Het favoriete kringloopaankoopje van… Aurély

Posted on 2 min. leestijd

Onlangs deed ik een oproepje voor lezers die het leuk zouden vinden hun favoriete kringloopaankoopjes op TrashFashion te delen. Eerder kon ik al de favoriete aankoopjes van Miki aan jullie laten zien. Vandaag mag ik het verhaal delen van Aurély! Wat ik heel inspirerend aan het verhaal van deze van oorsprong Franstalige vind is dat zij echt een ideologische kringloopster is. En wat een romantische aankoop natuurlijk! Het woord is nu aan haar…

Ik ben vorig jaar begonnen met het idee om nooit meer nieuwe kleren te kopen. Niet alleen is het ecologisch maar ik kan er ook niet tegen dat grote winkelketens winst maken op iets dat bijvoorbeeld in Bangladesh door vrouwen en kinderen wordt gemaakt die onderbetaald worden en in levensgevaarlijke omstandigheden werken.
Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld de documentaire ‘The True Cost’, die je aantoont hoe het er werkelijk aan toe gaat. Dit heeft mij enorm gemotiveerd. Dus, sinds begin 2015 heb ik geen enkele nieuwe kleren gekocht en doorzoek ik alle kringloopwinkels en tweedehandswinkels naar leuke kleren, meubels of decoratie.
Dit was eigenlijk mijn eerste grote stap om ecologicher te leven. Nu heb ik een elektrische auto gekocht, ben ik ondertussen veganist geworden en ik heb me nog nooit zo goed gevoeld door onze planeet een handje toe te steken.

Mijn vriend en ik gaan regelmatig eventjes een kijkje nemen in de kringloopwinkels. Hij weet dat ik een grote vintage fan ben en hoe ouder de spullen, hoe beter. En als er een mooi verhaal achter zit, is dat dan nog beter. Hij weet ook dat ik al altijd een oude kinderwagen wou hebben voor onze kinders later, precies één zoals ikzelf vroeger had. En zo kwamen we deze kinderwagen tegen en we waren op slag verliefd.
kinderwagen
Ik durfde het eerst niet toegeven, maar stiekem was hij er nog meer op verliefd dan mij. Hij vroeg mij steeds of ik hem wilde, maar ik vond het belachelijk om nu al een kinderwagen te kopen, ook al hebben we zelf nog geen kinderen.
Maar ik had niet veel te zeggen, plots was hij een babbeltje aan het maken met een verkoper en voor €25,00 hadden we hem mee. Nog nooit heb ik hem zo gezien. En daarop antwoordde hij mij: ‘Kinderen krijgen we sowieso en wie weet of we zo’n kinderwagen nog gaan tegenkomen.’
Hij zegt altijd dat je op je gevoel moet afgaan, en dat deed hij die dag. Nog nooit was ik zo gelukkig met ons aankoopje! Nu nog een kindje maken. ;)

 

Wat een tof verhaal, Aurély! Ik vind het heel romantisch van jullie. :)

Als jullie de vegan reiziger en animal right activiste Aurély willen volgen, dan zou ze dat heel leuk vinden. Ze is te volgen op instagram en facebook.

aurely
Heb jij ook een favoriete kringloopaankoop die je wel op TrashFashion zou willen delen? Stuur dan een mailtje naar sabine@trashfashion.nl!

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Comments
 • Christine
  22 april, 2016

  Wauw, wat een leuk verhaal inderdaad! En kijk op marktplaats maar eens wat ze voor deze engelse kinderwagens vragen, dan weet je één ding zeker: jullie hadden een koopje! Het is een pracht exemplaar..

 • Eva
  22 april, 2016

  Wat een leuk verhaal !

 • Aurély
  23 april, 2016

  Wat is het leuk om ons aankoop op je blog te vinden. Mijn vriend was al meteen in de wolken.
  Nogmaals bedankt voor deze share !!!!!!

  • Sabine
   24 april, 2016

   Jij bedankt voor het delen Aurély! :)

 • Bertine
  23 april, 2016

  wat een leuk ding! heel tof! goede aankoop! wel bijzonder dat de kids nog moeten komen…

 • Ina
  23 april, 2016

  Het is een jaren 80 kinderwagen. Officieel hoort er nog een ijzeren draadmand onder, voor evt. boodschappen of je tas. Misschien vind je die nog op marktplaats erbij. Maakt het compleet. Succes.