Lange neus naar Louboutin! (rode zolen DIY)

Posted on 2 min. leestijd

In 2013 verloor schoenenwinkel Van Haren een kort geding tegen de Franse ontwerper Christian Louboutin. Van Haren mag niet langer blauwe of zwarte schoenen met rode zolen verkopen, omdat ze teveel op Louboutins lijken. Wij van TrashFashion vinden dat Louboutin niet zo hebberig moet doen om iets wat hij niet eens zelf verzonnen heeft en daarom laten wij je vandaag zien hoe je zelf je schoenen rode zolen kunt geven. rodezolen1

De rode zolen zijn een belangrijk kenmerk van de Franse ontwerper en daarom liet hij ze als merk registreren. De vraag voor de rechter was: geldt een registratie voor een rode zool als een apart merk? De rechter heeft Louboutin gelijk gegeven. Van Haren mag geen enkel paar zwarte of blauwe pumps met rode zolen meer verkopen.
In 2012 speelde een vergelijkbare zaak bij de Rechtbank van Koophandel in Brussel tussen Louboutin en Van Dalen. Louboutin verloor en Van Dalen mocht doorgaan met het verkopen van schoenen met rode zolen. Maar op 18 november 2014 maakt het hof in Brussel er weer een einde aan door Louboutin in hoger beroep gelijk te geven. Kortom, de rode zolen van Louboutin zijn beschermd en mogen niet commercieel nagemaakt worden.
Louboutin was echter niet bepaald de eerste persoon op de wereld die met het idee kwam om schoenen rode zolen te geven, tenminste, je gaat mij niet vertellen dat hij ook de personal stylist van Louis XIV was…

LouisXIV
Daarom vinden wij van TrashFashion dat Louboutin niet zo verrekte kinderachtig en hebberig moet doen. En daarom maken wij onze rode zolen gewoon zelf!

Wat heb je nodig? Afplaktape, een kwast, schoenen en zolenverf.

rodezolen2

De Walk On Red zolenverf kochten we bij een leerverfshop.nl voor 12,50. Dat is natuurlijk best veel geld, maar je kunt er wel tien paar schoenen rode zolen mee geven. En je bespaart natuurlijk op de schoenen, want die koop je bij de kringloop! Wij kochten deze zwarte pumps bij Emmaus Bilthoven voor 5,00.

rodezolen4

We hebben de zolen twee lagen verf gegeven en ze tussendoor op wijnflessen laten drogen.

rodezolen6

En als ze dan eenmaal droog zijn kan je erbij lopen alsof je de zonnekoning zelve bent, zonder hulp van Louboutin!

rodezolen7

Vind jij rode zolen leuk? En vind jij dat Louboutin gelijk heeft, of vind je dat iedereen schoenen moet rode zolen moet kunnen verkopen?

rodezolen8

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 Comments
 • Geertje
  25 februari, 2015

  Briljant! Ze zien er supergoed uit!
  Ik ben zelf niet zo stijlvol dat ik voor dit soort sjieke schoenen ga, maar vind het wel heel leuk. Wie weet, een keer voor een feestje …

  • Geertje
   25 februari, 2015

   Oh, en ik vind dat je groot gelijk hebt dat rode zolen als een merk deponeren onzinnig en kinderachtig is. Jammer dat de rechters daar anders over denken.

   • Sabine
    26 februari, 2015

    Ja het heeft inderdaad wel iets feestelijks. :D

 • Bertine
  25 februari, 2015

  wat grappig, ik wist niet eens dat zolenverf bestond! wat een ontzettend leuke DIY! ik wil dit ook!

  • Sabine
   26 februari, 2015

   Thanks Bertine! :)

 • Eva
  26 februari, 2015

  Wat een leuke DIY !

  • Sabine
   26 februari, 2015

   Dankjewel Eva!

 • Maaike
  28 februari, 2015

  Ik vind het een leuke doehetzelf :-). Ik vind de rode zolen altijd nogal ordinair eigenlijk, dus ik zou het niet zelf doen. Bijv prinses Maxima heeft ook dit soort schoenen en daar knap ik dan toch wel weer op af.

  • Sabine
   1 maart, 2015

   Bedankt Maaike! Ik herken het ook wel een beetje, dat ik rode zolen wat ordinair kan vinden. Maar eerlijk gezegd vind ik dat bij deze schoenen weer niet. ^^ Maar als het hele hoge naaldhakken zijn wel…

 • Will
  30 april, 2015

  GEWELDIG goed idee!! Ik was op internet op zoek naar zwarte schoenen met rode zool, toen ik dit tegen kwam. Super goed idee!! Ga de verf bestellen! :)

  • Sabine
   5 mei, 2015

   Ah leuk om te horen! Dankjewel Will, en succes met de do-it-yourself!

 • Alice Scheppink
  29 september, 2016

  Wat een geweldige tip Sabine! Ik ga ook op zoek naar de rode zolen verf ;-)

  • Sabine
   29 september, 2016

   Dankjewel, Alice! Heel leuk ook dat je een reactie achterlaat. :D

 • Linda
  18 oktober, 2016

  Mooi gedaan Sabine! Slijt het rood er niet af zoals bij de Louboutins?

  • Sabine
   13 juli, 2017

   Hi Linda,
   Bij ons zit de verf er nog goed op! Maar ik draag ze niet dagelijks. Slijt het bij Louboutins?

 • Loes
  28 juni, 2017

  Hoihoi,

  Vraagje! Van welk materiaal waren jullie zolen. Ik wil het namelijk op kunststof zolen proberen, maar weet niet of dat goed gaat …

  • Sabine
   13 juli, 2017

   Hi Loes,
   Bij ons waren het ook kunststof zolen en het zit er nog prima op. Goed de aanwijzingen volgen. En gaat er toch eens een butsje af kan je het gewoon weer bijwerken met een likje verf. :)
   Groetjes,
   Sabine

 • Anita
  19 mei, 2018

  Heb ook de verf besteld, hoop alleen dat t op rubberzool blijft zitten.

  • Sabine
   5 juni, 2018

   Leuk! Succes!