Shoplog: Kringloopcentrum Zoetermeer

Posted on 3 min. leestijd

Een tijdje terug vertelde ik jullie dat Jacob, Lukas en ik bij twee kringloopwinkels in Zoetermeer geweest waren: de Pelgrimshoeve en Kringloopcentrum Zoetermeer! Over die eerste schreef ik al deze shoplog. Vandaag wil ik wat vertellen over Kringloopcentrum Zoetermeer. Ik vond het namelijk een hele bijzondere winkel. Op het eerste oog is de winkel niet erg uitnodigend, maar als je daar voorbij kunt kijken kom je in een soort museum met hele vriendelijke medewerkers terecht waar ook nog eens leuke kleding verkocht wordt. Echt een positieve ervaring!

Lukas, Jacob en ik waren alledrie nog nooit bij de winkel geweest, dus vol goede zin reden we erheen. Toen we de bestemming bereikt hadden zagen we de winkel, die er van buitenaf zo uitziet:

KCZoetermeer1

Ik moet bekennen, toen we hier arriveerden twijfelde ik of we wel goed zaten. We kwamen een terrein op dat er wat rommelig uitzag. Op basis van het adres waren we bij deze winkel aangekomen, maar ik zag er niet duidelijk staan dat het inderdaad Kringloopcentrum Zoetermeer was. Toen dat wel het geval bleek te zijn dacht ik dat het een hele troeperige winkel zou zijn en ik zag er zelfs een klein beetje tegenop om naar binnen te gaan. Echter, ik zou mezelf niet langer tot kringloopkoningin kunnen verklaren als ik rechtsomkeert zou gaan, dus ik hief het hoofd en liep door de plastic lamellen naar binnen.

Eenmaal binnen kwamen we terecht in een grote hal die inderdaad redelijk vol stond met spulletjes, maar wel echt heel mooi was. Ik was erg gecharmeerd door de mooie houten balken die het skelet van de hal vormden:

KCZoetermeer3

De hal stond vol met meubels, lampen, potjes, vaasjes, kleden, kussentjes, boeken en nog meer spullen voor in en om het huis. Omdat ik ons huis niet te vol wil krijgen heb ik hier niet al te actief naar items gezocht.

Met al iets meer goede moed liepen we de winkel door. Toen zagen we dat de winkel allemaal ‘kamertjes’ had aan de zijkant. Het eerste kamertje was de ruimte met de kleding. Deze zag er meteen al heel gezellig uit. Ook was er een hele vriendelijke medewerkster die leuke praatjes maakte met de klanten zonder opdringerig te zijn. Ik vind dat een van de leukste dingen van kringloopwinkels, het personeel.
De kledingruimte was ook goed geordend. Zoals bij de meeste kringloopwinkels hing alle kleding op rekken, verdeeld per type kledingstuk, wat het makkelijk maakt om er doorheen te zoeken. Ook vond ik dat er echt leuke items verkocht werden, en voor goede prijzen! Ik heb er uiteindelijk vijf kledingstukken gekocht.

Niet een hele charmante foto van mij, maar het geeft een indruk van de kledingafdeling.
Niet een hele charmante foto van mij, maar het geeft een indruk van de kledingafdeling.

Eerder plaatste ik al een filmpje van de kledingstukken die ik bij Kringloopcentrum Zoetermeer gekocht had. Had je die nog niet gezien, bekijk hem dan hier:

Bij de volgende ruimtes waande ik me echt in een museum, of alsof ik terug in de tijd gereisd was: er stonden allemaal prachtige ouderwetse spulletjes en ik keek m’n ogen uit.

KCZoetermeer5

Zo stond er een prachtige grote houten vogelkooi.

KCZoetermeer7

En er hing zelfs een mooie vintage trouwjurk!

KCZoetermeer6

Ze hadden zelfs een heel rek met trouwjurken!

KCZoetermeer8

Kortom, binnen kijk je echt je ogen uit!

Wat ik buiten wel weer lollig vond was dat ze ook een container hadden staan die ze tot koopjeshoek gedoopt hadden. Toegegeven, ook dit zag er niet heel aantrekkelijk uit, maar ik vond het wel heel grappig gevonden. En bij de IKEA sla ik de koopjeshoek ook nooit over!

KCZoetermeer2

Als ik de winkel een advies zou mogen geven zou het zijn om de buitenkant van de winkel wat op te kalefateren. Zet de golfplaten aan de voorkant mooi in de verf en haal de plastic lamellen voor de ingang weg. Zet buiten niet teveel losse spulletjes neer, maar zorg dat de weg naar de ingang wat opener is. En last but not least: hang een mooi bord op met daarop ‘Kringloopcentrum Zoetermeer’ zodat men meteen weet dat ze goed zitten. Ik denk dat er daardoor meer mensen geneigd zouden zijn de winkel een bezoek te brengen en dat is ‘ie dubbel en dwars waard!

 

Ben jij wel eens bij Kringloopcentrum Zoetermeer geweest?

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.