Filmpje: Zwartbessie en Floddertje

Posted on 1 min. leestijd

Vandaag wil ik jullie voorstellen aan onze nieuwe huisgenootjes: Zwartbessie en Floddertje. Opdat jullie Zwartbessie en Floddertje wat beter kunnen leren kennen heb ik een filmpje gemaakt: een dagje uit het leven van Zwartbessie en Floddertje. Die kunnen jullie hier zien:

Zwartbessie en Floddertje en hun hokje zijn waarschijnlijk mijn grootste tweedehands aankoop ooit, ze komen van Marktplaats.nl. Bovendien kwamen ze vrij ongepland. M’n huisgenootjes en ik wilden wel al een tijdje kippetjes, maar dat was meer een idee dan dat we echt concrete plannen hadden.
Toen ik onlangs bij m’n ouders thuis was en m’n vader vroeg of hij met mij een kippenhok wilde bouwen stelde m’n moeder voor om even op Marktplaats te kijken. Daar werd een hok aangeboden met twee sabelpootkrielkipjes erbij! We besloten te bellen en een uurtje later waren m’n huisgenootjes en ik de trotse eigenaars van twee prachtige kippetjes!
Ze hadden nog geen namen, dus besloten we ze Zwartbessie en Floddertje te noemen, vernoemd naar de gedichtjes en verhalen van Annie M.G. Schmidt.

Hebben jullie ook huisdieren? En hebben jullie die misschien ook wel tweedehands van iemand overgenomen?

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 Comments
 • Ina Vinamont
  18 september, 2013

  Hahahhaah vooral die foto bovenaan: Are you tokking to me?

  En wat een stoer filmpje! :) twee pracht beestjes!!!!

  Leuk gedaan hoor Sabine!

  xxx

  • Ina Vinamont
   18 september, 2013

   p.s.:
   wij hebben ook tweedehands ratten in een tweedehands kooi!
   Baileys en Dropshot
   Zelfs mijn kat, Malibu, is tweedehands..

   • Sabine
    24 september, 2013

    Thanks Ina!
    Wat een leuke namen hebben jullie diertjes zeg! :D

 • Bertine
  18 september, 2013

  hahaha leuk filmpje, goede muziek eronder gezet!

  • Sabine
   24 september, 2013

   Thanks Bertine :)

 • Nancy
  18 september, 2013

  G E W E L D I G !!! Wat een schatjes…. We hebben ons hier bescheurd over de scene waarin ze niet meer van het hok af durven. Zouden ze vergeten zijn dat ze kunnen vliegen? En leggen de dames ook nog eitjes? Of is dat de reden waarom je ze kon overnemen?

  Tot nu toe zijn al onze dieren tweedehands geweest, ik zou ook niet anders willen. We zijn nu even dierloos, helaas hebben harige huisgenootjes ook niet het eeuwige leven… Een paar kipjes lijkt mij wel beregezellig als ik het zo zie…. We hebben hier tot twee jaar geleden elke winter Piet de fazant op bezoek gehad, was ongeveer vergelijkbaar, die ging echter wel op stok in de bomen en verdween helaas ook steeds weer in het voorjaar…. achter de vrouwtjes aan, denk ik.

  • Sabine
   24 september, 2013

   Haha bedankt Nancy! Ze kunnen wel een beetje vliegen, maar misschien dat ze dat op zo’n moment toch even vergeten. :P Ze zijn nu nog een beetje jong om eitjes te leggen, maar ze hebben het wel al een enkel keertje gedaan. Hopelijk worden het er binnenkort meer! :D
   Wauw Piet de fazant klinkt ook heel gezellig! Best chique dat hij echt op stok in de bomen gaat, die ladies man heeft klasse, dat merk ik al meteen! Straks moet ik nog uitkijken dat ie mijn dames niet het hoofd op hol gaat brengen. ;)

 • mw ekster
  19 september, 2013

  o man o man, na het zien van je filmpje wil ik ook kipjes. Kan ik ze houden op de balkon denk je;-)?

  • Sabine
   24 september, 2013

   Haha ach, misschien als het een heel groot balkon is.. ;)

 • vincent
  20 september, 2013

  hoi sabine

  wij hebben in culemborg waar mijn vader woont ook 3 kipjes 2e hans en een hebben we gekregen van de vorige eigenaar ook hebben we een 2e hans konijn gekregen van iemand uit de buurt later gingen die mensen naar america en hebben we de 2 konijnen die zij hadden te logeren tot ze weer terug zijn

  p.s deze kippen zijn echt prachtig leuk

  vriendelijke groet vincent van weelden

  • Sabine
   24 september, 2013

   Hey Vincent!
   Bedankt voor je leuke reactie! En wat leuk dat jullie ook kippen hebben en zelfs konijntjes! Een gezellige boel zo te horen. :)
   Groetjes,
   Sabine

 • Sas
  21 september, 2013

  Leuk om te zien! Wij hebben zelf 2 katten :)

  • Sabine
   24 september, 2013

   Nice! Ik wil eigenlijk ook heel graag een katje, maar niet al m’n huisgenootjes zijn even enthousiast over dat idee. Later wil ik er sowieso een!