The Look For Less: Bonnie & Clyde

Posted on 4 min. leestijd

Dames en heren, vandaag op TrashFashion: The Look For Less – Bonnie & Clyde!
Ik kan oprecht zeggen dat dit mijn favoriete TrashFashion artikeltje ooit is. Dat komt onder andere door het feit dat we een onwijs gave prop hadden, namelijk een echte Bonnie & Clyde auto, en omdat m’n vriendje Jacob erin ‘meespeelt’. Maar voordat je denkt “Wat schattig!”, pas maar op, want wij zijn echte gangsters. Zie de foto’s voor bewijs.
Die eerste foto ziet er alvast behoorlijk dreigend uit hè? Zo zie je maar weer hoeveel indruk je kan maken in kringloopkleding! Lees verder om nog een hele bups foto’s te zien, om te weten te komen bij welke kringloopwinkels de kleding gekocht is en om het verhaal achter de auto te lezen.

 

Bonnie&Clyde2A

Jaja, ons wil je niet in een donker steegje tegenkomen, want wij zijn Bini en Kuba, de Nederlandse Bonnie en Clyde!
De Amerikaanse Bonnie en Clyde waren bankrovende geliefden in de jaren dertig. Ze waren berucht, omdat ze vreselijke misdaden pleegden, en ook beroemd, omdat ze zelf foto’s en gedichten naar de media stuurden. Maar ze bereikten pas echt internationale faam toen Faye Dunaway en Warren Beatty Bonnie and Clyde speelden in de gelijknamige film uit 1967. De foto’s die in deze look for less gebruikt zijn komen uit deze film.

Bonnie&Clyde1

Hier begonnen Jacob en ik vrolijk aan ons Bonnie and Clyde avontuur! Gewapend met pistolen, geweren en prachtige kringloopkleding!

Bonnie&Clyde9

Maar ons allerbeste wapen was natuurlijk onze prachtige auto: een beige Ford V8! De auto die de echte Bonnie en Clyde ook reden! (Die ze natuurlijk ook gestolen hadden.)

Wij hadden hem niet gestolen. Wij hadden heel veel geluk. Mijn moeder was al actief bezig geweest om kringloopwinkels af te struinen naar Bonnie en Clyde kleding toen ze in een parkeergarage deze prachtige auto zag staan. Ze wist meteen: deze moeten we hebben! Toen heeft ze net zo lang bij de auto gewacht tot de eigenaar eraan kwam. Toen deze man er uiteindelijk was vertelde ze hem van ons plan. Van hem mochten we toen de auto voor de foto’s gebruiken. Ik kan niet onder woorden brengen hoe ontzettend gaaf dat was!

Goed, met deze prachtige Ford V8 waren wij dus klaar voor een flink dagje bankroven! We begonnen vol goede moed. Zoals je ziet zat de sfeer er goed in:

Bonnie&Clyde5.2

We scheurden naar de bank.

Bonnie&Clyde11

Helaas bleek de bank veel te goed beveiligd te zijn. En hoewel dit bij Bonnie heel anders ging keerde ik onverrichter zaken terug naar de auto.

Bonnie&Clyde4A

Bij de auto stak ik uit frustratie een sigaar op.

Bonnie&Clyde6

Tijd voor wat vrolijkheid dus! In de film sprak Clyde met Gene Hackman, die wat moppen tapte. Wij hadden Meneer Bongers, de eigenaar van de Ford V8!

Bonnie&Clyde7

We besloten het toen wat kleiner aan te pakken, dus richtten we onze pistolen op m’n moeder, die de foto’s maakte. Helaas had zij geen cash op zak.

Bonnie&Clyde10

Toen bleek dat de politie ons inmiddels wel op de radar had. Ze kwamen achter ons aan! Op onderstaande foto waren we op de vlucht en probeerden we aan een kogelregen te ontsnappen. Ik was behoorlijk bang, maar m’n Clyde reed dapper door…

Bonnie&Clyde12

Bij de echte Bonnie en Clyde is deze ontsnappingspoging niet goed afgelopen. [Spoiler alert!] De auto waar zij in zaten werd doorzeefd. Gelukkig voor Jacob, de Ford V8 en mij wisten wij wel succesvol te ontkomen. Maar omdat we wel ontdekten dat wij voor een leven als bankrovers niet geknipt waren besloten we het toen maar bij de IT te houden.

Maar gelukkig hebben we nog steeds onze Bonnie & Clyde kringloopkleding, dus kunnen we ons af en toe toch nog stiekem een beetje gangster wanen. Hieronder een overzicht van waar de kleding vandaan kwam en hoeveel het allemaal gekost heeft:

Bonnie:

Grijze baret, Kringloop Den Haag, €2,00 – Sjaaltje, Kringloopcentrum Eemnes, €0,50 – Truitje, Rataplan Diemen, €2,00 – Rok, Rataplan Diemen, €2,00 – Zwarte baret, Kringloper Weesp, €3,00 – Beige pakje met ruitjes, Emmaus Bilthoven, €5,00 – Tas, Outlet Kringloop Zeist, €1,00 – Hoedje, Kringloopcentrum Eemnes, €1,50 – Zwart jasje, Kringloopcentrum Eemnes, €4,00 – Riempje, Rataplan Diemen, €0,50 – Ballerina’s, Kringloop Woerden, €3,00 – Ford V8, particulier, €29.500,00

Clyde:

Beige pak van Yves Saint Laurent, Emmaus Frankrijk, €10,00 – Borsalino hoed, Emmaus Bilthoven, €5,o0 – Zwart pak, tweedehands gekregen van de buurman – Gilet bij zwart pak, Kringloopcentrum Eemnes, €4,00 -Wit overhemd, Kringloop Baarn, €4,00 – Stropdas, Kringloopcentrum Eemnes, €1,00 – Pet, Kringloopcentrum Eemnes, €1,00 – Ford V8, particulier, €29.500,00

Bonnie&Clyde8

En omdat het toch ook wel leuk is een foto van de échte Bonnie en Clyde te zien, hier eentje die ik van Wikipedia geplukt heb:

echte_bonnieandclyde

Ik wil m’n moeder bedanken voor het creëren van de looks en het maken van de foto’s, m’n vader voor het helpen bij het maken van de foto’s, ik wil mijn eigen Clyde bedanken voor het op de foto gaan en voor het helpen bewerken van de foto’s, en bovenal wil ik Lambert Bongers bedanken dat hij bereid was ons zijn prachtige auto voor deze look for less te laten gebruiken. Heel hartelijk dank allemaal!

Mocht jij nou ook zo verliefd op deze auto zijn? Kom dan zeker volgende week maandag weer even langs, voor een artikeltje speciaal eraan gewijd! Hij is namelijk te koop…

Kijk jij graag oude films? En wat vind jij de leukste foto van deze look for less?

 

Kuba+Bini

 

 

Bronnen foto’s Bonnie and Clyde:

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

 

 

 

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

33 Comments
 • Eva
  9 juli, 2014

  Whaw! Echt prachtig gedaan. Ik denk dat dit mijn favoriete Look for Less ooit is!

  • Sabine
   13 juli, 2014

   Heel erg bedankt Eva! Leuk om te horen!

 • Mbuti
  9 juli, 2014

  Hilarisch. Mooi bewerkte foto’s zeg!

  • Sabine
   13 juli, 2014

   Thanks Mbuti!

 • Vân
  9 juli, 2014

  Oh wat super leuk! Ook een van mijn favo artikeltjes! Gaan we nog meer van Jacob horen? :D

  • Sabine
   13 juli, 2014

   Thanks Vân! :D
   Ik hoop dat Jacob nog vaker in the picture wil komen! Maar ik moet bekennen dat ik al heel erg blij was dat hij dit wilde doen. ;)
   En ik heb begrepen dat ik jou van harte mag feliciteren! :D Supersuperleuk!

 • Bertine
  9 juli, 2014

  wat een gave foto’s! je kunt hier echt trots op zijn, nu heb je pracht foto’s van jullie samen! geweldig, echte talenten!

  • Sabine
   13 juli, 2014

   Heel erg bedankt Bertine! Dat is zeker leuk! :D

 • Lianne Bakker
  9 juli, 2014

  Leuke foto’s hoor! Zie wel sluipreclame voor de bank ;-)

  • Sabine
   13 juli, 2014

   Dankje Lianne! Superleuk dat je een reactie achterlaat! En scherp opgemerkt! ;)

 • Johanneke
  9 juli, 2014

  Wauw, superleuk om te zien! En wat steken jullie er veel werk in, heel indrukwekkend!

  • Sabine
   13 juli, 2014

   Dankjewel Johanneke! Leuk dat je dat ziet! :)

 • Vranken Françoise
  9 juli, 2014

  Waaaaaaaaaaaaaw. Ni te doen jullie twee. Waar blijven jullie al die inspiratie halen. Mooie Bonnie en mooie Clyde. Voor mij zijn alle alle foto’s de leukste. Het is moeilijk te kiezen uit deze reportage. De echte Bonnie en Clyde zouden jaloers zijn moesten ze jullie ontmoeten. Je Look For Less avonturen lijken wel een Familiebedrijf, zoals je Mama en Papa Oudt er mee in betrekt. Ik hou van mensen die zich niet te veel “Au Sérieux” nemen en plezier kunnen hebben en ook geven, zonder dat het stukken van mensen hoeft te kosten. Ga aub verder met dit Familiebedrijf. Groetjes

  • Sabine
   13 juli, 2014

   Haha heel erg bedankt! :D

 • britt
  9 juli, 2014

  Waaaauw zo tof! Jullie zijn prachtig samen en deze tlfl is echt supergoed gelukt!

  • Sabine
   13 juli, 2014

   Dankjewel Britt! :D

 • Tjoe Tjoe
  9 juli, 2014

  Hoi Zusje Sabine (Bonnie) en Schoonbroertje Jacob (Clyde) het ziet er echt gevaarlijk uit ontzettend goed gedaan. Reg en ik zijn super trots op jullie. Hartstikke leuk gedaan en als twee druppels water lijken jullie op de echte boefjes. Gelukkig is mijn lieve zussie Bini en lieve schoonbroertje Kuba niet doorzeefd met kogels. Ontzettend leuk. Ook ontzettend leuk van de eigenaar van de Ford dat hij eventjes mee wilde doen. Leuke en mooie foto’s. Kunnen niet wachten op de volgende Look For Less.

  Kussies Tjoe en Reg

  • Sabine
   13 juli, 2014

   Hey Tjoe en Reg! Heel heel heel erg bedankt voor jullie leuke reactie! Ik vond het inderdaad ook heel erg tof van de eigenaar dat hij meedeed! :D
   Xx Bini en Kuba

 • Lambert Bongers
  9 juli, 2014

  Gelukkig hadden jullie geen kogels voor de wapens meegenomen, want als er zoveel kogelgaten in waren geschoten als in Bonnie en Clyde ’s auto was de restwaarde niet hoog meer…..

  • Josee van den Berg
   9 juli, 2014

   Hilarisch!

  • Sabine
   13 juli, 2014

   Hahaha zo waar!

 • Cindy
  10 juli, 2014

  Super vet dit! Dit is ook wel mijn favoriete Look for less tot nu toe!

  • Sabine
   13 juli, 2014

   Dankjewel Cindy! :D

 • Eva | Realitijd
  10 juli, 2014

  Wat super mooi en origineel gedaan! Echt top :o

  • Sabine
   13 juli, 2014

   Heel hartelijk dank Eva! :)

 • Sylvana
  10 juli, 2014

  Geweldig! Heel leuk en origineel!

  • Sabine
   13 juli, 2014

   Dankjewel Sylvana!

 • Irma
  13 juli, 2014

  Ah, zo tof dit. Gaaf en origineel gedaan zeg!

  • Sabine
   13 juli, 2014

   Dankjewel Irma :)

 • Stephanie
  15 juli, 2014

  Ik vind dit zo onwijs leuk gedaan. Ben zoiets als dit nog nooit op een andere blog, of waar dan ook, tegengekomen. Zo creatief en leuk!

  • Sabine
   15 juli, 2014

   Heel erg bedankt Stephanie! :D

 • Verdi
  7 augustus, 2014

  Zeer cool!

  • Sabine
   10 augustus, 2014

   Thanks Verdi!