The Look For Less: Sabine (Een resultaat van mijn bachelorette party!) – TrashWedding #10

Posted on 5 min. leestijd

Oehhh ik heb vandaag zoiets leuks voor jullie en voor mezelf! Onlangs vertelde ik jullie over m’n vrijgezellenfeest, waar mijn vrienden mij ontzettend mee verrasten. Ik vertelde dat we toen ook twee leuke opdrachten bij een kringloopwinkel gedaan hebben. Vandaag hebben Emmy en Nienke daar een stukje over geschreven… Een heuse Look For Less! Veel leesplezier!

Het kan niemand die minimaal eens per jaar de blog van Sabine leest ontgaan zijn: Sabine gaat trouwen! Natuurlijk hoort daar een vrijgezellenfeestje bij. Strippers, knutselworkshops, gênante opdrachten in de stad: daar denk je dan aan. Maar voor iemand die zo speciaal voor ons is als Sabine, wilden wij er graag een persoonlijke dag van maken. (Daar komt bij dat vier van de feestgangers mannen waren en het standaard programma ons daarom niet zo gepast leek.) En wat is er toepasselijker dan een bezoek aan een kringloopwinkel?

Nadat we Sabine met een groepje van negen vrienden en vriendinnen in een bootje in Amsterdam verrasten – en verrast, dat was ze! -, zijn we met zijn alleen naar kringloopwinkel Juttersdok op Postjeskade 23 en 25 gevaren. Bij binnenkomst leek het een wat krappe winkel, maar de winkel bleek nog heel ver door te lopen naar achteren. Genoeg ruimte en aanbod dus om er een leuke opdracht te doen!

De leukste categorie op Sabines blog vinden wij The Look For Less, waarin Sabine met haar moeder de (meestal peperdure) looks van beroemdheden namaakt met kringloopkleding. Vorige week was dat nog Jennifer Lopez. Vandaag gaven wij een twist aan het concept. Want wie zorgt er voor mooiere kiekjes dan onze eigen bride to be: Sabine? Van tevoren lieten we dertien foto’s afdrukken van Sabine, variërend van schattige jeugdfoto’s tot ietwat minder fotogenieke kiekjes op examenuitreikingen.

We verdeelden ons in drie groepjes en ieder groepje kreeg een aantal foto’s om uit te kiezen voor het creëren van een Look For Less. Dat leidde tot geweldige resultaten.

Groepje één: Florian, Don en Nienke

Wij van groepje één kozen voor de foto van Sabine, Emmy en Nienke uit de tijd dat zij met zijn drieën in een rapgroep genaamd 030 zaten. Wat waren de spijkerbroeken toen nog laag, zeg! Aangezien we alledrie al een spijkerbroek droegen, gingen we snel op zoek naar een groen, een blauw en een oranje T-shirt. De shirts aan de kledingrekken in Juttersdok waren op kleur gesorteerd, wat erg handig was. Nienke vond al snel een kleur oranje die leek op die van de foto. Jammer genoeg was het een maatje xs en was het gemaakt van een viezig stofje; zo eentje waar je precies de omlijning van je navel doorheen kunt zien en wat er dan nog verder onder zit waar je niet mee te koop wilt lopen. Florian was solidair en koos twee groen topjes met spaghettibandjes. De eerste kreeg hij helaas niet over zijn schouders heen, maar de tweede had een ruime hals en grote armgaten en zat hem als gegoten. Een blauw T-shirt voor Don vormde nog een opgave, omdat bijna alle T-shirts een opdruk hadden. Maar Don kreeg een briljant ingeving: hij droeg er gewoon één binnenstebuiten! Dit was het resultaat van onze eerste foto:

tlfl030De tweede foto die wij hebben nagemaakt, is een foto van Sabine toen zij zo’n tien jaar geleden met de trein door Europa reisde met Emmy. Op deze foto draagt Sabine een bloesje dat heel lang een van haar favoriete kledingstukken is geweest. Moeilijk om te vinden, zo’n specifiek bloesje, zou je denken. Maar vanuit het niets kwam Don aangelopen met een bloesje dat weliswaar lange mouwen had, maar verder erg veel leek op het blauwe bloesje dat Sabine droeg. Een zwarte rok was ook snel te vinden. Mouwen opstropen, schoudertas erbij, en klaar is Sabine, ehmNienke!

TLFLinterrail

Groepje twee: Mark, Soekie, Sabine en Emmy

Met groepje twee hadden we één groot voordeel: we waren met zijn vieren. En dat voordeel hebben we met beide handen aangegrepen door de foto te kiezen waar een jonge Sabine met drie andere vriendinnen opstond. Met een jonge Emmy rechtsonder die een bijzondere trui aanhad, met een patroon van rood en wit. (Om een idee te krijgen, dat patroon was eigenlijk bedoeld als een soort van kippenveren, aangezien bij het oorspronkelijke design van de trui kippenvleugels aan de mouwen vastzaten, maar dit is insiders informatie.) Emmy liep naar het rek met rode kleding en warempel, een trui met een verbazende gelijkenis (helaas wel zonder kippenvleugels). De volgende uitdaging was de tuinbroek, een tijdloos kledingstuk. Tussen de ruime collectie spijkerbroeken was er geen te vinden, maar gelukkig was er ook een spijkerhesje dat samen met een spijkerbroek de outfit complementeerde. Ook Sabine en Mark hadden inmiddels hun outfit bij elkaar gevonden. Mark had de vrijheid genomen om van zijn broek een skinny model te kiezen. En Sabine, uiteraard de professional, had haar outfit ontzettend snel en zonder problemen bij elkaar. Ook aanwezig in de kringloopwinkel waren veel meubelstukken waaronder een zeer geschikt wit bankje. De poses werden nog even doorgenomen en zie hier het resultaat!

TLFLgroepje2

Groepje Hannah, Hannah en Jorrit

Ook het derde groepje is erg creatief aan de slag gegaan! Allereerst maakte Jorrit de foto na waarbij wij op Sabine een omgekeerd spijkerjasje geprojecteerd hadden. Op de allereerste schooldag van de middelbare school dacht Sabine namelijk een trendsetter te kunnen zijn door een spijkerjasje achterstevoren te dragen. Helaas is dit nooit aangeslagen en zijn er ook geen foto’s van, maar wij zijn het niet vergeten!

TLFLspijkerjasje

Hannah maakte een outfit na van een hele oude foto waarop Sabine met haar zus aan het skeeleren is. Het geluk wilde dat in de Juttersdok ook een paar skeelers lag, dus Hannah zag haar kans schoon, pakte een wit shirt en een grijs rokje en deed haar haar in twee staartjes. Het resultaat was zeer treffend!

TLFLskeelersTot slot een hele creatieve oplossing van Hannah en Hannah waarbij ze een foto hebben nagemaakt waarop Emmy en Sabine op de basisschool op een politiemotor zaten. Het bleek heel lastig om bij de Juttersdok een jas met een panterprint te vinden. Ze vonden echter wel een broek met een lekker dierlijk printje. Armen door de broekspijpen heen en het ziet er meteen heel goed uit! Dat is nou het inventievere Look For Less-werk! Let overigens ook even op hoe goed (linker-)Hannah de geruite broek van Emmy nagemaakt heeft.

TLFLmotor

Na het maken van The Look For Less, kocht iedereen ook nog een accessoire om de rest van de dag te dragen, variërend van gekleurde zonnebrillen tot buikdansriemen en sjaaltjes. Jorrit vond voor Sabine een prachtig drakenpak, waar ze heel sportief de rest van de dag in gelopen heeft. Dat kwam nog goed uit ook, want echt warm was het niet!

Ik in m'n kringloopdrakenpak! De riemen die Nienke en Florian aanhadden waren hun aparte kringloopaccenten (dat jullie niet denken dat Florian altijd een buikdansriem over z'n jas heen draagt...)

We vonden het erg leuk om ook eens een Look For Less te maken en begrijpen nu waarom Sabine en haar moeder hier zo veel plezier in hebben. Het viel ons erg mee hoe makkelijk het eigenlijk is om in een willekeurige kringloopwinkel items te vinden om een outfit na te maken, maar we hebben wel meer respect gekregen voor hoe Sabine en haar moeder dit zo ontzettend precies kunnen!

Superleuk jongens! Het was echt fantastisch en ik heb er echt van genoten. En nou heb ik ook nog eens dit leuke artikeltje als herinnering. Heel erg bedankt!

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Comments
 • Christine
  21 mei, 2016

  Wat ontzettend leuk gedaan, zo creatief ook om Sabine’s blog bij het feestje te betrekken! Ik kan me voorstellen dat iedereen hiervan genoten heeft, het ziet er heel gezellig uit!

  • Sabine
   25 mei, 2016

   Haha het was inderdaad heel gezellig! :)

 • Mbuti
  25 mei, 2016

  Wat een schitterende resultaten. De LFL formule is gekraakt!

  • Sabine
   25 mei, 2016

   Ja! Concurrentie op de markt!