicht!

  • Sabine
   1 juli, 2012

   Dankje! Ik kan ook echt niet wachten :)

   • Evey
    3 juli, 2012

    P.s. ik zeg doe maar een roadtrip amerika, dan kan je mij tips gaan geven hehe ^^

    • Sabine
     3 juli, 2012

     Haha nou vooruit dan maar ;)

 • christian
  2 juli, 2012

  wat een leuke bling bling!!
  haha outfit foto’s staan morgen er op.

  xo

  http://www.mydutchfashionstyle.com

  • Sabine
   2 juli, 2012

   Dankje! Haha, ik had er nog helemaal niet zo over nagedacht, maar het is inderdaad best wel bling met dat goud enzo :).
   Ik ben benieuwd naar de foto’s! Ik kom morgen zeker kijken!

 • Veerle
  3 juli, 2012

  Wat een leuke outfit!!
  Trouwens alvast heel veel plezier :) Ookal duurd het nog eventjes.
  XVeerle♥

  • Sabine
   3 juli, 2012

   Dankjewel Veerle! :)