Amsterdam City Swim/The Look For Less: Máxima #4

Posted on 2 min. leestijd

Samen met mijn vader doe ik dit jaar, 7 september, mee aan de Amsterdam City Swim! De Amsterdam City Swim is een 2 km-lange zwemtocht door de Amsterdamse grachten, die jaarlijks georganiseerd wordt om geld in te zamelen voor onderzoek naar de vreselijke, onderbelichte zenuw- en spierziekte ALS.

Nou wil het feit dat onze koningin Máxima in 2012 ook meegedaan heeft aan de Amsterdam City Swim, dus besloot ik er toch maar weer een The Look For Less van te maken! Hoe gaaf dat zij dit gedaan heeft, zeker in 2012 was het water in de grachten nog een stuk viezer dan nu en twee kilometer zwemmen is ook niet niks! Weer een puntje erbij voor Máxima!

Natuurlijk ga ik de 2 kilometer door de grachten in een kringloopoutfit afleggen. Mijn wetsuit is namelijk een tweedehandsje; ik kocht hem via Marktplaats voor €45,00. Niet duur voor een prachtig wetsuit van O’Neill. Eigenlijk wilde de eigenaar er meer voor, omdat het pak nog in perfecte staat is, maar toen ik zei dat het voor de Amsterdam City Swim was kreeg ik flinke korting. Zo aardig vond ik dat! En om de Máxima-look compleet te maken heeft m’n moeder nog van een oranje lapje een oranje badmuts nageknutseld. Ik vond het heel leuk dat Máxima dat als oranje accessoire had!

ACS1Maar natuurlijk is de Amsterdam City Swim geen fashion show. Het doel is zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar ALS. ALS staat voor Amyotrofische Laterale Sclerose en is een ongeneeslijke  zenuw- en spierziekte waarbij de spieren één voor één uitvallen. Na diagnose met ALS leven mensen gemiddeld nog maar drie jaar. Over de oorzaak van ALS is weinig bekend en daarom is er veel onderzoek nodig. Dit is waar de Amsterdam City Swim zich voor inzet. En dus ook mijn vader en ik!

zwemmen

Hieronder staat de link naar mijn sponsorpagina:

http://www.amsterdamcityswim.nl/nl/sabine-oudt

Van het bedrag dat je sponsort gaat 100% (-€0,40 transactiekosten) naar de stichting. Van je bedrag gaat dus niks naar de organisatie van de Amsterdam City Swim, hiervoor hebben we al inschrijfgeld betaald. Dus mocht je wat kunnen missen voor stichting ALS dan zou ik het fantastisch vinden als je me sponsort. Je mag zelf weten hoeveel je geeft, alle beetjes helpen! En mocht je m’n vader willen sponsoren, dan kan dat hier: http://www.amsterdamcityswim.nl/nl/pieter-oudt

wetsuit

Bedankt voor het lezen!

Bronnen foto’s Máxima: 1, 2

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 Comments
 • Bertine
  13 mei, 2014

  wat goed dat je dat doet!

  • Sabine
   16 mei, 2014

   Dankjewel Bertine!

 • Stephanie
  14 mei, 2014

  Wow, onwijs goed dat je hieraan meedoet! Als ik wat kwijt kan, zal ik je nog sponsoren ^^! Alvast succes, lijkt mij ook supervet om mee te doen!

  • Sabine
   16 mei, 2014

   Dankjewel Stephanie!! :D En jij bent natuurlijk een echte zwemster! Misschien kan je volgend jaar meedoen. :D

 • Niké
  14 mei, 2014

  Super Sabine en wat een goed ‘goed doel’! Vind persoonlijk dat je Maxima hier echt hebt verslagen, wat een prachtig pak. Mijn Engelse debit card blijkt per ongeluk ook een credit card te zijn dus doneren is nu wel heel makkelijk ;) Heb zelf al een tijdje niet meer hardgelopen en dit lijkt me een goede manier om m’n ‘sportschuld’ af te kopen: jou betalen om je te laten zwemmen. Misschien kan ik wel komen kijken de zevende!

  • Sabine
   16 mei, 2014

   Hey Niké! Hartstikke bedankt voor je gift! :D Echt heel tof van je! En ik vind dat je je sportschuld hier dik mee afgekocht hebt!
   Xx

   • Niké
    19 mei, 2014

    Oh en Sabine, mag ik je pagina delen op mijn facebook (om eens te testen hoe gul mijn vrienden écht zijn)?

    • Sabine
     19 mei, 2014

     Ah heel graag Niké! :D Wat een eer!

 • Josee van den Berg
  15 mei, 2014

  Sabine, ik vind het een mooi verhaal. Ik hoop dat je veel sponsorgeld ophaalt.

  • Sabine
   16 mei, 2014

   Thanks! Ik hoop het ook! :D

 • Claudia
  15 mei, 2014

  Wauw wat gaaf dat je het doet. Echt inspirerend!

  • Sabine
   16 mei, 2014

   Dankjewel Claudia!

 • Vranken Françoise
  21 mei, 2014

  Goedenavond sabine, Ik heb een misschien rare vraag. Ik wil ook doneren voor het doel. Mijn vader leed ook aan ALS. Kan je mij eventueel een IBAN-nummer doorgeven waarop ik kan storten want ik zie niet in hoe ik tewerk kan gaan via je donatiepagina. Je kan me vinden op facebook onder de naam Françoise Vranken en zo discreet en privé een nummer doorgeven. Met hartelijke dank als dit lukken mocht.
  Hartelijke groeten en nog eens DANKJEWEL voor al je levenslust en menslievendheid.

  • Sabine
   22 mei, 2014

   Hey Françoise!
   Bedankt voor je prachtige reactie. Deze heeft me echt geraakt.
   Gecondoleerd met je vader. Het lijkt me ontzettend moeilijk om zoiets mee te maken.
   Ik heb je op facebook een berichtje gestuurd, maar ik weet niet helemaal zeker of ik de juiste Françoise Vranken had. Er waren er drie.
   Heel erg tof van je dat je wil doneren. Dat waardeer ik heel erg!
   En m’n moeder en ik hebben besloten dat we ook een The Look For Less: Koningin Mathilde gaan doen, als dank voor al je mooie reacties :).

   • Vranken Françoise
    23 mei, 2014

    Waaaaaaaaaaaaw een The Look For Less van onze Koningin? Ik hoop voor jou en je moeder dat ze ook eens op je site kijkt of dat iemand van haar naaste omgeving haar erop wijst dat een nederlandse dame haar citeert. Dankjewel. Wat mijn Vader betreft : hij zat vanaf zijn 50 jaar in een rolstoel en heeft toch het geluk gehad de gezegende ouderdom van 84 jaar te halen.

    • Sabine
     26 mei, 2014

     Haha fijn dat je het leuk vindt! :D
     En ik ben blij om te horen dat je vader toch nog zo’n mooie leeftijd behaald heeft.