Onze vitrinekast

Posted on 3 min. leestijd

Wij hebben een nieuwe tweedehands vitrinekast! Het is de groene Fabrikör van IKEA, alleen kochten wij hem via Marktplaats. Jacob en ik hadden al heel lang een oogje op deze vitrinekast, maar nieuw vonden we hem voor €179,00 toch wat te prijzig. Maar, dachten we, dit is typisch iets wat op Marktplaats aangeboden wordt! En dat was ook zo! In zo’n vier maanden tijd heeft deze kast ongeveer vijf keer op Marktplaats gestaan, maar elke keer werden we overboden. Totdat we uiteindelijk dit perfecte exemplaar wisten te bemachtigen. We hebben er €110,00 voor betaald. Nog steeds een flink bedrag, maar er zat letterlijk geen vliegenpoepje op.
Inmiddels heeft deze kast een ereplekje in onze woonkamer en vandaag wil ik jullie laten zien waarmee we hem gevuld hebben. De hele kast is gevuld met gevonden, gekregen en gekringloopte spulletjes…

Ik zal van boven naar beneden even laten zien wat onze kast allemaal vitrineert.

kast3

Slechts één ding komt daadwerkelijk van IKEA en dat is het bonsai-achtige plantje dat er bovenop staat. Het koperen bakje waarin hij staat kocht ik voor €6,00 bij de Kringloper Almere, waar al het koper door de medewerkers gepoetst wordt.

kast2

Dit is de bovenste plank:

kast4

Op deze plank staan achteraan twee glazen potjes en één glazen fles gevuld met schelpen die ik door de jaren heen met m’n strandbezoekjes verzameld heb. Het linkerpotje heb ik gekregen en in het rechterpotje zaten eerst olijven. Ik probeer altijd als ik naar het strand ga één of twee schelpen mee te nemen, als herinnering. Een paar weken geleden was ik nog met Jacob naar het strand en toen heb ik de zwarte schelp die vooraan ligt meegenomen. Er zitten wat gaatjes in, maar ik vond de kleur en vorm erg mooi.
De blauwe hartjesketting die om de fles hangt had Jacob ooit aan me gegeven toen we een paar weekjes verkering hadden. Hij had hem ergens op straat gevonden en twijfelde nog of hij hem wel zou geven, omdat hij bang was dat ik het vies zou vinden, maar ik was er juist superblij mee! De theekopjes zijn een kleine greep uit mijn truttige theekopjes verzameling en komen bij diverse kringloopwinkels vandaan. De veertjes die in het achterste kopje liggen had ik laatst in het park achter ons huis geraapt.

kast5

Dit is de middelste plank:

kast6

Een gemberpotje dat ik voor €1,00 bij Kringloopcentrum de ARM kocht, en wederom gevonden schelpen en veren. De twee glazen potjes kocht ik bij Emmaus Bilthoven voor €1,00 per stuk. De grote schelp vooraan heb ik helaas niet zelf gevonden, maar kocht ik bij het strand toen we met de middelbare school op Griekenlandreis waren. De grote pot in het midden bevat mijn meest trotse schelpvondsten. Ik verzamel al schelpen sinds ik heel klein ben en dit vind ik de allermooiste die ik op stranden gevonden heb. Alleen het blauwe Egyptische kevertje dat erin zit heb ik niet zelf gevonden. Toen we op de basisschool zaten was een jongetje uit mijn klas op vakantie naar Egypte geweest en had toen voor iedereen uit de klas zo’n kevertje meegenomen. Die heb ik altijd bewaard.

Dit is de onderste plank:

kast7

Op de onderste plank staat een vaas die ik voor €1,20 bij de Kringloper Naarden kocht. De boekensteun komt hier ook vandaan en kostte €3,00. De twee kleine vogelbeeldjes nam ik voor €0,20 per stuk bij Kringloop Baarn mee. De glazen pot met schelpen kocht ik bij Emmaus Bilthoven voor €3,00. Het zand en de schelpen zaten er al in; minder leuk dan zelfgevonden schelpen, maar te leuk om te laten liggen. De boeken komen bij verschillende kringloopwinkels vandaan, behalve het meest linkerboek, het enige boek dat ik ooit zelf nieuw gekocht heb omdat ik het zo ontzettend mooi vond: Ultramarijn van Henk van Woerden. De wereldbol is onze meest recente kringloopaankoop. We kochten hem bij Kringloop de Driesprong in Lisse voor €1,00. We vonden hem erg mooi en hij is zelfs Made in Italy! Leukste aankoop van de afgelopen tijd.

kast8

Dat is dus onze gevulde vitrinekast!

Hebben jullie thuis ook een vitrinekast? En zo ja, wat staat er bij jullie in?

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Comments
 • Bertine
  13 augustus, 2014

  wat een bijzondere kast, leuk!

 • Vranken Françoise
  13 augustus, 2014

  Hoi Sabine, weer leuke vondsten en binnenkort? Je gerefashioneerde kledij showen? Ik kijk er ongeduldig naar uit hoor. Groetjes

 • Ina
  14 augustus, 2014

  Wat een gave kast zeg! En een gave vulling ;) trots dat je het theekopje er in hebt staan

 • Lisa
  14 augustus, 2014

  Zeker een mooie vitrinekast! Lekker vintage looking :)

 • nanda
  14 augustus, 2014

  Leuk de tentoongestelde spulletjes.
  Gr nanda
  Medewerkster Kringloper Naarden ☺

 • Arja
  26 augustus, 2014

  Wat een SUPER vondst!!
  En indd hij is nog zgan! :) heeeerlijk he MP?
  Ik heb je geantwoord op mijn blog trouwens ;).
  X Arja