De favoriete kringloopaankopen van… Miki

Posted on 3 min. leestijd

Onlangs deed ik een oproepje voor lezers die het leuk zouden vinden hun favoriete kringloopaankoopjes op TrashFashion te delen. Vandaag mag ik het verhaal delen van lezeres Miki! Het leuke aan Miki’s verhaal vind ik dat ze een echte internationale kringloopster is en daarmee haar bijzondere aankoopjes van over heel de wereld vandaan haalt. Lees mee wat Miki over haar kringloopaankoopjes te vertellen heeft!

Sinds een aantal jaren koop ik voornamelijk tweedehands kleding. Deels omdat ik wat minder te besteden heb, maar vooral omdat het zo leuk is om in tweedehands winkels en kringloopzaken te snuffelen. Man Hans houdt er gelukkig ook van. Naast kleding kopen we er veel boeken en soms iets leuks voor een verzameling.

Vier verhaaltjes over aankopen in binnen- en buitenland.

De jas uit Toronto

Tijdens ons bezoek aan Toronto in 2010 maken we al gauw kennis met de thriftstores: gigantische supermarkten (mét karretjes) met een enorm assortiment, zeven dagen per week open. We lopen er heel wat af, scoren kleding en boeken en gelukkig ook een extra tas om alles in te doen. Deze jas kocht ik er, en na 6 jaar draag ik hem nog steeds met veel plezier. (Overigens hadden we ons verblijf daar geregeld via Huizenruil.com. Het beviel erg goed, inmiddels zijn we na 11 ruilen huizenruil-veteranen)
jas

De IKEA cijfers

De IKEA-kasten in ons huis zijn voorzien van knoppen (ook van IKEA) in de vorm van cijfers. Leuk, maar kwetsbaar, en IKEA verkoopt ze niet meer.

cijfers1
Tijdens een fietstocht door Noord-Nederland rijden we door Oosterwolde. Stop! Kringloopwinkel! Terwijl ik bij de kleding kijk snuffelt Hans in de speelgoedhoek. Even later laat hij mij zijn vondst zien: cijferknoppen van IKEA, in de originele verpakking. We hebben weer voorraad!
cijfers2

Kokjes

Ik verzamel kokjes. Dat wil zeggen zoutvaatjes of andere keukenbenodigdheden in de vorm van een kok. Die koks zijn vaak gezellige dikkerds met snorren.
Op een zaterdag kijken we rond bij Piekfijn in Rotterdam-centrum. Hans komt breed lachend naar me toe. Moet je nou eens kijken!
Homer voldoet niet aan de ‘regels’: hij heeft zijn handen niet op zijn buik, hij heeft geen snor, en hij kan niks. Maar hij mag meteen mee. Iedereen die hem ziet moet lachen. Een welbesteed kwartje!
homer

Cashmere uit Londen

November 2015, London. Natuurlijk lopen we bij elke charity shop binnen. Het aanbod in London is minder en ook duurder dan in andere plaatsen in Engeland, maar het blijft altijd leuk om in die winkels rond te kijken. In een vrij chique charity shop in Kensington zie ik een mooi vestje. De kleur staat me aan, het past precies en ik weet dat het bij veel van mijn kleding past. Het kost 20 pond, wel erg duur voor een tweedehandsje. Nou, vooruit: het is vakantie. En het is voor een goed doel! Pas later zag ik het etiket: 100 % cashmere.
vestje2
En nu weet ik dat dat heerlijk draagt (ook op de blote huid) en lekker warm is. Toch ‘Caroline Charles’ (naam op het etiket) maar eens googelen: blijkt dat vesten van haar zo rond de 300 pond kosten! Bij zo’n vest voor 20 pond is er dus sprake van een prima prijs-kwaliteitsverhouding!
vestje1
.
.
.
 
Bedankt voor het delen van jouw verhaal Miki! Ik vind je Homer kokje echt een schatje!
Wil jij ook je favoriete kringloopaankoopjes delen op TrashFashion? Stuur dan een mailtje naar sabine@trashfahion.nl!

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Comments
 • Ina
  26 februari, 2016

  Leuk geschreven, maar de foto’s zijn niet te zien. De vakjes zijn blanco. Helaas. Kun je dat nog herstellen?

  • Sabine
   26 februari, 2016

   Hi Ina,
   Bedankt voor de headsup! Hopelijk doet ie het nu wel. :)

 • Ina
  27 februari, 2016

  Leuk! Die Homer is geweldig :). Kringlopen in het buitenland is altijd leuk, doe ik zelf ook.

  Groetjes,
  Ina

 • Ina
  28 februari, 2016

  Ja bedankt. Foto’s zijn nu te zien :))

 • Nana - Tartelette Maison
  28 februari, 2016

  Toffe spullen. Ik zou niet weten wat te kiezen moest je ’t mij vragen. :-)

 • Eva
  2 maart, 2016

  Leuk te lezen dat er zo veel mensen van kringlopen houden