Shoplog: De Pelgrimshoeve Zoetermeer

Posted on 3 min. leestijd

Afgelopen weekend was ik met Jacob en onze vriend Lukas naar Zoetermeer getogen om daar een tweetal kringloopwinkels uit te checken. We bezochten de Pelgrimshoeve en Kringloopcentrum Zoetermeer. Over de laatste een volgende keer meer, vandaag vertel ik jullie hoe ik de Pelgrimshoeve Zoetermeer ervaren heb.

Laat ik beginnen met mijn eerste indrukken. De Pelgrimshoeve bevindt zich op een industrieterrein. Ik ben dol op kringloopwinkels op industrieterreinen! Ze zijn vaak lekker groot en hebben veel gratis parkeergelegenheid. Dit was ook het geval bij de Pelgrimshoeve; de winkel bestond uit twee verdiepingen.
Ondanks dat de winkel zo groot was was het er wel vol met klanten! Het was een van de drukste kringloopwinkels waar ik ooit was geweest. Ik denk dat dit door twee redenen komt: 1) de winkel is niet vaak open: elke dinsdag van 15:00u tot 21:00u, elke tweede zaterdag van de maand van 09:00u tot 12:00u en elke laatste zaterdag van de maand van 09:00u tot 15:00u, en 2) het is een leuke winkel, ik snap dus dat er een hoop mensen op afkomen!
Het was gelukkig niet vervelend dat het zo druk was. Er waren veel kassa’s, dus je stond nooit heel lang in de rij, en de winkel was goed ruim opgezet, dus je stond ook nooit hutje mutje op elkaar.
De winkel was ook heel fijn georganiseerd. Beneden was er een ruime kledingafdeling, een grote afdeling met meubels en een restaurantje, waar ik aan het eind van dit artikel nog even op terugkom. Boven had je de kleinere interieurspulletjes, schoenen, accessoires, dvd’s, boeken en platen. En wat ik een van de belangrijkste aspecten aan een kringloopervaring vind: de medewerkers waren hele vriendelijke vrijwilligers!

En dan nu, wat fotootjes om een indruk te geven:

 Pelgrimshoeve_schoenen

Pelgrimshoeve_knuffels

Pelgrimshoeve_accessoires

Pelgrimshoeve_metaal

Pelgrimshoeve_metaal2

Pelgrimshoeve_media

Pelgrimshoeve_vloerkleden

Pelgrimshoeve2

Pelgrimshoeve_kleding

Dan wat over de prijs/kwaliteit-verhouding. Ik vond de meeste spullen in de winkel van goede kwaliteit. Ik heb zelf geen incomplete of kapotte spullen kunnen zien. Ik vond alleen dat er wel redelijk wat kleding bij hing die ik zelf iets te verwassen vond om nog te verkopen, maar gelukkig waren er ook genoeg hele mooie kledingstukken. Ik heb zelf drie kledingstukken gepast, maar helaas waren er twee te groot en één te klein, dus ik heb uiteindelijk geen kledingstukken gekocht. Ik vond de prijzen in de winkel heel redelijk. En in deze tijd zie je dat niet bij alle kringloopwinkels meer. Ik was daarom erg over de Pelgrimshoeve te spreken.

Maar het allerleukste zal ik nu vertellen. Zoals ik in het begin al zei zat er ook een restaurantje bij. En Lukas zei al dat deze befaamd was om zijn pannenkoeken. Hij had geen woord teveel gezegd! Er stonden allemaal vrijwilligers druk pannenkoeken te bakken, vooral wat oudere dames. Ik vond dat zo’n leuk gezicht, en de pannenkoeken roken heerlijk, dus ook wij konden hier geen nee tegen zeggen! Ze waren inderdaad goddelijk. EDIT: de pannenkoeken zijn er alleen op de laatste zaterdag van de maand. Een goede reden om dan te gaan! ;)

Pelgrimshoeve_pannenkoeken

De Pelgrimshoeve Zoetermeer in het kort: Grote winkel met veel aanbod, een goede prijs/kwaliteit-verhouding, vriendelijke medewerkers en heerlijke pannenkoeken! Een aanrader dus!

Ben jij wel eens bij de Pelgrimshoeve geweest?

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Comments
 • Jacob
  4 juni, 2015

  De pannenkoeken zijn inderdaad heerlijk!!

  • Sabine
   8 juni, 2015

   :)

 • joyce kleine
  4 juni, 2015

  Wat een leuk artikel,heb zelf ook pas een blog over tweedehands kleding. Leuk dat meerdere mensen dit doen

  • Sabine
   8 juni, 2015

   Leuk Joyce! Ik ga een kijkje op je blog nemen.