Kringlopen onder invloed… doe het niet!

Posted on 3 min. leestijd

Een tijdje geleden was ik met een paar collega’s naar het evenement Nick’s Kleedgeld in Tivoli de Helling. Het format was als volgt: je betaalde €15,00 toegang en vervolgens stapte je een feest binnen waar naast leuke muziek en lekkere biertjes ook een overvloed aan tweedehands kleding aanwezig was. Van die kleding mocht je meenemen wat je wilde!
Op papier is dit natuurlijk een gouden format: bier, dansen en kringloopwinkelen, driedubbel feest! In de praktijk heb ik dit toch anders ervaren. Niet dat ik het niet naar m’n zin gehad heb. Ik vond het fantastisch! Maar toen ik de volgende dag nuchter naar m’n kringloopbuit keek schrok ik. Letterlijk geen van de items bleek in het daglicht de moeite waard om te behouden… Ik wijt dit debacle aan het alcoholpromillage dat mijn bloed gedurende de avond in de greep had. Ik mag mezelf graag een getalenteerd kringloper vinden, maar nu blijkt dat, net als in het verkeer, je niet op je eigen vermogen kunt vertrouwen als er alcohol in het spel is.

 Op de Wikipediapagina ‘Alcohol en verkeer‘ las ik onder andere de volgende effecten van alcohol die nadelig effect op het rijgedrag hebben:

 • Verslechtering van kleurwaarneming;
 • Verslechtering van het beoordelingsvermogen (zelfoverschatting). Hierdoor gaat men zich in het verkeer roekelozer gedragen en denkt men ook met alcohol op “nog best te kunnen rijden”;
 • Verslechtering van de motoriek, die slingerbewegingen veroorzaakt;
 • Sufheid en slaperigheid.

Al deze punten herkende ik terug in de kleding die ik tijdens het feest had uitgezocht! Pretty shocking! Alcohol heeft dus niet alleen nadelige effecten op het rijgedrag, maar ook op kringloopwinkelen! Kijk mee om mijn gênante buit te zien. Ik heb ze per alcohol-effect gesorteerd:

Verslechtering van kleurwaarneming

Ik heb twee shirts meegenomen waarvan ik de kleur zeer slecht te harden vind sinds ik weer nuchter ben. Beiden hebben een soort gorige beige/groene kleuren waar niemand vrolijk van wordt.

Kleurenblind

 

Verslechtering van het beoordelingsvermogen (zelfoverschatting)

Na een paar biertjes ben ik blijkbaar zelfverzekerder dan ooit, want opeens dacht ik dat ik 1) een getalenteerd naaister zou zijn, en dat ik 2) ‘gekke’ kleding vast ook heel stylish kon maken. Ik zal nu de kledingstukken laten zien die ik in deze vlaag van hybris koos.

Zelfoverschatting van het naaivermogen

Ik had me voorgenomen specifiek op zoek te gaan naar een aantal leuke kokerrokjes. Toen ik die niet in mijn maat kon vinden, maar wel in redelijk wat maten groter dacht ik: “Joh, dan maak ik ze wel voor mezelf op maat!” En dat terwijl ik zelf nooit een naaimachine gebruikt heb. Typische zelfoverschatting.

hybris

 

8…

 Zelfoverschatting van het stijlgevoel

Dit zijn wel de meest treurige kledingstukken van de hele bups. Op een gegeven moment dacht ik dat ik wel zo elegant en stylish was dat ik ook aparte kledingstukken heel stijlvol zou kunnen combineren. Echter, in het genadeloze ontnuchterende daglicht heb ik het moeten onderkennen. Het is praktisch onmogelijk om deze kledingstukken stylish te gaan dragen. Ik kan het in ieder geval niet waarmaken.

Het sportieve rode shirt:

sportyspice

En de ergste van allemaal, het Hawaii blousje…

Hawaii

Verslechtering van de motoriek, die slingerbewegingen veroorzaakt, in combinatie met sufheid en slaperigheid

Aan het eind van de avond was het promillage op z’n hoogst, waardoor ik duidelijk verslechtering van de motoriek, die slingerbewegingen veroorzaakt, merkte. Dit had tot gevolg dat ik toen niet meer in staat was om kledingstukken te passen. Balanceren op één been, of een shirt over m’n hoofd trekken zat er niet meer in zonder brokken te maken. Vandaar dat ik toen besloot de kleding niet meer te passen, maar op het oog te bepalen of het zou passen. Op dat moment kwam ook de sufheid en slaperigheid in het spel, waardoor juist dat ‘op het oog bepalen’ niet helemaal vlekkeloos meer ging. Zie hieronder de kledingstukken die dat bewijzen:

oversized

geelrokjedenimdisaster

petiterig

Ik denk dat jullie het ermee eens zullen zijn, er zijn deze bewuste avond grove fouten gemaakt.

Ik wil dus iedereen oproepen, leer van mijn fouten.

Kringlopen onder invloed… doe het niet!

Hebben jullie wel eens miskopen gedaan in een beschonken bui?

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 Comments
 • Boerin22
  22 april, 2015

  In alle narigheid is er toch iets positiefs te halen uit je blog:
  Je Prunus bloeit prachtig!
  :-)

  • Sabine
   25 april, 2015

   Haha kijk dat vind ik nou leuk om te horen! ^^

 • Nancy
  22 april, 2015

  Je moet het inderdaad positief zien: je moet de kledingkringloop wel in evenwicht houden. Om geweldige kledingvondsten te kunnen doen moet je af en toe wat andere kleding los laten, kost je bij deze stukken vast geen enkele moeite …..

  • Sabine
   25 april, 2015

   Haha dat zal inderdaad totaal niet moeilijk worden. :P

 • Bertine
  22 april, 2015

  hahah wat een leuk artikel! 15 euro is wel echt heel goedkoop! maar ja, de kleding is inderdaad niet het mooist dat ik ooit heb gezien..

  • Sabine
   25 april, 2015

   Thanks Bertine! :)

 • Nienke
  22 april, 2015

  Haha, briljant Bini! Die beteuterde gezichten zijn fantastisch.

  • Sabine
   25 april, 2015

   Thanks Lord! :P

 • Hannah
  22 april, 2015

  Hahaha! Wat een fantastische Hawaiblouse :)

  • Sabine
   25 april, 2015

   Haha thx Han!

 • Leon
  23 april, 2015

  Ha ha, fantastisch! Ik heb hardop zitten lachen om -zoals Nienke het al zei- de beteuterde gezichten!

  • Sabine
   25 april, 2015

   Merci Lyon! :D

 • Stephanie
  23 april, 2015

  Hahahahah heerlijk artikel :P geniaal!

  • Sabine
   25 april, 2015

   Thanks Stephanie! :D

 • Peps
  27 mei, 2015

  Hahahah hilarisch!

  Maar ik moet toegeven dat ik de groene topje aan de linker kant van het stukje ‘Verslechtering van kleurwaarneming’ nog best leuk vind! Die kan je prima aan hoor ;)

  Ik ga nooit winkelen als ik beschonken ben maar ik heb wel vaker dat ik iets koop zonder te passen omdat ik te lui ben ;) NIET slim

  • Sabine
   9 juni, 2015

   Haha Peps, ik zie je berichtje nu pas. thanks!