SHOOTD: The Office

Posted on 2 min. leestijd

Hi lieve lezers! Vandaag is het weer eens tijd voor een Second-Hand Outfit Of The Day! Dit keer laat ik jullie mijn favoriete werkoutfit zien. De afgelopen tijd heb ik het erg druk op m’n werk en maak ik veel uren. Het is hard werken, maar dit doe ik natuurlijk wel in tweedehands stijl! In deze kringloopoutfit voel ik me net een investment banker, maar dan met het uitgavenpatroon van een besparingsadviseur! (Gheghe, bankgrapjes…)

grijze outfit

Mensen die TrashFashion al langer volgen kunnen misschien wel raden waarom deze outfit mijn favoriete is. Ik heb het al vaak gezegd: Chicks love grey! Grijs is en blijft mijn favoriete kledingkleur. Hoewel het klinkt als een saaie kleur vind ik het juist sprankelend, kalmerend, fris, zacht en al deze ogenschijnlijke tegenstrijdigheden tegelijk.
De grijze onderdelen -het jasje en de rok- horen oorspronkelijk niet bij elkaar. Je kunt ook wel duidelijk zien dat ze een verschillende tint hebben. Maar ik vind dat juist leuk! En ik geloof dat ik ook iets heb opgevangen over dat andere mensen altijd erg enthousiast kunnen raken van vele tinten grijs. Nou daar kan ik me dus wel in vinden.

Laat ik vandaag bij het benoemen van de kledingstukken eens beginnen met mijn minst favoriete gespreksonderwerp, de niet-tweedehands onderdelen van deze outfit. De panty komt van de Jumbo en de laarzen komen van de Geox. Ik wist eigenlijk helemaal niet dat Geox zulke mooie schoenen had. Maar ik was op zoek naar zwarte laarzen en toen ik deze zag was ik op slag verliefd! Ik kocht ze in de sale met 50% korting voor €98,00.

laarzen

M’n Samsonite laptoptas is wel tweedehands. Deze heeft m’n moeder voor me gekocht bij Kringloop Zeist voor slechts €1,00! Hij lag bij de stapel van afgeprijsten artikelen die nogmaals afgeprijst waren: alles voor één euro!

laptoptas

Het zwarte shirtje komt van de Emmaus in Utrecht en kostte €2,00. Het grijze jasje kocht ik bij de charity shop van Oxfam in Dublin voor €8,00.

jasje

Het mooiste gedeelte aan de outfit vind ik de rok. Hier krijg ik ook vaak complimentjes over. De overslag vind ik zelf heel verrassend en toch elegant en ik blijf het zeggen hè, die prachtige kleur grijs… Hij komt van Emmaus Bilthoven en kostte €5,00.

rok

De zwarte sjaal maakt het geheel net wat minder formeel en ik draag hem dan ook heel vaak bij mijn werkoutfits, omdat ik me dan automatisch wat minder stijfjes voel. Ik kocht hem een paar weken geleden bij Kringloopcentrum Baarn. Ik moet eerlijk bekennen dat ik hem behoorlijk duur vond, hij was namelijk €3,50 en zoveel heb ik nog nooit betaald voor een tweedehands sjaal. Maar inmiddels ben ik er erg aan gehecht en ben ik heel blij dat ik hem toch niet heb laten liggen.

sjaal

Wat dragen jullie graag naar jullie werk?

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 Comments
 • Natascha
  18 maart, 2015

  Mooie outfit weer! Ik vind je rokje ook erg mooi, en die tas heeft je moeder goed gescoord zeg!

  • Sabine
   24 maart, 2015

   Hartelijk dank Natascha!

 • laura vd berg
  18 maart, 2015

  Wat ziet het er weer goed uit, zal de familie moeten gaan volgen en ook kringlopen

  • Sabine
   24 maart, 2015

   Puik plan, tante Laura! ;)

 • Ina
  22 maart, 2015

  Staat je goed. Nu nog even de strijkbout over het rokje, dat maakt het helemaal af!

  • Sabine
   24 maart, 2015

   Haha ja goed advies Ina. Ik moet bekennen dat strijken mijn achilleshiel is… ;)

 • Cindy
  24 maart, 2015

  Mooie rok!

  Hier maakt het niet uit wat ik aan doe, net waar ik zin in heb. Alleen als er klant langskomt moet het wat netter. :)

  • Sabine
   24 maart, 2015

   Dankjewel Cindy!
   Die afwisseling is juist wel leuk denk ik. Dat je meestal gewoon kan dragen waarin je je lekker voelt, en dan af en toe een verkleedfeestje hebt. ^^

 • Peps
  27 mei, 2015

  Het is een tijdje super druk geweest, maar ik ben nu weer aan het bijlezen ;)

  Wat een leuke outfit Bini! Staat je echt heel goed!