SHOOTD: Casual Friday

Posted on 2 min. leestijd

Bij mij op het werk doen ze aan casual Friday. Ik weet niet of het ook echt zo genoemd wordt, maar op de vrijdag lijkt het aantal spijkerbroeken dat er rondloopt opeens verviervoudigd te worden en maken colbertjes plaats voor truien. Ik moet zelf nog een beetje mijn weg vinden in de casual Friday. Mijn echt casual kleding voelt namelijk weer als iets te casual, denk aan vaal geworden spijkerbroeken, afgetrapte gympen en sportieve vesten. Daarom vul ik het nu meestal in door toch voor een redelijk nette outfit te gaan, maar wel voor eentje met veel meer kleur dan ik normaliter op m’n werk draag. Een voorbeeld hiervan is onderstaande Second-Hand Outfit Of The Day.

outfit
Ik heb de kleuren van deze foto niet bewerkt, het gras was echt zo groen! Lang leve de lente! :)

Ik vind dit zelf een leuke outfit, maar ik weet niet zo goed of hij nou helemaal casual Friday is. Is dit toch te netjes? Of misschien wel niet netjes genoeg? Ik weet in ieder geval wel dat ‘ie niet duur was. Het totaal heeft me €13,99 gekost.

Laat ik meteen beginnen met het goedkoopste item van deze outfit: het groene shirt! Deze kreeg ik van m’n vriendin Nienke die hem zelf niet meer hoefde. Ik viel weer met m’n neus in de boter en had er dus gratis en voor niks een prachtig shirt bij! Ik vind vooral de gouden knoopjes bij de uiteinde van de mouwen en op de schouder erg leuk. En het feit dat het shirt zo lang is, daar houd ik erg van.

outfitHet rokje kocht ik bij Kringloop Simpel in Soesterberg, voor €3,50. Een aankoop waar ik ontzettend veel plezier van heb, het is mijn favoriete rokje! De panty kocht ik bij Zeeman voor €1,49. De laarzen komen van Emmaus Bilthoven en kostten €9,00.

Ik heb al eerder twee outfits getoond die ik op de non-casual maandag tot en met vrijdag heb gedragen (outfit1, outfit2). Deze zijn toch een stuk zakelijker, en vooral ook kleurlozer.
Wat vinden jullie van deze outfit? En vooral: wat vinden jullie van het casual Friday-gehalte van deze outfit? Is het toch iets te netjes?
Jullie bedankt voor het lezen, Lord, bedankt voor het shirt en Kuba, bedankt voor het maken van de foto’s!

Wat zou jij dragen op casual Friday?

outfit3

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 Comments
 • Svenja
  2 april, 2014

  Leuke outfit!

  • Sabine
   5 april, 2014

   Dankjewel Svenja!

 • Bertine
  2 april, 2014

  ik vind m super leuk! maar inderdaad niet echt casual.. ruil die hakken eens om voor sneakers!

  • Sabine
   5 april, 2014

   Dat is een goed idee Bertine, thanks!

 • Vranken Françoise
  2 april, 2014

  Akkoord met Bertine over de hakken. En je shirt kan je ook op jeans dragen. Fijne avond nog. Groetjes uit La Wallonie

  • Sabine
   5 april, 2014

   Ik denk dat ik inderdaad op een volgende vrijdag gewoon een van m’n nettere spijkerbroeken ga dragen. :)

 • Arja
  4 april, 2014

  Leuke outfit alleen zou ik het rode rokje weglaten en inruilen voor een skinny jeans met de laarzen erop, of wat Vranken Françoise & Bertine al aangaven met een paar stoere sneakers :).
  Groen staat je goed!

  Werkse!
  Bevalt het goed?
  X Arja

  • Sabine
   5 april, 2014

   Dankjewel Arja! Goede tips ook!
   En het werken bevalt heel goed, lief dat je het vraagt! :D Ik vind het zowel inhoudelijk leuk als dat ik leuke collega’s heb, dus meer kan ik niet wensen! :)

   • Arja
    8 april, 2014

    Ohhh wat super!
    Goed om te horen meis!
    Het is je zo gegund!
    X Arja

    • Sabine
     8 april, 2014

     Ah heel lief dat je dat zegt, dankjewel! :D X

 • Stephanie
  15 april, 2014

  Staat je erg goed! Op die 2e foto sta je echt heel leuk ^^!
  En wat heb je een mooi figuur o.O!

  • Sabine
   15 april, 2014

   Dankjewel Stephanie! :D

 • Cindy
  6 mei, 2014

  Beetje late reactie, ik loop een beetje achter met je blog lezen O:).

  Inderdaad rokje weg en daar een spijkerbroek voor in de plaats doen :). En dan de echte vale spijkerbroek+ slobbertrui in het weekend :P.

  Waarom probeer je voor je nette outfit niet eens een keer iets met wat opvallende sieraden of een leuk opvallend gekleurd blousje/overhemd :)?