TrashFashionista: ReFashionista!

Posted on 2 min. leestijd

Laatst wees een collega mij op een serie foto’s van een meisje dat bij kringloopwinkels kleding koopt en die vervolgens vermaakt tot toffe outfits! Ze bleek hieraan zelfs een blog gewijd te hebben: ReFashionista!

Ik vond vooral bovenstaande foto heel grappig om te zien, omdat de ‘Before’-foto volgens mij een typisch voorbeeld is van wat mensen die nooit in een kringloopwinkel geweest zijn verwachten dat kringloopwinkels vol mee liggen. Oude, lompe, vormeloze kleding. Mijn boodschap is altijd: “Ja, dat soort dingen liggen er inderdaad wel, maar er liggen ook heel veel hele leuke kledingstukken! Je moet de pareltjes eruit zoeken!” De boodschap van Jillian Owens van ReFashionista is echter: “Ook van oude, lompe, vormeloze kleding kan je pareltjes maken!”

refashionista

Over haar redenen om hier ooit mee te beginnen zegt Jillian:

A few years ago, I decided I wanted to change the way the world thinks about fashion.  I was sickened by the rise of fast fashion giants who rely on unethical labor practices.  I was worried about the impact on our planet as people tossed out their one-time-wear duds more and more quickly to make room for the newer & cheaper clothing.
I was also quite broke and couldn’t afford new clothes.
One day, while digging through the racks at my local thrift store, I started thinking about how easily some of the ugly pieces I was looking at could be transformed into something new. I could dress well on the cheap without hurting the environment, I didn’t have to support unfair labor practices, and I could have a fun new hobby!

Kijk, dat vind ik stuk voor stuk goede redenen! Daarom vind ik Jillian een echte, waardige, TrashFashionista!

refashionista2
Deze vind ik vooral heel tof en origineel!

Hoewel ik geen koningin op de naaimachine ben heeft ze mij toch geïnspireerd. En mijn doel voor 2014 is nu om zo’n refashioning projectje te doen. (Ik heb dan nog vijf maanden, dat moet toch te doen zijn.) Hiervoor ga ik de komende tijd bij kringloopwinkels op zoek naar items die een mooie stof hebben en die te groot voor mij zijn. Als ik hier iets succesvols (of in ieder geval niet te beschamends) van weet te maken, zal ik het natuurlijk met jullie delen!

Hier nog een hele rij foto’s ter inspiratie:

refashionista

Kunnen jullie met een naaimachine overweg?

 

 

 

Bronnen foto’s: 9gagReFashionista

 

 

 

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 Comments
 • Eva
  6 augustus, 2014

  Ik kan helaas niet naaien. Maar het zijn wel zeer leuke inspiratiefoto’s

  • Sabine
   10 augustus, 2014

   Dankjewel! Ik hoop dat het naaien te doen blijkt…

 • Mbuti
  6 augustus, 2014

  Ik vermaak zelf ook wel eens iets maar zij is enorm goed hoor! Het leert me wel weer dat je door moet zetten. Qua inkoopkosten ben je meestal weinig kwijt als je kringloopkleding koopt om te vermaken. Nog minder dan als je stofjes koopt op de markt. Het voordeel is dat de kleding meestal wel een paar keer gewassen is dus hoe het zich gedraagt in de was hoef je niet meer af te wachten. Je ziet ook dat ze vooral grote maten koopt. Dan heb je natuurlijk lekker veel stof.

  Mogen we deze rubriek ook in Trashfashion.nl verwachten? Ben jij zelf ook handig?

  • Sabine
   10 augustus, 2014

   Ja dat zijn allemaal voordelen van kringloop! :D
   Ik vind het een grote uitdaging, ik doe er meestal een klein kwartier over om een naald door een draad te krijgen, maar ik ga hem aan! Gelukkig heb ik handige mensen om mij heen. ;)

 • giientjeee
  6 augustus, 2014

  Wow, wat een verschil.. top inspiratiefoto’s!

  • Sabine
   10 augustus, 2014

   Dankjewel giientjeee!

 • Boerin22
  7 augustus, 2014

  Ik ben heel handig met de naaimachine. De kringloop (Emmaus Haarzuilens om precies te zijn) is een erg goede locatie om stof te kopen voor projecten. Projecten variëren van dekbedovertrekken tot patchwork dekens en van werkkleding tot carnavalsoutfits. De blog van Refashionista volg ik al een poosje. Ik heb alleen het postuur niet om kleding die te groot is te refashionnen. Voor mijn dochter heb ik wel een nette jurk op maat gemaakt voor haar afscheid van de basisschool.

  • Sabine
   10 augustus, 2014

   Goed bezig zeg! Wat leuk dat je zo’n jurk voor je dochter gemaakt hebt!