SHOOTD: They said I was trash but now I’m fashionable

Posted on 2 min. leestijd

Ik hou van kringloopwinkelen. Het is leuk, verrassend want nooit hetzelfde en nooit voorspelbaar en bovendien duurzaam. Tegelijkertijd weet ik dat er ook veel mensen zijn die tweedehands kleding eigenlijk een beetje vies vinden, omdat het andermans ‘afval’ is. Met mijn artikelen over Trashfashionista’s en de Look for Less probeer ik jullie, mijn lieve trouwe bloglezers, te inspireren en ervan te overtuigen dat je er fantastisch uit kan zien met kleding uit de kringloop. Dit probeer ik ook te bereiken door van tijd tot tijd mijn eigen kringloopoutfits te laten zien. Vandaag heb ik weer zo’n Second-Hand Outfit Of The Day voor jullie.

TrashFashionableMet deze outfit hoop ik te laten zien dat andermans trash ook heel fashionable kan zijn. En daarom ben ik ook zo blij als mensen hun afgedankte kleding niet weggooien, maar naar kringloopwinkels brengen!

trashfashionable

De rok komt van Emmaus Bilthoven en kostte daar €5,00. De schoenen kocht ik voor €10,00 bij de ARM aan de Oudegracht in Utrecht. De panty komt van de Zeeman en kostte €1,49.

trashfashionableMaar nu natuurlijk even over het hoogtepunt van deze outfit: het shirtje! Het shirtje kreeg ik van een collega van m’n moeder die hem bij de Amsterdam Fashion Week gekregen had. Het is een heel bijzonder shirtje! Het is van het label Salvage Fashion.

Op 10 oktober 2012 plaatste ik de volgende bijdrage: Kringlopen voor beginners: Hoe herken je kwaliteit in een kledingstuk? (deel 1). Uit dat artikel de volgende observatie:

…..Vooral tricot (T-shirts etc.) van mindere kwaliteit is snel zichtbaar. De vorm is er dan meestal uit. Niet kopen, behalve als je op zoek bent naar leuk gekleurde vaatdoekjes….

In dat artikel was er dus al wat wantrouwen tegen tweedehands T-shirts. De vorm, zeker bij tricot van mindere kwaliteit, is er vaak uit. Anders dan geweven stoffen zijn kledingstukken van gebreide stoffen (tricots) tweedehands niet heel vaak de moeite waard. Verbranden dan maar? Nee, in het kader van duurzaamheid is het een beter idee om de kledingstukken te shredden en er nieuwe stoffen van te breien die dan weer als grondstof dienen voor nieuwe T-shirts bijvoorbeeld. En laten ze dat nou net bij Salvage Fashion prima begrepen hebben. In deze outfit draag ik een T-shirtje van dit merk. Zit hartstikke goed, heeft een mooie pasvorm en de stof is aangenaam zacht.  Maar het shirtje is ook sterk omdat er niet alleen oude katoenen stoffen in verwerkt zijn maar ook wat kunststof afkomstig van  -hou je vast- lege plastic flessen!
Dit spreekt mij ontzettend aan, omdat ik dol ben op duurzaam hergebruik. En natuurlijk vind ik de tekst op het shirtje heel gepast. ;-)

trashfashionable

Ken jij nog leuke recycle modemerken? En vind jij tweedehands kleding vies?

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 Comments
 • Bertine
  26 februari, 2014

  Dat shirtje is echt super leuk zeg! ik was vandaag nog bij een kringloopwinkel waar ik nog nooit was geweest (zwolle) maar vond het er tegenvallen.. ik hoop ooit nog eens een grote mooie winkel tegen te komen!

  • Sabine
   3 maart, 2014

   Dankjewel! Jammer dat de winkel tegenviel! Ik heb in Zwolle een aantal leuke kringloopwinkels bezocht (Harry’s Kringloophal, Stichting Kringloop Zwolle). Hopelijk heb je volgende keer meer geluk!

 • Vranken Françoise
  26 februari, 2014

  Leuke outfit heb je weer gescoord. Nee, tweedehands is niet vies. Je kan het toch klaar en duidelijk zien wat je wil kopen. Vandaag weer met zus en vriendin twee kringloopwinkels overvallen. Haha, niet echt overvallen maar wel weer leuke rokjes, bloesjes, boeken, cd’s en zelfs een tafel gescoord. En de kledingstukken hadden zulke frisse geur. Net of ze uit de wasmachine kwamen. We trekken ze ons niets van aan he Sabine wat anderen ervan denken. We gaan er voor en blijven verder ons hartje ophalen aan alle leuke dingen. Zaterdag 8 maart zijn het de retro-dagen.
  Groetjes

  • Sabine
   3 maart, 2014

   Dankjewel! Wauw gaaf dat je zelfs een tafel gekocht hebt!
   Haha nee we trekken ons er niks van aan! :D
   De retro-dagen, dat klinkt leuk! Wat is dat?

   • Vranken Françoise
    9 maart, 2014

    retrodagen bij kringloopwinkels in België zijn enkele dagen per jaar waar men allerlei dingen van vroeger kan kopen, platen, kledij, snuisterijen, boeken, huisgerief. Vooral al die oranje dingen van de jaren 70. Hebben nog nooit zoveel mensen in één kringloop gezien als gisteren. Drie kassa’s met voor elke kassa een rij van wel 20 wachtenden. We hebben gekringloopt van 10 u tot 15 u en hebben maar 2 winkels gedaan. Het was leuk

    • Sabine
     9 maart, 2014

     Wauw dat klinkt gaaf! :D
     Hebben jullie nog wat gekocht?

     • Vranken Françoise
      10 maart, 2014

      Goedenavond,

      Wij kunnen absoluut geen kringwinkel buitengaan met lege handen. Wat retrorokjes, boeken, speelgoed voor de kleinzoon van mijn zus (autistje en hartpatiëntje). Slaap lekker.

 • Lord
  26 februari, 2014

  Leuk t-shirt Bini!

  Als je kleding in een winkel koopt, hebben ook al tientallen bezwete mensen het aangehad. Daar kan die ene persoon extra na wie jij het koopt dan ook nog wel bij.

  • Sabine
   3 maart, 2014

   Haha ja dat is ook eigenlijk wel zo! Thanks Lord! :D

 • Rick
  27 februari, 2014

  Het Nederlands elftal speelde op het WK van 2010 (net als een aantal andere landen) in shirts van Nike die gemaakt waren van plastic flessen.
  http://www.ad.nl/ad/nl/1049/Oranje/article/detail/1976692/2010/02/25/WK-shirt-Oranje-van-gerecyclede-petflessen.dhtml

  • Sabine
   3 maart, 2014

   Haha wat supervet Rick! Dat wist ik helemaal niet! Bedankt voor je reactie! :D

 • Arja
  2 maart, 2014

  Wat een gaaf shirt, en al helemaal nu je weet waar het van is gemaakt maakt het shirt zich nog bijzonderder haha.
  Leuke tekst ook en die tweede foto is geweldig haha :) ben je al begonnen met je nieuwe baan?

  X Arja

  • Sabine
   3 maart, 2014

   Dankjewel Arja! :D
   Ja ik ben inmiddels al een maand bezig! Het bevalt me goed :)
   x

 • vintagirie
  2 maart, 2014

  Dat shirtje is echt super cool!

  • Sabine
   3 maart, 2014

   Dankjewel Vintagirie!

 • Stephanie
  4 maart, 2014

  Staat je goed! Vind het echt knap hoe jij het weet te combineren, gezien ik dagelijks een spijkerbroek met shirtje/topje draag en daarover een vestje haha. Veilig!

  • Sabine
   4 maart, 2014

   Thanks Stephanie! :D
   Ik zie natuurlijk ook op jouw blog vaak foto’s langskomen, maar je ziet er altijd hartstikke leuk uit vind ik! In het weekend draag ik trouwens ook meestal een spijkerbroek met een shirtje en een vest of een trui. :)