TrashFashionisto: Een celebrity bij de kringloop!

Posted on 3 min. leestijd

Boy oh boy! Vandaag hebben we een hele bijzondere gast op TrashFashion! Een echte celebrity die tweedehands kleding draagt, all the way from Brazil. Wat een eer!
Om jullie nog even in spanning te houden ga ik nog niet zeggen wie het is. Maar laat me een paar zaken vertellen, opdat jullie kunnen raden.
Deze celebrity staat wereldwijd bekend als een echte ladies man. Voor zijn exotische accent valt menig vrouw in katzwijm. En dat niet alleen, hij is ook ontzettend goed gekleed! Altijd strak in pak. En nog een hoed op ook! En hij loopt zelfs vaak rond met zo’n dichtgevouwen paraplu! Dat is nog eens klasse. Tsja, welke vrouw valt nou niet voor zo’n charmante man?
Overal waar hij komt laat hij een spoor van gebroken harten achter. En nou heeft hij ook nog eens míjn hart gebroken. Hij heeft namelijk onlangs in een tijdschrift bekend gemaakt dat hij zijn pakken bij de kringloopwinkel koopt! Toen had ik spontaan een fikse celebritycrush op hem…
Helaas zei hij verderop in het artikel iets wat mij een beetje teleurstelde, dus toen was mijn crush weer over.
En toch, soms, op momenten dat ik het het minst verwacht, overvalt het me weer. Hij zal altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben…

Okee, het moment der waarheid. Weet je al over welke casanova ik het heb? Inderdaad! Ik heb het over niemand minder dan….

(Tromgeroffel)

Joe Carioca!Ai caramba!

Hier is een foto van het artikeltje in het tijdschrift waarin hij vertelt zijn pakken bij de kringloop te kopen:

Hier kun je het zelf nalezen. Op de vraag “Hoe kom je aan dat dure pak?” antwoordde Joe “Eh… dat komt uit een eh… kringloopwinkel (Hier begon mijn crush), maar wil je dat nooit tegen iemand zeggen? (Hier eindigde mijn crush)“.
Hoe mooi ik het vond dat hij zijn kleding bij de kringloop haalt, zo jammer vind ik het dat hij er zich blijkbaar voor schaamt!
Ten eerste, omdat ik onzekerheid niet zo aantrekkelijk vind. Ik vind het mooi als mensen trots zijn op wat ze doen en er volledig achter staan.
Ten tweede, zoals waarschijnlijk wel duidelijk is, vind ik kringlopen niet iets om je voor te schamen, maar juist iets om trots op te zijn! Voordat ik met mijn blog begon, en ik wel eens een complimentje op een kledingstuk kreeg, dan zei ik altijd: “Dankje! Van de kringloop!”. Vaak kreeg ik dan de reactie: “Dat moet je er niet bij zeggen joh!”. Helemaal niet onaardig bedoeld natuurlijk. De mensen die dat zeiden bedoelden volgens mij dat je niet kan zien dat het tweedehands is, dat het net zo goed voor nieuw door kan gaan. Maar ik zei het juist omdat ik er trots op ben dat ik het voor weinig op de kop heb kunnen tikken.

Maar goed, misschien is het maar goed ook dat Joe dat heeft gezegd. Anders had ik de rest van mijn leven kunnen dromen over een man die ik waarschijnlijk toch nooit zou ontmoeten…

Tot slot wil ik afsluiten met het mooie motto dat Joe Carioca daarna wel weer zei:

 “Gratis genieten ies onbetaalbaar!”

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 Comments
 • elma
  2 september, 2012

  Helemaal mee eens! Als ik iets goedkoop heb kunnen bemachtigen zeg ik het er ook vaak bij omdat ik er trots op ben :)

 • Maaike
  2 september, 2012

  Ik vind een goedkoop koopje ook altijd iets om trots op te zijn! Vooral als mensen zeggen: dat lukt mij nou nooit, zo’n superleuke jurk/paar schoenen/broek te scoren op de rommelmarkt/koninginnemarkt/kringloopwinkel. Dan bied ik altijd mijn hulp aan ;-). Mijn favoriete kledingstukken zijn ‘afdankers’ van mijn zus of uit de kringloop of van de rommelmarkt!

  • Sabine
   4 september, 2012

   Wat leuk dat je dan je hulp aanbiedt! Echt tof!

 • Roos
  2 september, 2012

  Wees er trots op inderdaad, ik ben veel blijer met een outfit die mij weinig gekost heeft en waarin ik er toch leuk uit zie dan wanneer het mij eigenlijk meer geld heeft gekost dan ik uit had willen geven. Nee hoor, geef mij de kringloop en rommelmarkten maar:)!!

 • Evey | Style Spy
  3 september, 2012

  Lachen dat celebs ook “going kringloop”. Er zijn er vast wel meer :P

 • Tjoe Tjoe Oudt
  3 september, 2012

  Koninginnenmarkt of andere markten op feestdagen. Daar kan ik mijn lol op.
  Heb daar ook hele leuke jurkjes vandaan. Doe mij die maar.

  xxx

  • Sabine
   4 september, 2012

   Ja! Ik ben ook gek op de koninginnemarkt! :D

 • Joyce
  4 september, 2012

  Hmm dan moet ie het ook niet daar halen als ie zich ervoor schaamt. Ik zou dan echt zo’n trots gevoel hebben van; yeah, ik heb iets moois gekocht voor weinig geld!

 • Vintage Rose
  4 september, 2012

  Ah Joe, welke vrouw kent ‘m niet?
  Er zijn ook heel veel mensen die gelijk zeggen nadat je ze een complimentje hebt gemaakt, “Uitverkoopje hoor!” of “Kostte maar zoveel (weinig)!”
  Van mij hoeven ze dat niet te zeggen. Eerlijk gezegd probeer ik er ook op te letten.
  Ik schaam me er absoluut niet voor, tenslotte kan ik iedereen tegenkomen bij de kringloopwinkel. Maar het is zo verleidelijk om je kunsten te vertonen door gelijk te roepen dat het een koopje was. En vervolgens bewonderd te worden door je slimme inkooptechniek!

  • Sabine
   4 september, 2012

   Hahaha, ze noemen hem wel ‘de gevederde George Clooney’…
   Je hebt best een goed punt! Ik zeg inderdaad bijna altijd dat het tweedehands is, omdat ik er zo trots op ben, maar misschien is het wel leuker om gewoon ‘Dankjewel!’ te zeggen. Goed advies!