TLFL: Koningin Mathilde van België

Posted on 2 min. leestijd

Inmiddels is onze eigenste Koningin Máxima al veelvuldig langsgekomen op TrashFashion (hier, hier, hier, hier, en hier). Maar onze zuiderburen hebben ook een koningin die er uitziet als om door een ringetje te halen: Koningin Mathilde van België! Nou wil het feit dat het komende zaterdag, 15 november, Koningsdag is in België! Voor zover bij mij bekend is dit niet zo’n spectaculair volksfeest als Koningsdag in Nederland, maar misschien kan de elegante Mathilde, op wie Koning Filip zichtbaar dol is, daar verandering in brengen. Daarom vandaag, om haar alvast in het zonnetje te zetten, The Look For Less: Koningin Mathilde!

 

TLFL_Mathilde2

Dit vind ik werkelijk een prachtige outfit, zo elegant! Dit droeg Mathilde tijdens de troonwisseling in 2013.

TLFL_Mathilde4Jurk, €15,00, Marktplaats – Sjaal als kraag, €1,00, Rataplan Den Helder – Hoed, €4,00, Kringloop Baarn – Schoenen, €4,00, Kringloop Rataplan Diemen – Tasje, €3,00, Kringloop Rataplan Diemen – Witte handschoenen, €1,50, de Kringloper Naarden.

TLFL_Mathilde5

 

TLFL_Mathilde1

Bij de volgende outfit vind ik dat je duidelijk kan zien hoe elegant Mathilde is, want hoewel onze outfits toch behoorlijk vergelijkbaar zijn ziet hij er bij haar toch wel een tikkie gracieuzer uit dan bij mijn persoontje.

TLFL_Mathilde8Jurk, €4,00, Kringloop Rataplan Diemen – Tas, €1,00, Kringloop Zeist – Oorbellen, geknutseld van eigen oorbellen.

En de volgende foto van ‘achter de schermen’ zal enkel benadrukken dat ik helaas net iets minder sierlijk ben dan Mathilde. Ik weet niet welke schoenen Mathilde bij deze outfit droeg, maar ze waren vast iets beter overdacht dan mijn schoeisel.

behind_the_scenes2

 

En nu een rode outfit. Zelf draag ik niet graag rode kleding, maar om zo’n liefdevolle blik van de koning te ontvangen maak ik natuurlijk graag een uitzondering:

TLFL_Mathilde9

Rok, €4,00, Kringloop Woerden – Jasje, €4,00, Kringloop Den Haag – Tasje, €2,00, Emmaus Bilthoven – Schoenen, €4,00, Emmaus Bilthoven, rood geverfd met spuitbus kunststofverf.

rood

De laatste outfit vind ik zo ontzettend leuk! Ik vind hem elegant, maar tegelijkertijd ook op een jeugdige manier feestelijk. En zoals ik al vaker heb gezegd, ik ben echt dol op grijze kleding!

TLFL_Mathilde6Jurkje, €4,00, Kringloop Gouda – Omslagdoek, €1,00, Kringloop Rataplan Diemen – Schoenen, €4,00, Kringloop Rataplan Diemen – Oorbellen, geknutseld van oorbellen en wat kerstversiering.

grijze_outfit

TLFL_Mathilde7

grijze_outfit2

 

Wat vinden jullie van de stijl van Koningin Mathilde?

 

Bedankt voor de leuke look for less weer mam!

Digital StillCamera

 

 

 

Bronnen foto’s Mathilde:

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

 

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 Comments
 • Eva
  12 november, 2014

  Wat het je de prachtig gedaan ! Als Belgische vind ik natuurlijk dat Konigin Mathilde een zeer elegante vrouw is, en ik ben blij dat lezen dat je ook bij de Kringloop zo een look kan verkrijgen.
  Weer een zeer geslaagde post !

  • Sabine
   25 november, 2014

   Heel hartelijk dank Eva! Leuk om te horen!

 • Stephanie
  12 november, 2014

  Wat een gave foto’s weer, lief dat je moeder foto’s wilde maken!
  Ik zeg het steeds opnieuw, maar ik blijf het zo gaaf vinden dat je de outfits ‘namaakt’! Heel tof en ik ben het nog nooit eerder tegen gekomen online, daarom vind ik jouw blog lekker uniek en altijd een bezoekje waard!

  Je haar zit mooi zeg op die inzoomfoto met de blauw/paarse jurk! En wat mooi hoe je het photoshopt, ik kan dat niet hoor ha ha.

  • Sabine
   25 november, 2014

   Stephanie ik word altijd zo blij van jou comments! Heel hartelijk dank! Echt heel erg tof van je!
   :D

 • Vranken Françoise
  12 november, 2014

  Je lijkt op de eerste foto fel op Jackie Kennedy en zou een mooie koningin voor ons Belgen zijn.
  Oeioeioei, op de foto van de kus op het balkon lijkt de hand van de Koning wel effen gebeefd te hebben, hihihi.
  In de grijze outfit verkies ik je vooral en ook op de allerlaatste foto.
  Nu hopen dat het Koninklijk Paleis ook op je trashfashion een kijkje komt nemen.
  Dank ook aan je Moeder.
  Groetjes

  • Sabine
   25 november, 2014

   Haha bedankt Françoise :).

 • Bertine
  12 november, 2014

  hoe krijg je het altijd voor elkaar om soortgelijke kledingstukken te vinden? en je photoshop kunsten vind ik ook knap!

  • Sabine
   25 november, 2014

   Haha bedankt Bertine! Ik moet bekennen dat het vooral m’n moeder is die op speurtocht gaat naar de kledingstukken, dus daar ben ik haar erg dankbaar voor! Er gaat meestal ook wel een tijd over heen hoor, niet dat we op één dag een hele look for less bij elkaar kringlopen. ;)

 • Don
  12 november, 2014

  Heel mooi gedaan! You sure know how to work them accessories dear, die omslagdoek en sjaals als kraag maken de look helemaal af, prachtig!!

  • Sabine
   25 november, 2014

   :D Thanks Don!!! :D
   <3

 • ineke van den berg
  13 november, 2014

  Ha Sabine,
  Wat een prachtige foto’s weer! Wat zie je er super uit als Mathilde. Echt heel erg mooi.Inmiddels hebben wij onze presentatie van 11-11 achter de rug. De kalender van Trash Fashion op locatie sloeg erg aan. Ook de burgemeester heeft er een besteld. Trash Fashion hangt dus binnenkort in het gemeentehuis van Haren (Gn)!Niels Oskam (rank a brand) was er ook , ik ga hem tippen over je site!

  • Sabine
   25 november, 2014

   Tante Ineke wat super om te horen! Echt een ongelofelijke eer! :D