TrashFashionista Ina met 1001extensions

Posted on 3 min. leestijd

Vandaag wil ik jullie voorstellen aan een hele leuke TrashFashionista: TrashFashionista Ina! Ik leerde Ina kennen toen zij samen met haar studiegenootje Lianne meedeed aan een project voor duurzaam ondernemen, waarbij zij een business plan voor TrashFashion ontwikkelden. Daar bleek Ina zich tot een echte fabulous trashfashionista te ontpoppen!
TrashFashionista InaLees verder om meer over Ina en haar liefde voor kringloopwinkelen te weten te komen.

Ina's outfit

Ina is een 23-jarige Utrechtse die Toxicologie studeert. Naast haar studie heeft ze een bijbaan als horlogemaker, hoe cool is dat? Ze houdt veel van muziek en boeken lezen, ze schrijft zelf gedichten en ze houdt van kleding en schoenen! Daaraan voegde ze nog toe: “En natuurlijk hou ik van kringloopwinkelen, me gusta!” Haha, een echte kringloopfan dus. :)

InaOp de foto hierboven zie je Ina in een van haar gethriftshopte outfits. Het blousje heeft ze voor €4,50 bij de ARM aan de Oudegracht gekocht en de schoenen kocht ze voor €3,50 bij Emmaus Parkwijk.

Schoenen!Ik vroeg Ina ook naar wat zij de voor- en nadelen van kringloopwinkelen vond. Hierop zei zij het volgende: ”Het leukste aan kringloopwinkelen vind ik dat je kledingstukken vindt met een verhaal. Je draagt geen standaard H&M-dingetjes. Ik zie het als een speurtocht. Misschien vind je net dat ene bloesje. Vooral wanneer je iets moois vindt waar je niet naar op zoek was, dat maakt het leuk! Dat het goedkoop is is natuurlijk ook een voordeel en ik vind het ook belangrijk dat het duurzaam is.
Natuurlijk heeft kringlopen ook nadelen, ze hebben kledingstukken meestal niet in alle maten. En eerst dacht ik dat kringloopwinkels niet in de buurt zaten, maar dat was omdat ik er niet naar zocht. Inmiddels zie ik steeds vaker kringloopwinkels als ik ergens ben, ik
heb er een radar voor ontwikkeld.”

Thrift shop outfit

Voor deze trashfashionista fotoshoot had Ina ook nog wat extra items meegenomen om haar outfit extra “thrift shop”-cool te maken, zoals in de fantastische Macklemore clip. De bodywarmer kocht ze bij de ARM aan de Oudegracht voor €8,00 en het sjaaltje kocht ze in Parijs, ook voor €8,00, bij de Hippy Market. Dit vond ze een erg leuke winkel vol tweedehands schatten.

De Hippy Market in Parijs!
De Hippy Market in Parijs!

Ik vind het sjaaltje in Ina’s haar echt superleuk! De zwarte plukken in haar haar zijn niet van haarzelf, maar het zijn extensions van de webshop 1001extensions.nl. Ik kreeg een tijdje terug een mailtje van dit bedrijf met de vraag of ik extensions wilde ontvangen om te reviewen. Nou is dit niet echt iets voor mij, dus vroeg ik aan mijn facebookvolgers of iemand anders dit leuk zou vinden, waarop Ina meteen enthousiast reageerde!

extensions in progressDe extensions van 1001extensions zijn van echt mensenhaar. Ina had dit nog getest door één losse haar in een vlam te houden -een echte biologe hè?- en het bleek inderdaad zo te zijn.

de extensionsDe extensions waren redelijk makkelijk in het haar vast te klikken. Ina had bewust voor een kleur gekozen anders dan haar eigen haarkleur en ik vond het resultaat daarmee echt supergaaf!

Ina met de extensionsIk vroeg Ina ook naar hoe ze ooit was begonnen met kringloopwinkelen, hierop antwoordde zij: ”Toen ik in Zeist woonde zat er eentje in een straat waar ik altijd langs liep. Daar ging ik toen voornamelijk heen voor boeken. Sinds het TrashFashion project ging ik weer wat vaker langs bij thriftshops. Daarmee kreeg ik steeds meer bewustwording en toen was het hek van de dam.” 

Ina’s favoriete kringloopwinkels zijn de volgende:

Bij die laatste had ze onlangs nog drie vuilniszakken met kleding gebracht, daar waren ze heel blij mee, aldus Ina. Haar beste tweedehands aankoop ooit komt daar ook vandaan. Dit was namelijk een mooie grote rattenkooi, gespot door haar vriend, die ze voor slechts €7,50 op de kop tikte.

Ik vind het een eer om Ina te verwelkomen in de TrashFashionista’s groep! Welkom Ina! :D

TrashFashionista Ina!

Ken of ben jij ook een trashfashionista? Stuur dan een mailtje naar sabine@trashfashion.nl en ik zorg voor een feature in de categorie TrashFashionista’s!

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 Comments
 • Joyce
  7 augustus, 2013

  die bodywarmer vind ik wel heel tof, inderdaad lekker ‘macklemore’ achtig!

  • Sabine
   14 augustus, 2013

   Haha ja! Dat maakt hem echt tof :)

 • Christmas Carol
  7 augustus, 2013

  THAT BODYWARMER!!! Echt cool, die dierenprintsjaal past er helemaal bij :D

  • Sabine
   14 augustus, 2013

   Ja ik vond echt dat ze het leuk gecombineerd had! :D

 • Vera
  7 augustus, 2013

  Ziet er erg leuk uit ^^

 • Life of Rosa
  7 augustus, 2013

  Wat een super leuke exclusieve blog heb je!
  Vindt de kringloop een leuk “thema”

  • Sabine
   14 augustus, 2013

   Bedankt! Leuk dat je dat zegt! :D

 • Josee van den Berg
  7 augustus, 2013

  Mooi zeg, die extensions in een contrasterende kleur!

 • Lianne
  7 augustus, 2013

  Hey Ina, ziet er goed uit!

  • Ina Vinamont
   12 augustus, 2013

   Dank je! :) Was leuk ^^

 • Laura - what about her
  12 augustus, 2013

  Heerlijk, ook ik ben zeker een trashfashionista. Heb zo ontzettend veel kleding, interieur en andere frutsels uit de kringloop!

  • Sabine
   14 augustus, 2013

   Oh wat cool! Ik ben heel benieuwd! :D

 • Bertine
  12 augustus, 2013

  wat een super leuk artikel! dat de plukken zwart zijn is juist wel gaaf ja