Haal de kerstsfeer bij de kringloop

Posted on 2 min. leestijd

Lieve lezers, het is weer de gezelligste tijd van het jaar: december! Met een mok warme chocolademelk met slagroom onder een dekentje op de bank Love Actually kijken… beter dan dat wordt het toch niet? Maar niet te vergeten ook gezellige kerstborrels, kerstdiners en andere feestelijkheden waarin we samenkomen met vrienden en familie. Oh joy!
Vaak wordt ook gezegd dat december zo’n ontzettend dure maand is. Begrijpelijk, je koopt immers veel cadeaus, en geeft veel geld uit aan kleding, accessoires en decoraties voor je huis. Maar hier bieden kringloopwinkels uitkomst! Want mijn ervaring is dat kringloopwinkels eigenlijk aan al deze kerstwensen tegemoet kan komen. Kijk mee naar mijn tips om met kringloopwinkels goedkoop én feestelijk deze feestmaand door te komen. 

Feestkleding

Wist je dat je de prachtigste feestkleding bij kringloopwinkels kan kopen? Veel kringloopwinkels sparen hun feestkleding op en leggen die dan vanaf november/december in de winkel. Je vindt er dan de prachtigste jurken, pakken, kettingen en stropdassen. Zo ligt bijvoorbeeld sinds deze week bij Kringloopcentrum Bunschoten de feestkleding in de winkel! Om een voorbeeld te geven, onderstaande outift kostte in totaal €13,50 en is compleet bijelkaar gekringloopt, maar zou bij een chic kerstdiner toch niet misstaan?

Zwartejurk1


Zwarte jurk, €2,50, Emmaus Bilthoven – Ketting, €3,00, Emmaus centrum Utrecht – Oorbellen, €1,00, IJ-hallen – Zilveren clutch, €3,00, Kringloop Rataplan Diemen – Schoenen, €4,00, Kringloop Rataplan Diemen.

Decoraties voor in huis

kerstmarkt4

Bij kringloopwinkels kan je bij uitstek je hart ophalen om je huis in hogere kerstsferen te krijgen. Van kerstballetjes tot kerststalletjes, van waxinelichtjeshouders tot chic servies en van kerstklokjes tot kerstcd’s: alles haal je voor een habbekrats bij de kringloop. Om je een indruk te geven, wij hebben onze volledige kerstboom bij kringloopwinkels bij elkaar gesprokkeld. In het filmpje hieronder zie je het resultaat.

Kan je de video niet goed zien, bekijk hem dan hier op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=hdCP1IaMGEk&t=20s

Kringloopcadeautjes

Dit klinkt wellicht wat controversieel, maar ik vind dat je prima cadeautjes bij kringloopwinkels kan kopen! Vorig jaar schreef ik al een artikel waar in acht tips voor kringloopcadeaus gaf. Dus ben je op zoek naar een duurzaam cadeau, zit je wat krapper bij kas, of vind je het gewoon onzin om meer geld uit te geven dan nodig lees dan zeker deze tips: Kringloopcadeautips voor hem en haar. Want kringloopcadeaus: het kan echt!

kringloopcadeautips

Kerstactiviteiten bij kringloopwinkels

Fantastisch zijn altijd de kerstmarkten bij kringloopwinkels. Helaas zijn de meeste kringloopkerstmarkten al geweest (ik zal proberen deze volgend jaar eerder aan te kondigen), maar op zaterdag 10 december is bijvoorbeeld nog de kerstmarkt bij Emmaus Amersfoort.
Ook organiseren sommige kringloopwinkels speciale kerstactiviteiten. Bezoek bijvoorbeeld de Kerstmarkt bij Emmaus Genoenhof, Swalmen.
Weer iets anders is een workshop kerststukjes en kerstkransen maken zoals op 8 december bij Kringloopwinkel Grou.

kerstmarkt4

Kortom, december is misschien wel de leukste tijd van het jaar om te kringlopen. Dus ga eens op zoek naar kringloopwinkels bij jou in de buurt en kijk wat ze te bieden hebben!

Ik wens jullie allemaal een prachtige feestmaand toe!

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Comments
 • Ingrid
  4 december, 2016

  Eigenlijk jammer dat de meeste kerstmarkten al zijn geweest. Wij zitten nog volop in de sinterklaassfeer!
  Maar dit jaar wel een paar Sint cadeau’s gescoord in kringloopwinkels!!!!
  ‘Ontvangers’ waren hier erg blij mee.

  • Sabine
   6 december, 2016

   Hi Ingrid,
   Dat vind ik inderdaad ook best jammer! Ik vind het veel leuker om me pas na Sinterklaas volledig in de kerstsfeer onder te dompelen en voor mij horen kringloopkerstmarkten daar echt bij. ;)
   Gaaf om te horen dat je succes had met je kringloopcadeaus!

 • Ina
  4 december, 2016

  Als ik je filmpje aanklik krijg ik alleen de muziek te horen. Blanco beeld!!

  • Sabine
   6 december, 2016

   Annemoontjes! Daar baal ik van. Maar heel fijn dat je het laat weten!
   Ik ga mijn webmaster vragen of hij dit kan fixen. Klopt het dat dit alleen zo is als je de pagina op je telefoon bekijkt, of ook als je hem op een laptop opent?

 • Ina
  6 december, 2016

  Ik heb het alleen geopend op de iPad niet op de telefoon. Zojuist opnieuw geprobeerd, is nog het zelfde. Alleen geluid geen beeld.