De kringloop is er voor iedereen!

Posted on 2 min. leestijd

Ik krijg wel eens de vraag: “Wat voor mensen zijn daar dan bij kringloopwinkels?” Ik vind dit altijd een interessante vraag, omdat het de indruk wekt dat er dan gedacht wordt dat er vast een bepaald ‘type mens’ is dat naar kringloopwinkels gaat. Ik kan dit echter niet bevestigen. Bij kringloopwinkels kom ik allerlei types tegen. En hoe cliché het ook klinkt, in een kringloopwinkel zie je over het algemeen gewoon een weerspiegeling van de gehele samenleving. Van baby’s in een kinderwagen tot bejaarden achter een rollator en van hipsters met Dr. Martens tot chique dames in Chanel; de kringloop is er voor iedereen!

Wie denkt dat de kringloop vooral is voor mensen die zich geen nieuwe kleding kunnen veroorloven, heeft het mis. Natuurlijk, als je je geen nieuwe kleding kunt veroorloven, ga dan zeker kijken bij de kringloop. Maar zoals ik met de rubriek “The look for less” wil laten zien, kan je de kringloop ook heel goed gebruiken om er stylish uit te zien en leuke combinaties te maken.

Wie denkt dat de kringloop alleen is voor autochtone Nederlanders en Belgen heeft het ook mis. Ook mensen met een andere achtergrond kunnen uitstekend terecht bij de kringloop. Om dat te bewijzen hebben we samen met Tuhina Taher een aantal outfits voor moslima’s samengesteld. Kijk en oordeel zelf. Persoonlijk vind ik ze stuk voor stuk prachtig.

Tuhina1

Outfit 1: Polkadot-Denim

Tuhina2Ik vind deze outfit zo mooi omdat het superelegante van de witte kleding een pittige tegenhanger krijgt van het spijkerjasje. En de schoenen met de polkadots geven het geheel een speels randje.

Tuhina3

Witte blouse, €4,00, Kringloop Baarn – Witte broek, €4,00, Kringloop Rataplan Diemen – Spijkerjasje, €2,00, Emmaus Bilthoven – Stippelschoenen, €5,00, Emmaus Bilthoven (deze schoenen kwamen al eerder voorbij bij ‘Maxima en de boekjes’).

Outfit 2: Pretty in Pink

Tuhina4Ik vind het mooie aan deze outfit vooral de kleuren. Zeker als je een beetje een gebronsde tint hebt staat roze fantastisch.

Roze sjaal, €1,00, Kringloop Rataplan Diemen – roze jasje, €5,00, Kringloop Baarn.

tuhina

Outfit 3: Tuhina in Turquoise

Tuhina5

Ja wat zal ik zeggen, zo’n prachtige hoofddoek waarbij de kleur terugkomt in de ceintuur, die Tuhina’s ranke middeltje nog ranker maakt.

Tuhina6

Turquoise sjaal 2 Euro Kringloop Baarn, Turquoise ceintuur 2 Euro Kringloop Eemnes.

Hartelijk dank Tuhina voor het geduldig poseren! Mam, bedankt voor de mooie foto’s! En lezers bedankt voor het lezen! Hadden jullie een stereotype beeld van ‘de kringloopwinkelaar’? En welke outfit van Tuhina vinden jullie de mooiste?

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 Comments
 • Amy
  26 november, 2014

  Echt ongelofelijk dat je al deze spulletjes gewoon bij de kringloop kunt vinden, heel leuk. De eerste outfit is mijn favoriet trouwens :)

  • Sabine
   3 december, 2014

   Dankjewel Amy!

 • Eva
  26 november, 2014

  Wat een leuke foto’s. Ik vind de outfit met het spijkerjasje en de polkadot schoenen het leukst.

  • Sabine
   3 december, 2014

   Thanks Eva!

 • Vranken Françoise
  26 november, 2014

  Ik vind de drie outfitys haar even mooi staan, zeker met haar mooie glimlach. En, inderdaad, Kringwinkels zijn er voor IEDEREEN, zelfs snobs kan je er ontmoeten, maar die willen dat niet geweten hebben. Groetjes

  • Sabine
   3 december, 2014

   Zo is het Françoise!

 • ineke van den berg
  26 november, 2014

  Nou ja met Tuhina hebben jullie wel een topmodel natuurlijk.Ik vind alles prachtig maar vooral ook de blauwe versie! We hebben destijds erg genoten van “the making off” XXIneke

  • Sabine
   3 december, 2014

   Inderdaad tante Ineke! :D

 • Nienke
  30 november, 2014

  Leuke outfits! Ik vind die met het roze jasje het leukst :)

  • Sabine
   3 december, 2014

   Thanks Nienke! Dat is ook mijn favoriet! :D