SHOOTD: Blousjestest

Posted on 3 min. leestijd

De Second-Hand Outfit Of The Day van vandaag is het resultaat van een door mezelf bedacht mode-experiment.

blousjestestHet zit zo: Ik heb een beetje een haat/liefdeverhouding met blousjes. Bij anderen vind ik blousjes vaak leuk staan, maar als ik ze zelf draag vind ik vrijwel meteen dat ik er tuttig uitzie. Toch heb ik best wat blousjes in m’n kast liggen, die ik ook graag wat vaker wil gaan dragen.  Toen ik op internet een overzicht met blousjes tegenkwam zag ik één draagwijze die me wel erg aansprak: een blouse in een nauwsluitend rokje! Dat vind ik een outfit met pit! (Als ik ‘nauwsluitend rokje’ zeg bedoel ik natuurlijk eigenlijk gewoon een ‘strak rokje’, maar dat vind ik wat ordinair klinken, en dat is nou ook weer niet de bedoeling.) 

Ik heb even teruggekeken naar mijn eerdere outfits met blousjes, en ik vond er twee. Eentje die ik in retrospect echt verschrikkelijk vind en eentje die ik nog steeds heel leuk vind. En je raadt het al, die laatste was met een nauwsluitend rokje!

Dit was de eerste outfit, mijn outfit van afgelopen Pasen:

paasoutfitVreselijk toch? Truttig en gewoon niet leuk! Ik denk dat de blik in mijn ogen wel aangeeft dat ik dat toen onderbewust ook wel wist. Ik lach als een boer met kiespijn. Een boer met kiespijn en een zeer matige outfit. En met dat rare sjaaltje om m’n middel probeerde ik er nog iets van te maken…

En dit was een van mijn outfits van afgelopen oktober:

retroDie vind ik nog steeds echt superleuk! En als het nu warm genoeg was zou ik hem vandaag weer dragen!

Met deze analyse kwam ik dus tot de hypothese dat een blousje mij leuk staat als ik het combineer met een nauwsluitend rokje.
Maar misschien was de vergelijking van de twee outfits niet helemaal eerlijk, omdat het ene blousje gewoon leuker is dan het andere blousje. Daarom leek het mij het eerlijkst om de hypothese te testen met het blousje van de ‘stomme’ outfit. Ik dacht, als het daarmee werkt is de hypothese wel bewezen. Dit resulteerde dus in de outfit met het gele blousje en het zwarte rokje.

blousjeHet gele blousje kostte €3,50 en kocht ik bij de Emmaus in het centrum van Utrecht. De zwarte riem kocht ik daar ook en deze kostte €3,00.  De schoenen kostten €10,00 bij de ARM aan de Oudegracht in Utrecht. Het zwarte rokje kostte $3,50 bij een thrift shop in Amerika, dat is dus ongeveer €2,55. De maillot kocht ik voor €2,99 bij Zeeman. In totaal heeft dit wetenschappelijke hoogstandje mij dus €22,04 gekost.

blousjeIk vind dit zelf niet bepaald een charmante foto, maar ik vind het wel een foto die bewijst dat ik het zelf een leuke outfit vind, anders zou ik niet zo blij lachen. Daarom vind ik deze foto het bewijs van mijn hypothese en heb ik daarmee besloten dat mijn theorie klopt: blousjes staan mij het leukst als ik ze combineer met nauwsluitende rokjes! Altijd handig om te weten.

Dragen jullie graag blousjes?

Met dit artikel wordt een microkrediet gesteund.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 Comments
 • Anne
  11 januari, 2014

  Je kan zo’n rok ook een kokerrok noemen, want dat is het eigenlijk. En dat klinkt ook weer heel hip en fashionable! ;-)

  • Sabine
   11 januari, 2014

   Dat is een goede tip Anne! Blousjes met kokerrokjes! I love it! ;)

 • Lisa deelt
  11 januari, 2014

  Ik val ook op blousjes, maar pak ze nooit uit mijn kast.. Ik vind ze vaak niet lekker zitten, afhankelijk van de stof. En het staat me ook niet;) Ik ben mijn kast aan het opruimen, wat een drama haha^^ Soms kan ik geen afstand doen van iets wat ik mooi vind, maar wat ik niet draag. Inclusief blousjes. Ik vind het met een kokerrok leuk bij je staan hoor:)

  • Sabine
   11 januari, 2014

   Ja dat herken ik wel! Blousjes zijn niet echt het toppunt van comfort!
   En ook dat ‘geen afstand kunnen doen van iets wat ik mooi vind maar niet draag’ vind ik heel herkenbaar! Ik werk daar nog steeds aan. Het helpt bij mij om heel erg bewust proberen na te denken over het feit dat als ik het weer naar een kringloopwinkel breng, iemand anders er weer blij mee gemaakt kan worden. Maar eenvoudig is het niet. :P

 • Cindy
  11 januari, 2014

  Staat je goed!. Blousjes zijn een makkelijke manier om netjes over te komen zonder heel veel moeite te doen. Ik draag ze meestal open omdat het anders zo warm is / na een tijd niet meer lekker zit,

  • Sabine
   11 januari, 2014

   Thanks Cindy! Dat ‘nette op een eenvoudige manier’ vind ik inderdaad een groot voordeel van blousjes!

 • beautylifeandagirl
  11 januari, 2014

  Leeuk!

  • Sabine
   11 januari, 2014

   Haha merci! :)

 • Marcel en Lisette
  12 januari, 2014

  Beste Sabine,

  Wij kijken regelmatig op je site, en vinden het allemaal geweldig leuk !!!
  Wij vroegen ons alleen af,hoe oud je bent en of je nog andere hobby’s hebt.

  • Sabine
   12 januari, 2014

   Bedankt voor jullie leuke reactie! :D Wat leuk dat jullie regelmatig langskomen!
   Ik moet toegeven dat ik inderdaad niet superveel over mezelf vertel op m’n blog, terwijl ik dat bij andere blogs juist altijd erg leuk vind om te lezen! Ik ga binnenkort maar eens een ‘Ask me anything’ organiseren en dan mag iedereen vragen wat ie wil! :D
   Om nu vast op jullie vragen antwoorden te geven: Ik ben 25 jaar oud en mijn andere hobby’s zijn: klussen, kleine triathlons doen (zwemmen, wielrennen en hardlopen dus), lekker eten, koken, uit eten gaan, naar de bioscoop gaan en lekker buiten zijn. :) En wat zijn jullie hobby’s?

   • Marcel en Lisette
    13 januari, 2014

    Hoi Sabine,

    Leuk dat je een reactie terug stuurd !.
    Onze hobby’s zijn : Tekenen, Internet, Muziek maken (Deejay apperatuur) , en Fotografie.
    Ik zelf ben 38 jaar en mijn vriendin is 29 jaar.
    We hadden nog een tip voor je : Spijkerbroek vinden wij je persoonlijk vlotter staan, dan een rokje (wat tuttig soms).
    We bedoelen dat natuurlijk niet hatelijk he !!! :-D
    Als je nog meer foto’s hebt, wil je ze dan eens op fb zetten.

    Groetjes Marcel en Lisette

 • Bertine
  12 januari, 2014

  jou staat het wel! mij zou het heel tuttig staan,..

  • Sabine
   12 januari, 2014

   Dankjewel Bertine! Ik weet niet of het jou tuttig zou staan, maar het is inderdaad wel gek hoe één outfit verschillende mensen heel anders kan staan. Ik vind zelf bijvoorbeeld beanies heel leuk staan bij anderen, maar mij staat het voor geen meter. :P

 • Xandra
  12 januari, 2014

  Ik ben gek op blousejes! De riem op de laatste foto is ook heel leuk trouwens!

  • Sabine
   12 januari, 2014

   Dankjewel Xandra!

 • vintagirie
  13 januari, 2014

  Het staat je inderdaad goed!

  • Sabine
   13 januari, 2014

   Bedankt! Leuk om te horen. :)

 • Vanessa
  20 januari, 2014

  Ik vind de laatste twee outfits heel leuk!

  • Sabine
   20 januari, 2014

   Dankjewel Vanessa!

 • Stephanie
  2 april, 2014

  Je combineert het echt heel erg goed! Ik draag zelf eigenlijk echt nooit blousjes, omdat ik niet weet hoe ik ze moet combineren, haha :P. En ik krijg het er altijd bloedheet in, draag het liefst gewoon een topje of shirtje!