Tips gevraagd voor mijn (niet meer zo) nieuwe schoenen!

Posted on 2 min. leestijd

Een heel enkel keertje wijk ik wel eens af van mijn kringloopevangelie. De meest voorkomende oorzaak hiervoor is als ik iets ‘echt nieuws’ heel goedkoop op de kop kan tikken.
Het artikeltje ‘Euroknallers‘ op Fashionisaparty.nl sprak mij dan ook direct aan! Hier werden wij gewezen op fantastische kortingen bij Van Haren. En jawel hoor, ik deed een impulsaankoop… Dit waren ze: Van Haren plateaupumps voor maar €7,45! Dat zijn bijna kringloopprijzen.

Van Haren pumps

Ik was erg blij met m’n bestelling, ik hoefde namelijk geen verzendkosten te betalen en binnen de korste keren had ik ze al binnen. Helaas kwam ik erachter dat online schoenen kopen toch ook een groot nadeel heeft: je kan ze niet passen…
Nou zitten deze schoenen me als gegoten, dat is het probleem niet. Het probleem is wel: ze zijn veel hoger dan ik dacht en ik kan (nog?) helemaal niet op zulke hoge hakken lopen!
Ik heb ze nu dus al tweeëneenhalve maand binnen, maar heb ze nog nooit echt gedragen. Nieuwe schoenen kan ik het dus officieel niet noemen, maar tegelijkertijd zijn ze voor mij nog spiksplinternieuw… Ik wil ze zo graag dragen! Help!

Ik vind het zo jammer dat ik er niet op weg kom, want wat vind ik ze mooi! De buitenkant is suède, dat vind ik altijd heel leuk, en de binnenzool is van echt leer. Bovendien vind ik dat blauw onwijs leuk!
Maar die hoogte! Ik wist niet wat me overkwam! Het plateau aan de voorkant is 3 cm en de hak is -houd je vast- 14 cm!

14 indrukwekkende centimeters van blauwe suède schoonheid
De 14 indrukwekkende centimeters die mij de das omdoen.

Als ik ze draag voel ik me net zoals ik me voelde toen ik op de basisschool in de pauze op stelten liep: krampachtig en met hoogtevrees. En het erge is, volgens mij ziet het er nog zo uit ook. Met andere woorden: het ziet er níet uit!

Naast het feit dat het er niet uit ziet klinkt het ook nog eens heel raar. Bij elke voet die ik neerzet hoor je twee ‘klappen’: één als ik de hak neerzet en vervolgens één als ik op m’n voorvoet neerkom. Het is ook niet mogelijk om m’n voet af te rollen en geleidelijk neer te komen. Er komt werkelijk geen enkele subtiliteit aan te pas. Klak-klak! Klak-klak! Klak-klak! Daar komt Sabine weer aan op d’r pumps.
Maar is dat normaal? Maken zulk soort hakken gewoon zo’n geluid of ligt dit toch echt aan mij?

Van Haren pumps

Ik hoop eigenlijk dat het aan mij ligt, want ik wil heel graag op dit soort schoenen leren lopen. Ik vind ze gewoon zo gaaf en ik weet ook precies met welke kleding ik ze wil combineren. Daarom wil ik jullie vragen:

Hebben jullie alstjeblieft tips voor mij om op zulke hoge hakken te lopen?

Voorkant

Ik hoop heel erg dat jullie mij (letterlijk en figuurlijk) op weg kunnen helpen.
Bedankt voor het lezen!

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

40 Comments
 • MarCreaties
  27 maart, 2013

  Het zijn inderdaad echt prachtige hakken, voor een heerlijk klein prijsje!
  Maar echt tips om op hakken te lopen kan ik je niet geven… Ik loop zelf best veel op hakken maar ik denk dat het vooral heel veel oefenen is. Veel inlopen thuis, dan ziet toch niemand hoe je loopt te stuntelen, en zodra het beter gaat eerst alleen dragen op korte dagen dat je nog niet heel veel van huis weg bent, en dan steeds iets langer opbouwen. En misschien handig om anders eerst met sleehaken te oefenen? Toen ik ‘begon’ met hakken dragen wilde het bij mij ook nooit op pumps, toen heb ik eerst heel veel op sleehakken gelopen, en nu ik dat aardig gewend ben kan ik ook zo een paar pumps aantrekken en daar redelijk mee op weg! Meer tips kan ik je ook niet geven, dus ik hoop dat je er wat aan hebt (want het is zonde om ze niet te dragen)!

  • Sabine
   30 maart, 2013

   Goeie tips! Hartstikke bedankt! :D Ik heb inderdaad wel een stuk of twee paar sleehakken en dat gaat me inderdaad een stuk makkelijker af! :)

 • Esther - Mango Sorbetto
  27 maart, 2013

  Ze zijn echt leuk! Met hakken geldt eigenlijk gewoon heel veel oefenen, en je buikspieren aanspannen. Probeer recht boven je voeten te staan (dus niet een beetje naar voren of naar achteren) en zo normaal mogelijk te lopen, het is niet erg om eerst je hak neer te zetten en dan pas je voorvoet. Dat is een normale beweging Goed rechtop staan en ook met je knieën een normale beweging maken, dus niet de hele tijd je knieën gebogen houden. En gewoon zoveel mogelijk oefenen ;-)

  • Sabine
   30 maart, 2013

   Wauw ook goede tips zeg! Ik zou er zelf niet aan gedacht hebben om ook m’n buikspieren te gebruiken! Dat ga ik zeker proberen!

 • Maaike
  27 maart, 2013

  Een paar tips:
  – oefen met kleine stukjes buiten. In huis oefenen heeft niet veel zin. Ga dus een rondje om het blok lopen op je hoge hakken (naar de supermarkt gaan raad ik af, te gladde vloeren voor beginners)
  – zet kleinere stappen dan normaal. Op die manier loop je stabieler. Denk ook niet dat je met je normale snelheid ergens heen kan lopen, reken er gewoon wat extra tijd voor.
  – heb er heel veel plezier van, ook al is het maar voor een korte tijd lopen!

  • Sabine
   30 maart, 2013

   Bedankt voor je goede tips! Ik wist niet dat het beter was om buiten te oefenen, maar dat ga ik dan zeker doen! En kleinere stappen is inderdaad ook een goed idee! :)

 • Britt
  27 maart, 2013

  Waaauuuw wat een beauties! Ik ben ook geen held op hakken maar weet wel dat je het gewoon moet doen en proberen. Heen en terug op de oprit of voor de deur van je huis, of op je balkon… Een rechte en trotse houding, voor je kijken en niet naar je voeten en in het begin alleen op ‘zitdagen’ aandoen, zodat je maar een paar minuten per dag moet lopen. Veel succes!

  • Sabine
   30 maart, 2013

   Recht en trots! :D Dat ga ik proberen! Trots zal ik zeker zijn met die mooie schoenen, en recht, daar ga ik aan werken ;)

 • enja
  27 maart, 2013

  Mijn (niet zo heel budget-proof) tip: nieuwe blijven kopen. en dan steeds een stukje hoger. want als je dan die nog-hogere koopt en daar een dag op gestunteld hebt, dan zijn de minder-hoge ineens niet zo hoog meer.
  Weet niet of t bij jou werkt, heel veel hoger gaat het niet :P Maar tis mijn truc! Sinds ik een paar fantastische naaldhakken van 3 pond kocht in Londen kan ik overal op lopen! Behalve op die naaldhakken dan. Maar die staan nu gewoon als decoratie in mn kamer want ze zijn heel mooi.

  En wat serieuzer; doe de afwas op hakken en loop door je huis op hakken en doe je hakken aan als je op de bank/op bed een boekje gaat lezen. Dan wennen je voeten eraan. Succes :)

  • Sabine
   30 maart, 2013

   Haha “Behalve op die naaldhakken dan” Leuke tips :D Dat aantrekken als ik op de bank een boekje lees vind ik vooral een hele fijne tip om naar uit te kijken :)

 • Nancy
  27 maart, 2013

  Wat zijn ze hartverscheurend mooi….. Misschien zijn ze wel gemaakt om alleen maar naar te kijken ….

  Heb er maar eens een rolmaatje bij gepakt. 14 cm is toch wel erg hoog. Ik was gewend om hakken te dragen, maar heb hier een paar zwarte suede pumps staan waar ik toch moeite mee heb en die zijn maar 7 cm ….

  Ik zou het op ernaar kijken houden…..

  • Sabine
   30 maart, 2013

   Haha thanks! :D Dat kan inderdaad ook altijd natuurlijk :)

 • Suzanne
  27 maart, 2013

  aaah sorry dat je een impulsaankoop gedaan hebt :(. maar niet getreurd: je kunt er altijd nog een gesláágde aankoop van maken! vandaag heb ik een stukje online over op hakken lopen (toevallig!!!), misschien helpt dat?

  • Sabine
   30 maart, 2013

   Haha nee joh! Ik ben er juist superblij mee! :D En hoe toevallig dat jij dat stukje hebt geplaatst over op hakken lopen! :D Dat is ideaal! :D

 • Peps
  27 maart, 2013

  Hahaha Sabine! Wat kan jij toch heerlijk tragisch doen over zoiets, ik moet er echt van lachen! :P Maar ik herken het probleem super goed. Ik heb nooit (maar dan ook nooit) hakken gedragen. Dit kwam vooral omdat ik snel last kreeg van mijn voeten als ik smalle schoenen droeg ivm een brede wreef. En wat zie je dan, 95% van hakken zijn smal, en de 5% dat overblijft vind ik vaak niet mooi :P Toen begon ik met werken, en daar vond ik wel dat ik hakken moest gaan dragen. Omdat ik in DH zat en dus best wel veel moest lopen (en vaak rennen) op de heen/terug weg, ben ik begonnen met normale schoenen naar mijn werk toe dragen, en daar nette schoenen aan te doen. Dat is vaak wel uit te houden omdat je veel zit, en de stukjes die je loopt niet verschrikkelijk groot zijn. Na een volle dag erin lopen merk je wel dat je wat lekkerder in je hakken begin te zitten, en mijn algemene hak-uithoudingsvermogen is ook dramatisch omhoog gegaan! ;) En plus-punt, je hakken blijven mooi, wat echt niet gebeurt als je ze veel buiten met ze loopt. Jou hakken zijn wel erg (ERG ;)) hoog, maar gelukkig niet zo dun, dat scheelt al een hoop! Hihi, hou de moed erin, het komt zeker goed :)

  • Sabine
   30 maart, 2013

   Thanks voor je leuke tip! Ik heb zelf ook brede voeten trouwens! :)
   Ik vind je tip echt handig en praktisch! :D

 • Bertine
  27 maart, 2013

  ze zijn geweldig mooi! je moet gewoon leren om op hakken te lopen. begin met een klein hakje en oefen op steeds hogere hakken. dan lukt het vanzelf!

  • Sabine
   30 maart, 2013

   Thanks Bertine! :D

 • Christmas Carol
  28 maart, 2013

  Ai, ik ben zelf ook geen hakkenmeid, dus ik kan je niet helpen :( Je kunt langs de schoenmaker gaan om de hak wat te verlagen, maar dat kost waarschijnlijk meer dan de schoenen zelf.

  • Sabine
   30 maart, 2013

   Bedankt voor je tip!

 • Nancy
  28 maart, 2013

  De tip van Peps is een hele goeie: naar je werk (of een feestje o.i.d.) op lekkere loopschoenen en pas op de plaats van bestemming je nette schoenen (met hak) dragen. Doe ik ook. En omdat mijn schoenen zo nauwelijks slijten, heb ik inmiddels een aardige collectie opgebouwd, en dat is zeker een prettige bijkomstigheid.

  • Sabine
   30 maart, 2013

   Ja ik vind hem inderdaad goed! En zo gaan ze inderdaad langer mee! :D

 • Linda
  29 maart, 2013

  Ik zou je dolgraag tips willen geven, omdat dat zou betekenen dat ik zelf vet goed op dat soort schoenen zou kunnen lopen. Helaas kan ik dat niet, dus ik zal me onthouden van tips, haha.

  • Sabine
   30 maart, 2013

   Hahaha misschien wel verstandig. Ik zou er zelf ook geen tips over kunnen geven. :)

 • Christine
  29 maart, 2013

  Hey Sabine,

  dat het een tijd geleden is dat je iets van mij hebt gehoord betekend niet dat ik er niet meer ben, elke week kijk ik even bij je!! Ik ben ook eigenlijk meer een ‘lurker’ (Cynthia van misslipgloss legde een keer uit wat dat betekent: http://www.misslipgloss.nl/ik-zoek-de-grootste-lurker/). Maar nou zag ik vandaag bij Suzanne van fashionisaparty een al weer wat oudere blogpost staan met tips voor hoge hakken dragen, moest ik aan jouw post van woensdag denken en ben ik weer even bij je gekomen om te reageren ;)
  Ik hoop dat je er wat aan hebt!! http://www.fashionisaparty.com/2013/03/10-tips-om-goed-op-hakken-te-lopen.html/
  Mijn eigen ervaring was op zo’n ongeveer 15jarige leeftijd nieuwe schoenen met hakken binnenshuis in gaan lopen. Mijn ouders hebben een huis met veel trappen waardoor ik het al snel leerde..
  In ieder geval heel veel succes ermee!!
  En als ‘lurker’ wacht ik je volgende post weer met grote belangstelling af!!

  Christine

  • Christine
   29 maart, 2013

   P.S.: het bijbehorende filmpje waar Suz aan het einde van de post naar refereert heb ik zonet bekeken en is ook echt de moeite waard!! Lots of succes!!

   • Sabine
    30 maart, 2013

    Ah wat een lieve reactie! Dankjewel! Echt heel leuk om te lezen! :D Ik heb het filmpje net ook bekeken, handig! :D

 • Vintage Rose
  29 maart, 2013

  Wow, ze zijn prachtig! Helaas geen tips voor je wat betreft lopen op zulke hoge hakken. Ik heb hoogtevrees dus zulke hoge hakken vermijd ik. ;-)

  • Sabine
   30 maart, 2013

   Haha ik begrijp het ;)

 • Nicole
  29 maart, 2013

  Gewoon lekker thuis gaan oefenen! Trek ze een keer aan op een dag dat je vrij bent en ga lekker het hele huis doorlopen. Of gewoon op straat, je moet ze toch ooit een keer aan gaan doen, want ze zijn ontzettend tof. En hierboven staan ook al hele goede tips zie ik. Succes! :) Liefs

  • Sabine
   30 maart, 2013

   Ja er zijn zeker een hele lading mooie tips gekomen! Ik ben er harstikke blij mee! Bedankt voor je reactie!

 • Josephine
  29 maart, 2013

  OMG, die zijn zo gaaf! Hmmm, ik heb geen idee eigenlijk, ze zijn inderdaad hoog. Mijn hoogste zijn ongeveer 10 cm. Weet nog wel dat ik mijn gala pumps heel veel had ingelopen.

  • Sabine
   30 maart, 2013

   Wauw dat vind ik ook hoog! Wel echt slim dat je ze hebt ingelopen! Ik weet nog dat we na ons eindexamen allemaal (de meisjes dan natuurlijk) onze schoenen uittrokken en op blote voeten weer naar het station gelopen waren, gewoon omdat de schoenen teveel pijn deden. :P

 • Joyce
  30 maart, 2013

  Oh lordy, wat zijn ze tóf (en hoog ;) )! Ik ben zelf ook niet zo’n held in op hakken lopen maar de aanhouder wint – dus lekker op gaan lopen, hoe idioot het er ook uit ziet. Dan leer je het vanzelf!

  • Sabine
   30 maart, 2013

   Hahaha even door de zure appel heenbijten. ;) Thanks Joyce! :)

 • yasmin
  1 april, 2013

  Alle tips zijn denk ik wel gegeven onderhand, rest mij alleen nog te zeggen: Wat een gave schoenen! Hopelijk werken alle tips en kun je er snel op lopen. Ik ben hakken wel gewend, maar 14cm? Haleluja!!!

  • Sabine
   1 april, 2013

   Thanks Yasmin! Ik heb de schoenen gisteren aangehad en de tips in praktijk gebracht. Ze hielpen zeker, maar ik moet nog wel heel veel oefenen haha! :D

 • mw ekster
  2 april, 2013

  Ze zijn ideale mooie zitschoenen! Ik bezit ook soortgelijk paar, ik heb ook niet veel aan. Alleen als ik naar een zit feestje ga;-)

  • Sabine
   2 april, 2013

   Haha zitschoenen! Dat zijn het inderdaad! :D

 • Linda
  18 oktober, 2016

  Tips: https://www.youtube.com/watch?v=WgdQLPvN2PU

  Best wel chunky heels trouwens.