De favoriete kringloopaankopen van… Ingrid

Posted on 3 min. leestijd

De afgelopen tijd kreeg ik vaak hele leuke reacties op mijn blog van lezeres Ingrid. Ik was dan ook erg in m’n nopjes toen Ingrid bereid bleek om haar favoriete kringloopaankoopjes met ons te delen. Vandaag vertelt zij haar kringloopverhaal. Het woord is aan Ingrid:

Ik beschouw mezelf nog niet als een TrashFashionista; pas door jouw blog ben ik ook naar kleding gaan kijken bij kringloopwinkels. Sindsdien heb ik een paar mooie kledingstukken (voor een prikkie) gevonden!
Meubels e.d. vinden we echter al veel langer bij kringloopwinkels! Daarom dacht ik is het misschien leuk om onze  favoriete tweedehands aankoopjes met je te delen. Bij deze dan!

stoel-en-vaas

Op de foto staan twee van onze favorieten. De stoel hebben we zo’n vijftien jaar geleden gekocht bij een kringloopwinkel bij Hoorn in de buurt. We moesten heel erg graven in ons geheugen maar de stoel komt bij kringloopwinkel “de Schalm” vandaan. Ik kan hem niet meer vinden op Google dus ik ben bang dat deze winkel niet meer bestaat! De stoel kostte ongeveer 35 GULDEN. Het hout was lichtbruin en er zat een lelijke lichte leren bekleding op. Mijn man heeft het hout heel donker gebeitst en ik heb de stoel met meubelstof bekleed. Dit is de tweede ronde (eigenlijk derde al). Hij is jaren lichtgeel geweest. Ik ben nog steeds supertrots op het resultaat en de stoel zit ook nog eens heerlijk!

stoel_achterkant

De vaas naast de stoel is een beetje komische aankoop.

vaas
In ons dorp zit een kleine kringloopwinkel: “Brik&Brak” in Gieten. Deze winkel heeft een Hoofdlocatie in Annerveenschekanaal en een klein filiaal bij ons in het dorp. Ik kom hier op de fiets langs als ik naar mijn werk ga. Deze vaas stond buiten bij een rek met allemaal stenen bloempotten. Dacht dus dat ik hem nooit op de fiets mee zou krijgen. Maar ik vond hem zo mooi dat ik uiteindelijk speciaal met de auto naar de winkel ben gegaan. Nou bleek de vaas niet van steen maar van bamboe en dus superlicht! Had hem dus aan een vinger mee kunnen nemen op de fiets! Onderin zitten nu allemaal oude knikkers van mijn zonen anders kiept hij steeds om.  De kaardebollen in de vaas komen uit onze eigen tuin. Alle potten en de rode vaas waren overigens gratis! Ik heb maar al mijn kleingeld in hun ‘collectebus’ voor het goede doel gedaan; iets meer dan 2 euro.

Bedankt voor het delen van jouw verhaal, Ingrid! Ik vind het altijd leuk om andermans kringloopverhalen te horen! Gaaf ook dat je zo handig bent dat je zelf een stoel kan bekleden. En dat van die rode vaas kan ik me zo goed voorstellen, haha! Je zal wel even verbaasd gekeken hebben toen je hem optilde. Je zegt dat je jezelf nog niet als TrashFashionista ziet, maar ik zie dat zeker wel zo. Keep on thrift shopping!

Lees voor kringloopverhalen van anderen bijvoorbeeld ook onderstaande artikeltjes:

Ben of ken jij ook een TrashFashionista (of een TrashFashionisto) en/of lijkt het jou leuk om jouw favoriete kringloopaankoop met ons te delen? Stuur me dan een mailtje via sabine@trashfashion.nl!

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Comments
 • Geertje
  26 september, 2016

  Leuk om te zien!
  Doet me denken aan de bank van mijn ouders, die mijn moeder 40 jaar geleden overnam van haar zus die hem niet meer wilde en daarna al zeker 4 keer opnieuw bekleed heeft.

  Dit helpt me ook weer herinneren aan mijn eigen goede voornemen om ook een keer bij te dragen aan je blog, Sabine. Help me onthouden …

  • Sabine
   1 oktober, 2016

   Ah zou het inderdaad superleuk vinden als jij ook jouw verhaal deelt, Geertje!

 • Miranda
  26 september, 2016

  Die vaas vind ik erg gaaf! Leuk verhaal, Ingrid!