TrashWedding #8: I’ve said yes to the second-hand dress!

Posted on 3 min. leestijd

Jaaaaaaaaaa!!! Ik heb mijn tweedehands trouwjurk gevonden! Oh yeah! Oh yeah! Oh yeah!

Jullie zullen wel begrijpen dat ik nog geen foto’s van de jurk wil laten zien, ik wil m’n jurk nog echt een verrassing voor Jacob houden. Maar ik wil jullie toch al wel graag het verhaal vertellen over hoe ik mijn jurk gevonden heb. Ik vind namelijk dat ik ontzettend veel geluk gehad heb. Het voelt echt als meant to be!

Ik heb mijn jurk gekocht via Marktplaats. In mijn artikeltje met opties voor tweedehands trouwjurken noemde ik Marktplaats al als een potentiële bron. Hierover schreef ik het volgende:

Ook Marktplaats is een goeie bron voor bruidsjurken! Het maakt vooral het zoeken makkelijk. Je kan gewoon op de bank zitten, ‘trouwjurk maat 40’ intypen en scrollen! Ik vind wel dat Marktplaats hetzelfde nadeel heeft als kringloopwinkels: je moet een beetje zoeken naar de spelden in de hooiberg. Ook op Marktplaats vliegen de pofmouwen en glitterappliqués je nog verrassend vaak om de oren. (…) Gelukkig kun je -net als bij kringloopwinkels- met een beetje geluk ook echte tweedehands droomjurken vinden!

marktplaats

Toen ik voor het eerst voor een trouwjurk op Marktplaats ging kijken deed ik dat niet met het idee om ook al echt voor mezelf een jurk te vinden. Ik wilde gewoon kijken of het voor mij een geschikte bron zou zijn. Ik typte in ‘trouwjurk maat 38/40′ en klikte op enter, dus zonder prijsbeperking en zonder afstandsbeperking en zelfs niet gesorteerd op prijs of afstand. De eerste twee pagina’s bestonden -zoals ik al had verwacht- uit jaren ’80 jurken met pofmouwen en glitterappliqués.

Maar toen… halverwege pagina 3… stond ik oog in oog… met de jurk… van m’n dromen! Hij was er net die dag op gezet en de verkoopster vroeg er €400,00 voor, wat ik niet te duur vond voor zo’n mooie bruidsjurk. Ze woonde ook nog eens in Nieuwegein, wat voor mij als Utrechtse om de hoek is! Ik besloot een enthousiast mailtje te sturen naar de eigenaresse. Gelukkig was ik de eerste die gereageerd had en mocht ik bij haar (en haar kersverse man) langskomen. Echt ongelofelijk toch? Man, man, man… wat een geluk! De jurk had net zo goed in Middelburg verkocht kunnen worden voor het dubbele van de prijs en dat er al drie anderen geboden hadden en dat hij al gereserveerd was!

Een paar dagen later ging ik dus naar Nieuwegein. Ik had m’n moeder meegenomen om me te vergezellen voor de gezelligheid en voor morele steun. Ik vond het ook best wel spannend, het blijft toch een best grote keuze. Maar wat was het een succes! De jurk paste goed en was nog mooier dan ik al dacht. M’n moeder was er ook heel enthousiast over. Maar wat ik nog het allerallerleukste van alles vind: de eigenaresse van de jurk was een ontzettend leuke meid! We werden zo hartelijk ontvangen en zij en haar man waren zo aardig en gewoon echt heel erg leuk! Het feit dat we zo’n klik hadden gaf voor mij nog een hele extra dimensie aan de jurk die ik heel erg mooi vind. Een heel warm en positief gevoel die de jurk voor mij extra persoonlijk maakt, terwijl ik juist heel direct bevestigd heb gezien dat ik dus niet de enige ben die die jurk op haar bruiloft gedragen zal hebben. Eigenlijk wel paradoxaal, maar wat fijn dat het zo uitpakt.

Nou, dat was dus het verhaal over hoe ik mijn tweedehands trouwjurk vond. Bedankt voor het lezen!
Oehhhhh ik kan eigenlijk echt niet wachten om mijn jurk aan jullie te laten zien! Als ik er aan denk maakt m’n hart echt een sprongetje. Maar ik voel nog meer vlinders in m’n buik als ik eraan denk dat Jacob me op onze grote dag voor het eerst in m’n bruidsjurk ziet… Nog even geduld dus, over een paar maanden zal ik jullie vast overladen met foto’s. ;)

Stel je zou een tweedehands trouwjurk kopen, zou je het dan leuk vinden om te weten welke bruid of bruiden hem nog meer gedragen hebben, of juist liever niet?

Meer artikeltjes over trouwen:

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 Comments
 • Ina
  11 maart, 2016

  Oh wat ben ik blij voor jou! Super benieuwd naar de jurk, maar heel verstandig dat je hem nog even geheim houdt! ?

  Liefs,
  Ina

  • Caroline Karis
   11 maart, 2016

   Wat ontzettend leuk Sabien!!! Ik ben heel benieuwd!?
   Groetjes ook aan Jose, Xxx Caroline

   • Sabine
    13 maart, 2016

    Wat leuk dat je een reactie achterlaat Caroline! Dankjewel! En je krijgt de hartelijke groeten terug! x

  • Sabine
   13 maart, 2016

   Thanks Ina! ^^

 • Bertine
  11 maart, 2016

  oh wat leuk! ja een tweedehands jurk past ook echt bij jou! leuk ben benieuwd!

  • Sabine
   13 maart, 2016

   Dankjewel Bertine! :)

 • Maaike
  12 maart, 2016

  Wat leuk dat je zo je jurk hebt gevonden! Denk je erover om een foto van jou in je trouwjurk aan de eerdere bruid te sturen?
  Stiekem had ik gehoopt dat je naar de Laura Dols salon zou gaan en ons zou overladen met foto’s van prachtige vintage trouwjurken ;-) maar dit is ook een mooi verhaal!

  • Sabine
   13 maart, 2016

   Hi Maaike! Bedankt voor je leuke reactie!

   Ik ga zeker een foto van mij in m’n trouwjurk naar de eerdere bruid sturen, dat had ik al met haar afgesproken. :D

   Ik moet inderdaad bekennen, als ik deze jurk niet op Marktplaats tegengekomen was en ik was er ook niet per toeval een bij een kringloop tegengekomen was ik naar Laura Dols gegaan, want ik vind het een fantastisch idee. Maar toch ook goed nieuws: ik heb Laura Dols gevraagd of ik voor m’n blog bij hun langs mag komen om te laten zien hoe het daar in z’n werk gaat, dus dat gaat binnenkort gebeuren en hopelijk kan ik dan een paar mooie vintage trouwjurken laten zien! ^^

   Groetjes,
   Sabine

   • Maaike
    13 maart, 2016

    Wat een leuk idee! Ben je stiekem niet bang dat je daar ook een mooie jurk (of een nog mooiere jurk) tegen gaat komen? Dat zou wel even lastig zijn. Ik kijk nu al uit naar het artikel, veel plezier bij Laura Dols alvast!

    • Sabine
     18 maart, 2016

     Thanks! ^^ Haha, ja daar ben ik stiekem wel een klein beetje bang voor inderdaad! :P Maar ach, ik wil mijn keuzes baseren op kansen, niet op angsten. ;) Bovendien ben ik echt heel blij met m’n jurk, dus heb ik me voorgenomen die jurken daar te zien als mooie jurken, zoals je ze ook op tv of in tijdschriften kan zien en niet als alternatieve optie voor de jurk die ik al heb. (Nu maar kijken of dat in de praktijk ook gaat lukken…)

 • Charlotte Weber
  15 maart, 2016

  Hihihi, ik weet nog hoe blij je hiermee was toen ik je sprak tijdens die FBE-20 reünie. :D
  Echt fantastisch dat je hem zo snel hebt kunnen vinden!
  Moest hij eigenlijk nog vermaakt worden? Veel bruidsjurken worden namelijk helemaal op de persoon afgesteld.

  Ik kan niet wachten op de foto’s!

  • Sabine
   18 maart, 2016

   Haha thanks Charlotte! :) Leuk dat je een reactie achterlaat!
   Nee dat was ook zo’n geluk, hij hoeft niet vermaakt te worden! Woehoe!

 • José
  30 maart, 2016

  Hi Sabine,

  Wat leuk dat je voor een tweedehands jurk gekozen hebt! Ik (en ook mijn halve omgeving) had altijd gedacht dat ik voor een vintage trouwjurk zou gaan en bij Laura Dols keek ik ook altijd mijn ogen uit bij de witte jurken. Niet lang nadat ik gevraagd was, ging ik “even rondneuzen” met mijn moeder bij de lokale bruidswinkel en voor ik er erg in had, had ik “mijn” jurk gekocht, Nog steeds vind ik het een supermooie japon, maar altijd is er wel een stemmetje dat zich afvraagt hoe het geweest zou zijn in een preloved jurk… Ik kijk uit naar de foto’s!

  • Sabine
   3 april, 2016

   Bedankt voor je reactie José! Leuk dat je ook van vintage kleding houdt!
   Ik kan me voorstellen dat je dat stemmetje soms hoort, maar zo te horen had je een fantastische jurk. Eigenlijk jammer dat je maar één keer trouwt hè? Anders kon je allebei hebben. ;)

   • José
    4 april, 2016

    Ach ja, misschien bij een jubileum kan ik nog eens uitpakken met een fabulous vintage jurk :)