Winactie: Win een duurzame iPhone-/iPadhoes van reWRAP!

Posted on 3 min. leestijd

– De winnaar van de reWRAP-hoes is inmiddels gecontacteerd! –

Vandaag is er weer eens een winactie op TrashFashion! Zoals jullie misschien wel weten vind ik een van de grootste voordelen van kringloopwinkelen dat het op een hele gemakkelijke manier duurzaam is. Bij ‘gewone’ winkels moet je meestal iets gerichter naar duurzame producten zoeken om toch groen te doen. Gelukkig kan dit bijvoorbeeld met de iPhone- en iPadhoesjes van reWRAP! ReWRAP hoesjes worden volgens het cradle2cradle principe vervaardigd.

reWRAPplaatjeIk vind de hoesjes supertof! Ze zijn eco friendly, maar hebben geen geitenwollensokken-uitstraling.
Lees verder om te lezen wat er dan zo duurzaam aan deze hoesjes is en om een reactie achter te laten om aan deze winactie mee te doen.

Het cradle 2 cradle principe van reWRAP wordt als volgt ingevuld:

 • De wol die reWRAP gebruikt voor de sleeves is afkomstig van Merino schapen die in hun natuurlijke omgeving worden gefokt op een boerderij met de juiste zorg voor dieren en zonder gebruik te maken van pesticiden.
 • De gebruikte wol is bewerkt zonder daarbij gebruik te maken van chemicaliën om het materiaal te reinigen. Voor het wassen wordt bijvoorbeeld uitsluitend gerecycled water en biologische zeep gebruikt.
 • Het gebruikte vilt is geverfd met een gifvrije, afbreekbare synthetische verf. Bovendien is de verf volgens de ‘Öko-Tex klasse’ getest  op schadelijke stoffen. Om de overtuiging van reWRAP te toetsen wordt deze verf op dit moment getest door ‘MBDC’ om zo een officiële Cradle2Cradle certificering op de verf te krijgen.
 • De draad die gebruikt is voor het stikken van de hoes is gemaakt van (tevens gifvrij) katoen dat volledig ecologisch verbouwd is volgens de ‘GOTS’ standaard. De verf die gebruikt is voor het verven van de draad is ook getest volgens de ‘Öko-Tex klasse’.
 • Ook bij het ontwerp van het logo op de sleeve is rekening gehouden met het milieu. Dit logo is zonder extra  materiaal, transport en/of andere vervuiling in het vilt geperst. Het logo zal hierdoor langzaam verdwijnen uit het materiaal. Precies zoals de sleeve uiteindelijk ook in de natuur zal opgaan.
 • rewraplogoVoor de verpakking van de sleeve is FSC gecertificeerd karton gebruikt. Om het gebruik van druktechnieken en de daarbij behorende vervuiling (drukinkt is zelden geheel biologisch afbreekbaar) is gekozen voor een lasertechniek waarbij het logo als het ware uit het materiaal is gesneden. Zo is het papier tevens beter bruikbaar voor recycling.
 • De sleeves worden in Nederland geproduceerd om transport tot een minimum te beperken. De productie is ondergebracht in een kleine atelier in Amsterdam waar veelal mensen met een handicap werken. Op die manier helpt reWRAP deze groep te ontplooien en ontwikkelen.
 • De materialen komen allemaal uit europa om zo transport van grondstoffen en materialen te beperken.
 • ReWRAP realiseert zich dat ook de productie van C2C sleeves CO2 uitstoot niet geheel kan voorkomen. Zo is er bij het produceren energie noodzakelijk en moeten de producten worden getransporteerd naar de eindklant. Omdat reWRAP geen mogelijkheden ziet deze uitstoot verder te beperken is ervoor gekozen carbon credits in te kopen voor deze uitstoot. De credits worden aangekocht via een project in Thailand waardoor de carbon footprint uitkomt op 0%.

In dit overzicht zie je uit welke hoesjes je kan kiezen als je deze winactie wint:

reWRAP hoesjesDe iPadhoesjes zijn geschikt voor iPad1, iPad2, iPad3, iPad4, en de iPad Air. De iPhonehoes is ook in verschillende kleuren verkrijgbaar:

iphonehoesjesKlik hier om de iPhonehoesjes in de webshop te bekijken en klik hier voor de iPadhoezen.

Kan ik jou blij maken met zo’n mooie duurzame hoes? Laat dan een reactie achter waarin je laat weten of je het liefst een iPhonehoes of een iPadhoes zou willen en in welke kleur je je hoes zou willen.

Wat vind jij van de duurzaamheidsstappen die reWRAP onderneemt?

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 Comments
 • Josee van den Berg
  28 mei, 2014

  Ik vind het vooral goed dat mensen met een arbeidshandiap hier een baan kunnen hebben.

 • Vranken Françoise
  28 mei, 2014

  Volledig akkoord met Mevrouw Josée. Ik laat de kans aan anderen om een hoes van reWRAP te winnen. Veel succes met deze actie, die nogmaals bewijst dat je een goed “CORAZON” hebt. Groetjes

 • Mascha
  28 mei, 2014

  Ik heb nog geen hoes voor mijn ipad. Ik zou erg graag de groene hoes winnen. Ik heb altijd een voorkeur voor opvallende kleuren.
  Klinkt gewoon als een goed en duurzaam product. Over alles is goed nagedacht. Los van de winactie vind ik ze ook erg betaalbaar.

 • Marieke
  28 mei, 2014

  Heel fijn dat er geen chemicaliën worden gebruikt! Ook heel goed dat de productie in Nederland plaatsvindt. Om deze redenen al zou ik graag wat meer willen betalen voor dit soort producten. Maar winnen zou ook heel leuk zijn :)!

 • Anita H.
  28 mei, 2014

  Een iPhonehoes in de kleur grijs wil ik graag winnen.

 • Lord
  28 mei, 2014

  Ik maak graag kans op een iPad-hoes in het lichtblauw!

 • josee van den Berg
  1 juni, 2014

  Vergeten te zeggen maar ik kom graag in aanmerking voor een blauwe Ipad hoes.

 • Ilse
  2 juni, 2014

  Super initiatief! Ik kom graag in aanmerking voor een blauwe hoes! maar groen mag ook :-)

 • Mascha
  19 juni, 2014

  Misschien een stomme vraag maar ik ben nieuwsgierig. Wanneer komt de uitslag van deze give away.

 • vanormelingen nick
  26 juni, 2014

  ik vind dat de hoesjes van re-wrap heel goed ik heb er al een paar gezien en zou ook 1 willen, ze mogen zo verder doen

 • vanormelingen nick
  26 juni, 2014

  vergeten te zeggen maar ik kom graag in aanmerking met de blauwe hoes in ieder geval toch bedankt