Vloerkleden… Yay or Nay?

Posted on 2 min. leestijd

Jacob en ik hebben onlangs ons huisje opnieuw ingericht. Het is van een studentenhuis met voetbalposters aan de muur veranderd in een paleisje dat helemaal naar onze smaak ingericht is. Ik ben blij dat Jacob en ik dezelfde smaak hebben als het op interieur aankomt. Veel natuur-achtige zaken en verder vooral wit en bruin.
Toch hebben we één item dat al jaren, maar dan ook járen, onderwerp van discussie is geweest… we hebben een vloerkleed. En niet zomaar een vloerkleed, een hoogpolig vloerkleed!

vloerkleed

Jacob heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij van vloerkleden houdt. Ik vond het echter helemaal niks. En zeker bij hoogpolige vloerkleden had ik altijd een onhygiënisch en huisstofmijterig beeld. Een vloerkleed komt er bij mij niet in, dacht ik altijd.
Maar de jaren verstreken en mijn recalcitrantie en smetvrees namen geleidelijk af. Soms betrapte ik mezelf opeens op schokkende gedachtes als: “Wat een gezellig vloerkleed.” Ik herkende mezelf niet meer terug.

En toen was er een  mooie dag waarop Jacob en ik naar de Kringloper in Almere gingen. En daar lag ‘ie, in al zijn hoogpolige glorie…

vloerkleed_closeup

Ik vond vooral de kleur ideaal; natuur-achtig, én je zou vlekken er niet zo snel op zien! Hij was ook nog eens heerlijk zacht! En als klap op de vuurpijl natuurlijk de prijs: €20,00! Daarvoor konden we hem niet laten liggen!
Onderop het kleed zit een label van het merk Brink & Campman. Ik heb even gegoogled en ik vond een vergelijkbaar vloerkleed van dit merk voor €399,00! Dan koop je zo’n tweedehandsje toch mooi voor maar 5% van de prijs, terwijl hij nog in perfecte staat is!

label

Nou zijn er ook wel goedkopere vloerkleden nieuw te krijgen. Ik vond bijvoorbeeld het kleed op onderstaande foto die ik op bonprix vond ook best mooi.

bonprixkleed

Maar kijk hem nou liggen, ons mooie kringloopkleedje:

vloerkleedinkamer

Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar wat jullie mening over vloerkleden is. Vinden jullie vloerkleden ook leuk? Of zijn jullie er toch minder enthousiast over, zoals ikzelf vroeger was.

Wat zeg jij ervan? Een vloerkleed… Yay or Nay? En heb je misschien zelf thuis ook een vloerkleed?

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Comments
 • Don
  14 januari, 2015

  Bien, ik sluit me er helemaal bij aan! Ik vond het idee van een vloerkleed ook altijd een beetje morsig… Maar zeker in de winter is het zo lekker, niet met je kakkies op dat koude laminaat. Nou moet ik je wel zeggen, mijn kleed was zwart/wit op een hemelsblauwe vloer (barf!) vind jullie kleurencombo dan veel mooier

 • Ina
  15 januari, 2015

  Wat een mooi kleed! Een duidelijke YAY :)

 • Mbuti
  16 januari, 2015

  Voor mij een Nay. Ik vind dit een heel mooi kleed maar ik houd van het ruimtelijke effect van kale, bij voorkeur wat glanzende, vloeren.

 • jessica
  17 januari, 2015

  Ja zeker wel ! Wij leven praktisch op het kleed. Fijn om er op te zitten en liggen met hapjes op dr salon tafel. Wel lastig schoonhouden

 • Lisa
  17 januari, 2015

  Ik vind een lekker vloerkleed heel fijn juist:) Misschien ook omdat wij een marmeren vloer hebben, die erg koud aan voelt anders;)
  Maar daarnaast vind ik een vloerkleed ook warmer staan ofzo, het komt heel knus over! Je had eigenlijk ook een foto moeten toevoegen zonder vloerkleed, kun je het verschil mooi zien.