Krynglöp: ons kringloop/IKEA-interieur

Posted on 3 min. leestijd

Het grootste deel van ons interieur is bij elkaar gekringloopt. Marktplaats, rommelmarkten, erfenissen en vooral kringloopwinkels, daar komt het gros van onze inboedel vandaan. Maar toch hebben ook wij aardig wat IKEA spulletjes!
Ik kom heel graag bij de IKEA, ik vind het namelijk oprecht heel leuk om zelfs je meubels in elkaar te schroeven en ook de Zweedse balletjes hebben een speciaal plekje in mijn hart. Het risico van je gehele inboedel bij de IKEA halen vind ik echter dat je er een wat standaard interieur van krijgt. In principe is daar natuurlijk niks mis mee, maar ik heb het gevoel dat het bij ons thuis juist de tweedehands spulletjes zijn die ons huis zo leuk maken. Daarom vind ik de combinatie van kringloop en IKEA ideaal!
De combinatie van kringloop en IKEA komt in ons interieur echter ook nog terug in specifieke items! Wij hebben namelijk ook een aantal dingen die oorspronkelijk van IKEA waren, maar die we tweedehands verkregen hebben! Dit noemen wij onze Krynglöp items. Eigenlijk is ‘cykel’ het Zweedse woord voor kringloop, maar dat wisten wij niet en wij vonden Krynglöp wel Zweeds aandoen. ;)
We hebben nog een handjevol spullen dat bij een andere ‘nieuwe winkel’ vandaan komt, maar dat aantal is verwaarloosbaar. Kortom, het Venn diagram van ons interieur ziet er als volgt uit:

Venndiagram

Aangezien dit artikeltje veel te lang zou worden als ik ook alle tweedehands items in ons interieur zou gaan aanwijzen richt ik me vandaag voor de verandering eens op de IKEA items; de nieuwe én de Krynglöps! En ik heb me vandaag beperkt tot onze woonkamer.

Onze nieuwe IKEA items

Onze GRIMLE eettafel komt uit de koopjeshoek van de IKEA.

eettafel

Deze kochten we toen ik net uit huis ging, alweer bijna 7 jaar geleden! Ik weet helaas niet meer hoeveel we er toen voor betaald hebben en ik kan de tafel nu ook niet meer op de IKEA site vinden. Soms zou ik wel eens een mooie oude houten tafel tweedehands willen kopen, maar het voordeel van deze tafel is wel dat hij op het oog heel weinig ruimte inneemt door het ‘luchtige’ design en het witte tafelblad. Een houten tafel zou een stuk massiever staan.

Ook onze televisiekast kocht ik toen ik voor het eerst op kamers ging.

televisiekast1

Het is de BESTÅ, die eigenlijk een combinatie van twee kastjes is, één met twee lades en één met één lade:

televisiekast2

Deze kast kost €122,00 en dan moet je er los nog pootjes bijkopen.

Ook kocht ik destijds twee witte lampjes bij IKEA. Het zijn echt van die typische IKEA lampjes, maar ik vind ze nog steeds erg mooi! Ik kon ze alleen niet meer terugvinden op de site en ik weet ook niet meer hoeveel ze heetten of hoe duur ze waren.

lampjes

Ook ons salontafeltje komt van IKEA. Het is eigenlijk een bijzettafeltje, maar een veel groter tafeltje zou bij ons niet gepast hebben. Dit formaat was eigenlijk perfect! Het is een deel van de VITTSJÖ, die eigenlijk uit twee losse tafeltjes bestaat die je in elkaar schuift. Het totaal van de twee elementen kost €49,95.

salontafel

Het andere deel van de VITTSJÖ konden wij uitstekend gebruiken als tafeltje voor onze platenspeler! Doordat je hem namelijk over het andere tafeltje heen kan schuiven konden wij onze I am recycled rolbak met platen eronder rollen:

platentafel

Ook het schapenvachtje dat op de poef naast de platenspeler ligt komt van IKEA. Het is de SKOLD in de kleur beige. Ik kan deze nu niet meer terugvinden op de IKEA site, maar wij hadden hem voor €40,00 gekocht.

Onze Krynglöp items

En dan nu onze tweedehands IKEA items!

Allereerst de lamp in ons platenspelerhoekje: de BÖJA. Nieuw kost deze €49,95, maar wij kochtten hem via Marktplaats voor €15,00.

bojalamp

Bij Kringloopcentrum Eemnes kocht ik twee bamboe MOTORP doosjes voor €2,00 per stuk. Nieuw kosten ze €5,99.

doosjes

En tot slot onze vitrinekast (ik schreef er al eerder dit artikeltje over), die we via Marktplaats kochten! Het is de groene FABRIKÖR die nieuw €179,00 kost, maar die wij zo goed als nieuw voor €110,00 overgekocht hebben.

vitrinekast

Nou, dat waren al onze IKEA items, nieuw en tweedehands. Hopelijk vonden jullie het leuk om te zien.

Heb jij ook veel IKEA dingen in huis? En misschien zelfs ook Krynglöp items?

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Comments
 • Jacob
  4 maart, 2015

  Leuk stukje!

 • Ina
  5 maart, 2015

  Leuk stuk!!
  We love IKEA! En zeker ook de gehaktballetjes die meestal ook in onze vriezer te vinden zijn ;). We hebben twee tweedehands Expedit (nu kallax) kasten.

 • marisa
  15 december, 2015

  Wat een super leuk artikel! Ik ben gek op de ikea en kringloop. Ik heb het bijzettafeltje vittsjo ook maar dan voor 7,50 bij de kringloop gekocht. Nog helemaal in nieuwstaat. Ik ben er echt super blij mee. Ik ga binnenkort op mijn blog ook een artikel schrijven over kringloop vondsten.
  Xx Marisa

 • Michiel Trimpe
  4 februari, 2018

  Zou je de mooie MOTORP doosjes ook willen verkopen? Ze zijn uit het assortiment :’’( en we willen er zo graag nog een paar meer van!

  • Sabine
   11 februari, 2018

   Hi Michiel, we hebben er twee en die mag je wel overkopen hoor. Ik stuur je even een mailtje.