The look for less: Jackie Kennedy

Posted on 3 min. leestijd

Onlangs introduceerde ik een nieuwe categorie: de look for less! Daarin vroeg ik jullie om ideeën voor andere looks for less. Ik heb daar zulke leuke reacties op gehad, hartstikke bedankt daarvoor! Caro Emerald, Twiggy, Coco Chanel, stuk voor stuk een leuk idee! En ik ga ze natuurlijk allemaal nadoen, maar vandaag begin ik met Jackie Kennedy, naar een idee van lezeres Vintage Rose, want daarvoor had m’n moeder al het één en ander in de kast liggen.

Ik vond het een heel leuk idee om de look van Jackie Kennedy na te maken. Ik heb voor dit stukje een beetje over haar gelezen en was erg onder de indruk. Ze stond erom bekend altijd goed gekleed te zijn. Ook was ze mooi, charmant en gecultiveerd. Ik vind haar ontzettend bijzonder. Lees verder om wat meer over haar te lezen, om de complete look te zien en om te lezen hoeveel deze gekost heeft.

De totale outfit heeft ongeveer €14,50 gekost en is als volgt opgebouwd:
De schoenen kostten €4,00 en komen van de Kringloper in Naarden. Van diezelfde winkel komt ook de tas, die kostte €3,50.
De oorbellen komen van Kringloopcentrum Baarn en kostten €1,00.
De ketting kostte bij Kringloopcentrum Eemnes €1,-.
De pillbox (het hoedje) en het mantelpakje komen beiden van Emmaus Bilthoven uit de tijd dat de euro er nog niet was. De pillbox kostte fl.3,- en het pakje koste fl.7,50. Dus samen ongeveer €5,00.

Jackie Kennedy word ook vaak Jackie O genoemd, naar haar achternaam Onassis, die ze aannam van haar tweede man, de Griekse scheepsmagnaat Aristoteles Onassis. De meeste mensen, ikzelf in ieder geval, zullen Jackie echter vooral kennen als de vrouw van president John F. Kennedy.
Jackie en John ontmoetten elkaar op de bruiloft van een gemeenschappelijke vriend, kwamen elkaar in de vier jaar daarna nog een paar keer tegen en uiteindelijk ontlook de romance.
Jackie en John trouwden in 1953 en Jackie droeg een jurk van de Afro-Amerikaanse ontwerper Ann Lowe. (Deze look doe ik helaas niet na, maar toch zal ik jullie de foto niet onthouden.)

Hoewel Jackie een rol had als First Lady wilde ze liever niet zo genoemd worden, omdat ze dat vond dat dat klonk als een paardennaam. Ze werd liever mevrouw Kennedy genoemd.

Ondanks de belangrijke functie van haar man, waren mensen ook vaak vooral onder de indruk van Jackie. Tijdens een gezamenlijk bezoek aan Frankrijk veroverde Jackie de harten van het Franse volk met haar vloeiende Franse uitspraak. Na het bezoek schreef het tijdschrift Time: “er was ook nog een man die bij haar was”. Ook de president zelf zag de lol er wel van in en zei “Ik ben degene die Jacqueline Kennedy naar Parijs vergezelde, en ik heb ervan genoten!”

Dit jasje komt van Emmaus Bilthoven en heeft €7,50 gekost. De hoed komt hier ook vandaan en kostte €4,00. De zonnebril komt van Kringloopcentrum Eemnes en kostte daar €1,00.

Jackie heeft het niet altijd makkelijk gehad in haar leven. Maar wat ik echt onbegrijpelijk zwaar vind is hoe ze haar man heeft verloren. Ik zal niet in details treden, want die kennen jullie waarschijnlijk al wel en ze zijn behoorlijk gruwelijk. Ze zat naast haar man in de open auto toen hij doodgeschoten werd. (Tip: kijk hiervan geen youtube filmpjes, want ze laten je niet meer los.) Ik heb daar de afgelopen dagen best veel aan moeten denken en ik kan me gewoon niet voorstellen hoe verschrikkelijk dat moet zijn. En hoe ze daarna haar leven weer herpakt heeft vind ik erg bewonderenswaardig.

 

Vinden jullie de look een beetje gelukt? Ik geef toe dat het haar allemaal net iets beter staat, maar tegen Jackie Kennedy ben ik helaas net niet opgewassen ;-).

Bedankt voor het maken van de foto’s en het lenen van je kleding, mam!

Bronnen:
Eerste foto van Jackie, Foto van Jackie in haar trouwjurk, Foto van Jackie met een zonnebrilFoto van Jackie in een auto, Informatie over Jackie.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

30 Comments
 • christian
  4 juli, 2012

  Dit heb je echt heeel leuk gedaan schat!!
  wauw wauw wauw!

  • Sabine
   5 juli, 2012

   Ah wat een toffe reactie! Hartstikke bedankt! :)

 • Esther - Blosh Time
  4 juli, 2012

  Wat goed gedaan zeg! En ook echt de settings nagedaan, superleuk. Ik zou zelf zo’n rubriek meer een twist geven door de looks wel na te doen, maar dan meer van nu te maken. Want één van de redenen waarom het Jackie zo goed stond, is omdat het echt van die tijd was. Nu valt het een beetje uit de toon ;-) Maar alsnog heb je de looks heel goed gekopieerd!

  • Sabine
   5 juli, 2012

   Dankjewel! Dat vind ik ook een hartstikke leuk idee! Goede tip zeg!

 • Joyce
  4 juli, 2012

  Wauw, super! Het lijkt echt heel erg goed :)

  • Sabine
   5 juli, 2012

   Ah dankje! :)

 • Vintage Rose
  4 juli, 2012

  Echt heel leuk gedaan, complimenten! Dat geruite jasje kan je zo aan met een spijkerbroek, hartstikke hip. Ben nu al benieuwd naar de volgende look for less.
  En Jackie is idd. een hele inspirerende vrouw!

  • Sabine
   5 juli, 2012

   Dankjewel! Wat leuk om te horen! En wat een goed idee van dat jasje! Daar was ik zelf nooit opgekomen, maar dat is inderdaad leuk!

 • Mariske de Wit
  4 juli, 2012

  Tjoh het is altijd weer leuk om een berchtje te krijgen in je mailbox dat een nieuwe blog gelanceerd is!

  • Mariske de Wit
   4 juli, 2012

   ga zo door Sabine (& Jose)!!!!!

   • Sabine
    5 juli, 2012

    Ah Mariske wat leuk zeg! Hartstikke bedankt! Ook namens m’n moeder :)

 • Bertine
  4 juli, 2012

  Wow wat super leuk!! Die look-a-like foto’s zijn echt prachtig geworden! Mag je trots op zijn:)

  • Sabine
   5 juli, 2012

   Dankjewel! Wat lief dat je dat zegt!

 • Evey (@eveystweetlife)
  4 juli, 2012

  Wat een koopje! Tof dat je het zo voor elkaar weet te krijgen.

  • Sabine
   5 juli, 2012

   Haha dankje! Deze is zeker met dank aan m’n moeder geweest ;)

 • Peps
  4 juli, 2012

  Wat MOOI! De look is geweldig, en je hebt hem super goed nagemaakt! Ik vind de tweede look het leukste, met die donker jasje, de rok, hoed en zonnebril. Ik raad de zonnebril en hoed combi sowieso aan, ze staan jou ergggg leuk!

  • Sabine
   5 juli, 2012

   Peps! Je bent fantastisch! :D

 • Sara
  4 juli, 2012

  Wat een leuke looks, ik zou ze zelf niet zo snel dragen maar het ziet er wel leuk uit!
  xx♥

  • Sabine
   5 juli, 2012

   Dankjewel! Ik zou het zelf ook niet op deze manier dragen, maar hierboven gaf iemand de tip om bijvoorbeeld het jasje op een spijkerbroek te dragen. Misschien dat ik dat wel eens ga proberen! :D

 • elma
  4 juli, 2012

  Wat heb je dat weer super leuk nagemaakt! De look met de zonnebril is mijn favoriet! x

  • Sabine
   5 juli, 2012

   Dankje! Ik ben sowieso wel gek op grote zonnebrillen :)

 • Eva
  5 juli, 2012

  Whaw … super goed gedaan ! Heel anders dan de eerste “The Look For Less”.
  Echt heel leuk

  • Sabine
   5 juli, 2012

   Ah thanks Eva! Echt leuk dat jullie zulke leuke reacties achterlaten! :D

 • MissEvie.nl
  5 juli, 2012

  Wauw wat ontzettend leuk gedaan!!!! Ik vind het echt super geslaagd! Hele leuke foto’s, maakt het artikel helemaal af :-)

  • Sabine
   5 juli, 2012

   Dankjewel! Leuk om te horen joh! :)

 • miranda
  5 juli, 2012

  echt superleuk gedaan dit, hou er van! leuke nieuwe rubriek :D

  XOXO

  http://blondefashiontale.com

  • Sabine
   6 juli, 2012

   Dankjewel! Tof! :)

 • Josee van den Berg
  8 juli, 2012

  Als je het JFK nog eens zelf wil horen zeggen: het staat op YOUTUBE.

  http://www.youtube.com/watch?v=qzGlXZEsUAY start op 0.35.

  Jacky was erg belangrijk voor JFK voor de stemmen van de Latin Americans. Ze sprak nl ook vloeiend Spaans. Mooi voorbeeld:
  http://www.youtube.com/watch?v=oRi39Ia3njQ&feature=related

  Kijk dan vooral ook even hoe JFK erbij staat en duidelijk geen idee heeft wat ze zegt maar wel aanvoelt dat dit alleen maar stemmen kan opleveren.

  • Sabine
   8 juli, 2012

   Haha inderdaad! Leuk joh!

 • Sanne
  22 september, 2014

  Schitterend! Vooral dat mantelpakje is precies wat ik voor me zie als ik aan Jackie O denk. Je hebt haar stijl perfect getroffen!

  Ik heb zelf ook nog een dergelijk pakje in de kast hangen. Toch eens kijken of ik zo’n look kan samenstellen. Zo’n pillendoos-hoedje en vintage handtas heb ik niet, maar die komen er zeker. Mijn collegaatjes zullen opkijken, hi, hi, hi.

  Bedankt voor de inspiratie, en ik ga je blog zeker in de gaten houden!

  Sanne