TrashWedding #1: Mijn favoriete bruiloftsinspiratie

Posted on 3 min. leestijd

Een aantal maanden terug vertelde ik jullie hoe Jacob me ten huwelijk had gevraagd met een kringloopring! Mocht je dat gemist hebben, klik dan hier om het artikeltje terug te lezen. In de tussentijd hebben we natuurlijk niet stilgezeten en het leek me leuk jullie een beetje op de hoogte te houden van onze reis naar de grote dag! Ik vind zelf bij andere blogs de persoonlijke artikeltjes het allerleukst, dus dit leek me een mooi moment om ook een duit in het zakje te doen.

We zijn nu vooral druk bezig met het zoeken van een locatie. We hebben er een stuk of acht bekeken en nu zijn we over offertes aan het onderhandelen. Spannend, spannend! Verder zijn we ook al aan het nadenken over zaken als de muziek en de fotograaf, maar voordat we daarvoor echt contact met mensen opnemen willen we eerst de locatie en datum vastgelegd hebben. Waar echter nog niks voor vastgelegd hoeft te zijn is het opdoen van inspiratie! Daar ben ik nu dus ook volop mee bezig! Op momenten dat ik niks te doen heb zit ik op Pinterest, kijk ik ‘wedding videos’ op YouTube, of lees ik wedding blogs. En ik kijk niet vaak tv, maar als ik het kijk is het Say yes to the dress… :)

Vandaag wil ik jullie een paar van mijn favoriete dingen laten zien dit ik tijdens mijn inspiratietochtjes tegenkwam: van m’n favoriete wedding blog tot aan m’n favoriete wedding video!

Favoriete bruiloftsblog

Laat ik beginnen bij mijn favoriete wedding blog. Ik volg via Bloglovin’ een stuk of tien wedding blogs, de meeste natuurlijk Amerikaans, één of twee Britse, maar mijn favoriet komt van eigen bodem! Het is Girls of honour.

GoH

Deze blog is nog redelijk nieuw, maar dat zie je er niet vanaf! Heel professioneel met een cleane lay-out en interessante artikelen! De girls of honour geven praktische tips, variërend van tips voor het maken van een draaiboek, tot tips voor hoe je een overleden vriend of familielid op je bruiloft een plek kan geven. Ze hebben een hele reeks aan artikelen die gaan over hoe je het leuk kunt houden met je partner. Maar de girls zetten ook de leukste trouwschoenen voor je op een rijtje en in mijn favoriete categorie delen ze rapportages van echte bruiloften.

Favoriet bruiloftsliedje

Sinds Jacob me ten huwelijk gevraagd heeft heb ik vaak bruiloftsgerelateerde liedjes in m’n hoofd. Mijn favoriet is Chapel of Love van de Dixie Cups. Dit liedje geeft echt goed weer hoe ik me voel over het feit dat we gaan trouwen. Ik heb er zoveel zin in!

“I’ll be his and he’ll be mine!”

Favoriete bruiloftsquote

 bron

Oh wat is dat toch een heerlijk gevoel! Dat je in een restaurant zit, je weet dat je iets heerlijks besteld hebt en dat dan de ober eraan gelopen komt. Ik ken weinig gevoelens die gelukzaliger zijn dan dat. En Jacob geeft mij ook echt dat gevoel! Ik weet al dat hij bij mij hoort, maar als ik hem zie krijg ik nog steeds kriebels in m’n buik. :)

Favoriete bruiloftsfilm

Er zijn natuurlijk talloze films gemaakt over bruiloften, maar voor mij is er maar één nummer 1: Four weddings and a funeral.

Four Weddings and a Funeral

bron

Ik moet elke keer weer lachen en huilen als ik deze film zie.

 

Favoriete bruiloftsvideo

In deze categorie moet ik toch echt twee bruiloften noemen. Ik kan gewoon niet kiezen. De video’s van deze twee bruiloften kijk ik regelmatig terug, omdat ik er keer op keer ontroerd en ontzettend blij van wordt. Het zijn de bruiloft van Willem-Alexander en Máxima en die van Ellen Degeneres en Portia de Rossi.

Hier de video met het gemeentelijke gedeelte met Job Cohen van de bruiloft van Willem-Alexander en Máxima. Ik vind dit zo’n leuk stuk, omdat ik het zo leuk informeel vind voor een koninklijke bruiloft:

 

En natuurlijk kunnen we de balkonscène ook niet overslaan, het geluk is gewoon van hun gezichten af te scheppen:

 

En hier de leuke video van Ellen en Portia:

 

.

.

.

 

Oh ik heb behoorlijk wat lopen wegzwijmelen bij het in elkaar zetten van dit artikel. Wat vind ik het toch heerlijk om al deze bruiloftsinspiratie op te doen. En wat ga ik een hoop vrije tijd terugkrijgen als onze bruiloft achter de rug is! ^^

Vinden jullie het leuk als ik van tijd tot tijd een artikeltje plaats over de voorbereidingen van onze bruiloft?

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Comments
 • Stephanie
  20 mei, 2015

  Leuk inspiratie artikel! Lijkt me echt spannend en leuk tegelijk om van alles te moeten regelen voor de bruiloft.

  • Sabine
   25 mei, 2015

   Dankje Stephanie! Ik vind het ook echt leuk en spannend tegelijk! :D

 • Mbuti
  21 mei, 2015

  Ik vind het hardstikke leuk om van tijd tot tijd de voortgang te horen. Heb je al een datum?

  • Sabine
   25 mei, 2015

   Thanks Mbuti! :)
   Inmiddels hebben we een datum ja! Het wordt mei volgend jaar, omdat we dan 8 jaar samen zijn. <3

 • Maaike
  23 mei, 2015

  Heel leuk als je hier wel eens wat over schrijft! Ik ben vooral heeeeel benieuwd… heb je al een mooie (tweedehands!) trouwjurk gevonden of ben je er al naar op zoek? En je aanstaande echtgenoot, trekt hij een kringlooppak aan?

  • Sabine
   25 mei, 2015

   Haha thanks Maaike! Daar stel je een paar hele goede vragen! Ik denk dat ik daar over een tijdje ook een artikeltje aan ga wijden… ;)