TrashWedding #11: Laura Dols Vintage Trouwjurken

Posted on 4 min. leestijd

Jongens, vandaag is het zover: Jacob en ik hebben onze bruiloft! Ik ben echt zielsgelukkig dat ik met de man van mijn dromen mag trouwen!

In de aanloop naar deze mooie dag heb ik heel veel gave dingen mogen meemaken. Bruiloftsinspiratie opdoen, een locatie kiezen, het kopen van een tweedehands trouwjurk, een vrijgezellenfeestje, het was allemaal zo leuk! Ik schreef ook van tijd tot tijd een artikeltje over trouwen op m’n blog. In de comments wees lezeres Maaike me op iets fantastisch: Laura Dols Antieke Vintage Trouwjurken. Mijn eigen trouwjurk had ik toen al via Marktplaats gevonden, en ik ben er ontiegelijk blij mee, maar ik vond toch dat ik bij Laura Dols een kijkje moest gaan nemen. Niet om voor mezelf nog een jurk te zoeken, maar wel omdat het concept me zo erg aansprak dat ik er gewoon even geweest wilde zijn en ook jullie een kijkje wil geven. Dus mijn moeder en ik zijn er geweest! En wat was het fantastisch… ik hoop dat ik daar in dit artikeltje een goed beeld van kan geven. Zo’n fijne winkel, met zulke mooie jurken! En ook… mooie accessoires! Ik had mijn jurk dus al, maar ik ben toch niet met lege handen weggegaan….

Vandaag ga ik trouwen, en ik zal niet in de gelegenheid zijn daar meteen foto’s van plaatsen, maar jullie kunnen wel wegzwijmelen bij een artikeltje bomvol foto’s van Laura Dols Vintage Trouwjurken!

Leve de liefde!

Laura Dols reist Europa en de VS af om echte vintage trouwjurken en accessoires te vinden. Deze jurken zijn dan van kwalitatief prachtige stoffen gemaakt. En dat is niet alles, er werken ervaren coupeuses die je begeleiden met het restylen van je trouwjurk. De coupeuses kosten €34,00 per uur en de jurken kosten gemiddeld €350,00. Ik vind dat niet duur voor zo’n gaaf concept! Kijk zeker even op hun website, en vooral op mijn favoriete pagina: het fotoboek met foto’s van de bruiden die hun jurken gedragen hebben! Ik heb hier zelf echt zwijmelend doorheen gekeken.

Toen m’n moeder en ik de zaak binnenliepen waren we meteen erg onder de indruk. Zo’n ruime, lichte ruimte! En overal langs de wanden hangen prachtige jurken.

LauraDols2

Het was heel bijzonder om te merken hoe goed de kwaliteit van de jurken was. Het mooiste, zachtste kant, de prachtige halslijnen, de tule, het werd ons bijna te kwaad… Er hingen ook jurken tussen van hele mooie merken.

LauraDols5

Daarnaast kan zelfs ik niet ontkennen dat het soms best muffig kan ruiken in kringloopwinkels. Maar bij Laura Dols was dit geenszins het geval. Het rook er juist heel lekker fris. Later vertelde Laura ons ook dat ze álle jurken wassen. Gewoon in de wasmachine. Van stomen wordt het niet schoon genoeg, meende ze, en de jurken kunnen het wassen wel aan. Bovendien hingen aan alle jurken hele schattige zakjes met lavendel erin, onder het mom ‘something blue’. Het geurde dus heerlijk in de zaak. Nou, dat geeft maar weer aan dat een antieke jurk zeker niet vies hoeft te zijn.

LauraDols4

Ik was zelf dus ook erg gecharmeerd van de accessoires: hoedjes, sluiers, riemen, (haar-)sieraden, handschoenen, tasjes, het was er allemaal! Hieronder sta ik weg te dromen bij de hoofddeksels:

LauraDols6

Ik kon het niet laten en heb er ook een paar gepast:

LauraDols7

LauraDols8

LauraDols9

LauraDols10

LauraDols11

LauraDols13

LauraDols18

LauraDols14

LauraDols12

Maar het meest indrukwekkend waren natuurlijk de jurken! Hieronder een kleine greep:

Dat kant! *zwijmel*
Dat kant! *zwijmel*

LauraDols16

LauraDols17

LauraDols21

LauraDols19

LauraDols22

Deze jurk was van het zachtste zijde dat ik ooit van m'n leven gevoeld had. Het leek wel water. Ik was helemaal verliefd op deze jurk.
Deze jurk was van het zachtste zijde dat ik ooit van m’n leven gevoeld had. Het leek wel water. Ik was helemaal verliefd op deze jurk.

 

LauraDols20
Kijk hoe leuk dat subtiele stippeltje in die rok!

En zoals ik al zei heb ik dus een accessoire gekocht! Hier zit ik voor de winkel met mijn aankoopje… rara, wat zou het zijn?

LauraDols3

Ik laat jullie nu nog even in spanning wat ik bij Laura Dols gekocht heb, maar beloof dat ik na de bruiloft wat fotootjes met jullie zal delen! Ik heb ook nog een filmpje gemaakt waarin Laura Dols vertelt over haar winkel en met wat bewegende beelden van de jurken. Dat filmpje houden jullie ook nog tegoed!

Ik ben nog steeds als een kind zo blij met mijn Marktplaats-jurk. Toch kan ik ieder bruidje in de dop aanraden om eens bij Laura Dols te gaan kijken. Ik houd het in ieder geval zeker in m’n achterhoofd, voor mochten wij ooit onze vows gaan renewen… ;)

Hartelijk dank Laura, voor je gastvrijheid! En mam, hartelijk dank voor je gezelschap en het maken van de foto’s!

Meer artikeltjes over trouwen:

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 Comments
 • Caroline Karis
  27 mei, 2016

  Lieve Sabine,

  wat een prachtige dag om te trouwen! Ik wens jou en Jacob een fantastische dag toe
  samen met je familie en vrienden. Geniet ervan met volle teugen.
  Veel liefs en alvast gefeliciteerd, ook aan je ouders,

  Caroline Karis

  • Sabine
   15 juni, 2016

   Dankjewel Carolien! :)

 • Geertje
  27 mei, 2016

  Gefeliciteerd!
  Wat een toegewijde blogster ben je, dat je zelfs op je trouwdag nog gauw iets post! (ik neem aan met een muisklik het al klaargezette stukje … )

  Ik wens jullie nog heel veel liefdevolle jaren samen toe!

  • Sabine
   15 juni, 2016

   Hey Geertje!
   Bedankt!
   Haha eigenlijk nog beter dan dat. Ik had de dag van tevoren een artikeltje ingepland zodat hij automatisch online kwam. ^^

 • Christine
  27 mei, 2016

  Van harte gefeliciteerd allereerst!!! En heel veel geluk en voorspoed gewenst! Vanaf vandaag ben je een twee-eenheid.. er is echt niets specialer dan dat! Heel veel liefde voor altijd gewenst!!
  En wat hebben jullie toch geboft met het weer..!! O, ik ben toch zo benieuwd naar jullie grote dag, met alle versiering die je geDIYd hebt, je (vast prachtige!) jurk, maar ook Jacobs pak..
  En nog even on-topic.. zo leuk dat je dit artikel hebt geplaatst vandaag, ik keek er al naar uit vanaf het moment dat je vertelde dat je bij Laura Dols was geweest.. maar wat ziet de winkel er fantastisch uit! De sfeer spat je tegemoet vanaf de foto’s!! En ik zie zomaar voor me hoe je één van die galante handtasjes bij je jurk draagt.. maar misschien past het er wel helemaal niet bij qua stijl en zit ik er helemaal naast.. hé, spannend, wat zou er nou in dat papieren tasje zitten?? Je weet de laatste tijd wel spannende introductie’s op nog te posten blogs te maken!!
  Geniet nog maar heel lang na van deze prachtige dag!

  • Sabine
   15 juni, 2016

   Bedankt voor je leuke reactie Christine! Ik kan je inmiddels vertellen dat het echt een geweldige dag was! We genieten er nog steeds van na. <3

 • Karlijn
  28 mei, 2016

  Gefeliciteerd! Ik wens jullie samen een heel gelukkige en lange en gezonde huwelijksjaren toe ?.

  • Sabine
   15 juni, 2016

   Dankjewel Karlijn! :D