Oproepje: Deel je favoriete tweedehands aankoopjes op TrashFashion!

Posted on 2 min. leestijd

In de vier jaar dat ik op TrashFashion schrijf heb ik al heel veel van mijn kringloopaankoopjes laten zien. Van accessoires van vijftig cent tot interieuritems van meer dan 100 pop, maar stuk voor stuk items waar ik heel veel plezier van heb (behalve misschien de miskoopjes van die keer dat ik ging kringloopwinkelen onder invloed van alcohol…) Maar eigenlijk ben ik heel benieuwd om ook van jullie te horen: wat zijn jullie favoriete kringloopaankoopjes? Het hoeft wat mij betreft niet per se van een kringloopwinkel te komen, ook aankoopjes van Marktplaats of rommelmarkten vind ik leuk om te zien. Alle tweedehands aankoopjes zijn welkom. Het lijkt me heel leuk om hier op TrashFashion jullie verhalen te delen!
Stuur me (sabine@trashfashion.nl) een mailtje met een paar fotootjes van je aankoop en een begeleidend tekstje. Waar en wanneer kocht je het? Hoeveel moest je ervoor betalen? En bovenal: wat maakt het item van jouw keuze tot jouw favoriete tweedehands aankoop? Komt het door de fantastische prijs-kwaliteitverhouding, of doordat het zo uniek is, is het iets waar je al heel lang naar op zoek was, of heeft het grote emotionele waarde?

Ik heb er zelf ook een tijdje over nagedacht wat mijn favoriete tweedehands aankoop is en ik vind het echt heel lastig… Ik zou het al veel makkelijker vinden om een top 10 in willekeurige volgorde te noemen. Voel je dus ook vrij om meer dan één aankoopje in te sturen. ;) Toch vond ik dat ik nu wel één item moest gaan noemen om het spits af te bijten. Ik heb gekozen voor onze platenspeler die ik bij Emmaus Bilthoven kocht!

platenspeler4

Er zijn meerdere redenen waarom ik zo blij ben met onze platenspeler. De voornaamste zijn:

 • Ik vind de prijs-kwaliteitverhouding heel erg goed. Wij hebben de platenspeler nu al zo’n vijf jaar en hij loopt nog steeds als een zonnetje. En dat terwijl ik er maar €12,50 voor hoefde te betalen!
 • De platenspeler heeft ons redden gegeven om ook echt elpees te gaan kopen. Dit heeft ook tot gevolg gehad dat Jacob extra graag met mij mee gaat naar kringloopwinkels, omdat hij dan ook voor platen kan gaan kijken. En laat ik dat nou heel gezellig vinden! :)
 • We gebruiken de platenspeler echt. Hij heeft een heel mooi plaatsje midden in onze woonkamer en vooral in het weekend draaien we dan plaatjes. Ik vind het altijd ontzettend veel gezelligheid geven en dat is die €12,50 meer dan waard!

platenspeler2

Lijkt het je leuk om jouw favoriete tweedehands aankoopje te delen op TrashFashion? Stuur dan een mailtje naar sabine@trashfashion.nl. Ik hoor heel graag van je!

platenspeler3

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 Comments
 • Geertje
  22 januari, 2016

  Leuk idee!
  Ik zal er eens goed over nadenken.

  • Sabine
   25 januari, 2016

   Thanks Geertje! Was eigenlijk het idee van een collega van me. ^^
   Leuk dat je erover gaat nadenken! Ik zou het een eer vinden om iets op m’n blog te mogen delen. :)

 • Maaike
  23 januari, 2016

  Hoi Sabine,
  Ik kwam laatst dit tegen, misschien is het wat voor jou:
  http://www.antieketrouwjurken.nl/
  Groetjes, Maaike

  • Sabine
   25 januari, 2016

   Oh wauw! Wat fantastisch! Bedankt voor het delen! :D <3

 • Niké
  25 januari, 2016

  Oh Sabine wat doe je me aan! Dat is als kiezen tussen je eigen kinderen. Wacht, ik zie nu dat je er meerdere in mag sturen. Verwacht er dus maar veel. HEEL. VEEL.
  Superleuk idee wel :)

  • Sabine
   25 januari, 2016

   Hahaha dat klinkt veelbelovend Niké! Ik zou het echt heel erg leuk vinden als je er HEEL. VEEL. opstuurt, haha! ;)

 • Mbuti
  28 januari, 2016

  Mijn beste aankoop ooit:

  Ik was gek op de Klippan banken van Ikea. Maar (sorry Ikea) de kwaliteit is niet geweldig. Dus dacht ik als ik ooit in een betere kwaliteit dergelijke banken kan kopen dan koop ik er twee. Ik dat. Ik dacht helemaal niet aan de Kringloop. Tot ik een keer in Eemnes was. Daar stond een prachtige bank. Die aan de beschrijving voldeed. Maar wat had ik nou aan een bank. Ik moest er twee hebben. Totdat ik omhoog keek en in de stelling nog precies zo’n zelfde bank zag staan. Twee! Die moest ik hebben. De vriendelijke verkoop medewerker, die me hielp, zei nog: “Normaal zijn de banken 35 of 50 Euro, Maar hier zit een brief onder, dus die zijn duurder”. Die brief was een certificaat van echtheid. Het waren de Jan des Bouvrie banken 6111 gemaakt door de fabriek Gelderland. Ze moesten 75 Euro per stuk opleveren. Nou stond de okergele kleur mij niet helemaal aan. Maar weet je wat nou de grap is. De losse Klippan hoes van Ikea past erover heen. Dus precies wat ik zocht. We hebben ze inmiddels al weer 8 jaar en ze zijn nog prima. Leuk, leuk, leuk. Lang leve de Kringloopwinkels!

  • Sabine
   9 februari, 2016

   Fantastisch Mbuti!

 • Miki
  30 januari, 2016

  November 2015, London. Natuurlijk lopen we bij elke charity shop binnen. Het aanbod in London is minder en ook duurder dan in andere plaatsen in Engeland, maar het blijft altijd leuk om in die winkels rond te kijken. In een vrij chique charity shop in Kensington zie ik een mooi vestje. De kleur staat me aan, het past precies en ik weet dat het bij veel van mijn kleding past. Het kost 20 pond, wel erg duur voor een tweedehandsje. Nou, vooruit: het is vakantie. Pas later zag ik het etiket: 100 % cashmere. En nu weet ik dat dat heerlijk draagt (ook op de blote huid) en lekker warm is. Toch ” Caroline Charles” (naam op het etiket) maar eens goochelen: blijkt dat een vesten van haar zo rond de 300 pond kosten!
  Bij zo’n vest voor 20 pond is er dus sprake van een prima prijs-kwaliteitsverhouding!

  • Sabine
   9 februari, 2016

   Wat een tof verhaal Miki! Bedankt voor het delen!

 • Aurély
  8 februari, 2016

  Prachtig !
  Een vriend van ons heeft ook een leuke platenspeler gevonden, en hij is er maar al te trots op !

  Groetjes

  • Sabine
   9 februari, 2016

   Leuk om te horen Aurély!