Emmaus Parkwijk

Posted on 3 min. leestijd

Afgelopen zaterdag ging ik naar een Emmaus waar ik nog nooit was geweest! Jaja, ik ben een avonturier. Het betrof de Emmaus in Parkwijk in het Utrechtse stadsdeel Leidsche Rijn. Emmaus is mijn favoriete kringloopketen, dus de verwachtingen waren hooggespannen. Het avontuur kon beginnen!
Als je niet bekend bent in de vriendelijke vinexwijk Parkwijk en je gaat met een tomtomloze auto, dan is het een beetje zoeken. Ik was er nog nooit geweest en ik heb het richtingsgevoel van een poffertje, dus even vreesde ik dat ik het nooit zou gaan vinden, maar precies op het moment dat de moed me in de schoenen zonk dook het bovenstaande prachtige beeld naast mij op. Schitterend! Alsof ik een fata morgana zag! M’n hart maakte een sprongetje en enthousiast reed ik door naar de ingang.
Het was een mooi pand met veel glas, en dus kon je van buitenaf al zien dat deze Emmaus veelbelovend was.
Als je binnenkomt bij Emmaus Parkwijk heb je aan je linkerhand een groot gedeelte met kleding, schoenen en tassen. Waar ik erg van opkeek was de ratio mannen-/vrouwenkleding. In veel kringloopwinkels zie ik vaak dat er een half voetbalveld wordt ingedeeld met vrouwenkleding en dat de mannen dan nog een half rekje tot hun beschikking krijgen, mits ze dankbaar genoeg zijn. Deze Emmaus heeft dat helemaal niet! Het zou me niks verbazen als het ongeveer fifty-fifty blijkt te zijn. Ze hebben vooral een hele mooie collectie overhemden, stropdassen en pakken.

Niet de minste ook! Het waren prachtige onbeschadigde pakken en ook veel van mooie merken.
Ideaal dus als je bijvoorbeeld moet solliciteren of binnenkort een feestje hebt waarvoor je wat netter gekleed moet zijn, of als je gewoon graag pakken draagt natuurlijk!
Toch zal nog steeds menig vrouwenhart sneller kloppen bij deze Emmaus, ze hebben namelijk ook echt ontzettend veel schoenen en tasjes! En je man is dan nog te druk bij de pakken en overhemden om te zeggen dat ‘je toch al twee paar bruine laarzen in de kast hebt staan’. Win-win!

Dit was slechts een van de vele kasten met schoenen en tassen.

Ik was echt onder de indruk van deze immense verzameling van prachtige kleding en accessoires, van shirtjes tot trenchcoats en van laarzen tot enveloptasjes. Zo onder de indruk zelfs dat ik nauwelijks nog naar de rest van de winkel heb gekeken. Hoewel het kledinggedeelte maximaal de helft van de ruimte moet hebben ingenomen.
Waar ik wel nog even in een roes heb rondgelopen was het boekengedeelte. Er was niet heel veel ruimte om te zitten lezen, maar wat een prachtige boeken! Mooie grote encyclopedieën, atlassen, romans en van die koffietafelboeken vol mooie foto’s. En ik moet echt mijn complimenten uitspreken voor hoe ze al die boekenkasten ingedeeld hadden, al die boeken op alfabetische volgorde. Chapeau!

Dit was slechts een klein deel van alle boeken.

Ik heb nog wel uit een ooghoek gezien dat ze ook een hoop goede meubels hadden, een aantal complete stoelensets en mooie houten kasten. Ook hadden ze echt een leuke kunstverzameling met vooral veel schilderijen.
Emmaus Parkwijk had mijn verwachtingen niet waargemaakt, maar overtroffen. En ik denk dat ik er binnenkort nog maar eens langs moet om nog eens goed naar de niet-kleding gedeeltes te kijken. De volgende keer zal ik niet overdonderd worden, maar ik zal voorbereid zijn op iets fantastisch.

 

 

 

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Comments
 • Nienke
  10 maart, 2012

  Yo! Ik wil natuurlijk niet aan je geloofwaardigheid twijfelen, maar lag er afgelopen zaterdag echt nog sneeuw in Leische Rijn? ;)

  • Sabine
   10 maart, 2012

   Haha scherp opgemerkt! Ik had dit inderdaad al een paar weken terug geschreven..

 • Claudia
  3 april, 2012

  Wat goed om te zien dat Emmaus Parkwijk verbeterd is. Toen ik nog in Utrecht woonde ben ik daar (ik denk in 2007) eens geweest en het was echt een bende, zowel qua kleding als interieurspullen. Maar nu dus niet meer aan jouw foto’s en verhaal te zien :) Leuk!

  • Sabine
   3 april, 2012

   Bedankt voor je reactie!
   Ik heb dat inderdaad ooit eerder van iemand gehoord, dus ik ben blij dat het nu zo’n nette winkel geworden is. :) Het was heel schoon en geordend.