De zon in een glazen pot

Posted on 2 min. leestijd

Een tijdje terug deed ik mee aan een winactie op de blog 21 lampshades en daar won ik toen een Consol Solar Jar! De Solar Jar is een weckpot met LED-lampjes erin en een klein zonnepaneeltje op het deksel. Overdag laad je hem op en ’s avonds heb geven de LED-lampjes dan tot zo’n zes uur lang licht! Dit is bedacht als lichtbron voor de gebieden in Zuid-Afrika waar geen electriciteitsnetwerk is. Daarnaast is het een milieuvriendelijk product; niet alleen omdat het op zonne-energie werkt, maar ook zijn de solar jars duurzaam geproduceerd. En als klap op de vuurpijl, mijn favoriete aspect, de solar jars worden in Zuid-Afrika zelf geproduceerd waar ze al meer dan 25 fulltime banen voor werkloze mannen en vrouwen opgeleverd hebben!

lichtje

 

De lampen zijn niet alleen heel mooi in Zuid-Afrika, ook hier in Nederland zien ze er prachtig uit! Sfeervol ’s avonds laat op het terras, maar ook schitterend binnen op een wit tafelkleed bij een romantisch dinertje.

Op de website van Solar Jar staan ook allerlei leuke ideeën voor het vullen van de potten. Je kan er bijvoorbeeld schelpen in stoppen, of mooie steentjes, wat je maar wil!

Bron: solar-jar.com
Bron: solar-jar.com

Toch vind ik ze leeg het allermooist, het meest simplistisch en het stralendst. En stralend zijn ze zeker, want er komt echt een hoop licht vanaf, maar zonder onaangenaam fel te zijn. Ik ben er helemaal weg van!

solar jar

Wil je zelf ook een solar jar, dat kan! Een solar jar kost €29,90 en je kan hem hier bestellen: solar-jar.com.

Wat vind jij van de Solar Jar? Kende je ze al? En wat zou jij erin stoppen?

lichtje2

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 Comments
 • Natascha
  10 september, 2014

  Wat is dit super leuk! Ik kende het nog niet maar het lijkt echt alsof er een zonnetje schijnt in de glazen pot. Heel erg leuk en fijn dat het nog zo milieubewust is ook.

  • Sabine
   11 september, 2014

   Bedankt voor je leuke reactie Natascha!

 • Bertine
  10 september, 2014

  echt mooi! tof dat je die hebt gewonnen!

  • Sabine
   11 september, 2014

   Bedankt Bertine!

 • Stephanie
  10 september, 2014

  Wauw, dit is zo leuk!

  • Sabine
   11 september, 2014

   Thanks Stephanie!

   • http://www./
    30 december, 2016

    Baron Bodissey: Overwhelming defeat of the enemy, then install a compliant regime, and withdraw — that's the ticket.I often wonder if even a few Muslims have ever paused to consider how such properly "compliant" regimes will make Saddam Hussein look like a veritable Caspar Milquetoast.The sort of militarily installed dictatorships needed to quell any further spread of Islam and shari'a law will, of necessity, be far more brutal than the Muslim theocracies they are intended to interdict.Islam needs to be very careful about what it wants because someday soon, it will get it.

 • Jacob
  10 september, 2014

  Sfeervol!

  • Sabine
   11 september, 2014

   Echt hè? <3

 • Vranken Françoise
  16 september, 2014

  Zelfde idee als Natacha: een zonnetje schijnt in de pot en weerkaatst op Sabine. Prachtig. Groetjes