SHOOTD: ton-sur-ton

Posted on 1 min. leestijd

Vandaag laat ik jullie foto’s zien van de outfit die ik gisteren aanhad. Het is een van m’n favoriete outfits van de afgelopen tijd, omdat ik hem netjes vind, maar toch ook vrolijk want kleurig. Ik droeg hem laatst ook naar m’n werk. Ik werk in de informatiebeveiliging, dus het gros van mijn collega’s zijn mannen. Toen ik met twee van deze heren bij de koffieautomaat stond zei een van hen: ‘Leuke jurk!’, in mijn nopjes zei ik toen: ‘Dankjewel! Maar het is geen jurk, het is een combinatie van een shirt en een rokje, maar de kleuren lijken op elkaar.’ Daarop zei de andere collega: ‘Ton-sur-ton!” Ik vond dat zo leuk, dat een man van middelbare leeftijd, werkzaam in de informatiebeveiliging, de term ton-sur-ton kende en ook nog eens bezigde! Daarom noem ik dit nu mijn ton-sur-ton outfit.

ton-sur-ton4

Ton-sur-ton is een van mijn gewaagdere fashion escapades. Het blijft altijd wat spannend, want het kan leuk slagen, maar als je er net naast zit kan het juist een vloekend debacle worden. Deze ton-sur-ton vind ik gelukkig goed geslaagd, wat jullie?

ton-sur-ton2

Deze outfit heeft me in totaal €13,50 gekost. De schoenen komen van de Kringloper Almere en kostten €6,50. Het rokje kocht ik bij kringloop Simpel in Soesterberg, hij kostte €3,50. Het shirtje kostte €2,50 bij kledingwinkel Emmaus Utrecht. En dan tot slot natuurlijk nog het bijpassende riempje! Die kocht ik voor €1,00 bij de Kringloper Naarden.

ton-sur-ton3

Dragen jullie wel eens een ton-sur-ton outfit?

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 Comments
 • Natascha
  31 juli, 2015

  Leuke outfit! Ik vind het altijd zo gaaf dat je voor zo weinig geld, zo veel leuke dingen bij de Kringloop kunt kopen. Top gedaan weer!

  • Sabine
   4 augustus, 2015

   Heel hartelijk dank voor je leuke reactie Natascha!

 • Bertine
  31 juli, 2015

  haha nog nooit van die term gehoord, wel grappig dat je de titel nu zo hebt genoemd:) ik dacht ook dat het een jurk was;) leuke outfit, staat je goed!

  • Sabine
   4 augustus, 2015

   Dankjewel Bertine! :D

 • Ina
  1 augustus, 2015

  Knap gedaan. Te meer omdat je het in verschillende winkels hebt gekocht. Of heb je het meegenomen in je tas en bij elkaar gepast.

  • Sabine
   4 augustus, 2015

   Dankjewel Ina! En niet bij elkaar gepast inderdaad! Sterker nog, door de jaren heen verzameld. :)

 • Stephanie
  4 augustus, 2015

  Erg mooie outfit :) ken de term niet trouwens!

  • Sabine
   4 augustus, 2015

   Dankjewel Stephanie! Ik begin inderdaad de indruk te krijgen dat het helemaal niet zo’n bekende term is. Des te bijzonderder dat die collega van mij hem wel kende! :P

 • laura vd berg
  5 augustus, 2015

  Staat je heel leuk. En natuurlijk n hele bekende term.

  • Sabine
   6 augustus, 2015

   Dankjewel tante Laura! :D

 • Anja
  9 augustus, 2015

  Ik ken de term ook. Misschien een generatiedingetje? :)
  En oh ja, het staat je erg goed!

 • Prarthana
  14 augustus, 2015

  Super leuk outfit Bini! Hij staat je erg vrolijk :)

 • Maaike
  22 augustus, 2015

  Ik vind de rok-shirt-riem combi erg goed geslaagd, maar de laarzen helaas minder. Ik vind laarzen met blote benen (of dunne panty) en een zomerse jurk altijd een beetje een misser. Zelf zou ik er liever pumps of evt ballerina’s bij doen.