TrashWedding #13: Bruidskapsel door Madame de Pompadour

Posted on 3 min. leestijd

Op onze bruiloft heb ik mijn haar laten doen door Madame de Pompadour, de enige echte vintage kapster van Utrecht m’n stadsie! Robin a.k.a. Madame de Pompadour heeft een vintage hairstyling salon aan de Oudegracht. Ik droomde er al heel lang van m’n haar ooit door haar te laten doen, omdat ik erg houd van die vintage stijl en sfeer. Een paar jaar geleden kreeg ik van Jacob een tegoedbon voor m’n verjaardag voor een stylingbeurt bij haar in de salon. Ik was er zo mee in m’n nopjes! Maar ik wilde hem ook koesteren voor een heel speciaal moment (stiekem droomde ik er al een beetje van dat Jacob me ooit ten huwelijk zou vragen…) Gelukkig verraste Jacob mij het jaar erna met een superromantisch huwelijksaanzoek en wist ik waar ik mijn bon aan zou besteden.

Vooraf aan de bruiloft ben ik in de salon langs geweest voor een proefkapsel. Ik heb toen foto’s gemaakt om met jullie te delen. Haar salon is namelijk ook echt in de vintage stijl. Er stond zelfs hele leuke muziek op die het vintage sfeertje extra versterkte. Het was een feestje op zich. Vandaag wil ik met jullie de foto’s delen van dat bezoek en van de bruiloft. De foto’s gemaakt op de grote dag zelf zijn gemaakt door onze fotografe Floortje van FIH Fotografie!

MadamedePompadour1

 

MadamedePompadour2

MadamedePompadour3

MadamedePompadour6

De afspraak duurde lekker lang en ik heb echt genoten van de omgeving en de muziek terwijl Robin ondertussen druk aan m’n haar aan het werk was. Heerlijk!

MadamedePompadour13Hier zie je de foto’s van het proefkapsel! Heel erg gaaf en heel vintage!

MadamedePompadour4

MadamedePompadour5

Ik vond het heel mooi, maar uiteindelijk had ik toch besloten dat ik m’n haar op de bruiloft losser wilde hebben, omdat ik dat meer ‘mezelf maar mooier’ vond. Gelukkig was dat voor Robin geen probleem en ze had heel goed naar m’n wensen geluisterd, want het resultaat op de bruiloft zelf was nog mooier dan ik in m’n hoofd had!

Hieronder zie je daar de foto’s van:

MadamedePompadour7

Robin had me geadviseerd op zoek te gaan naar een leuke accessoire voor in m’n haar. Ik wilde natuurlijk graag iets van de kringloop, maar kon in de paar keer kringlopen tussen m’n proefkapsel en de bruiloft niks vinden wat ik mooi genoeg vond. Toen bedacht ik me dat ik nog een broche had die ik ooit voor €2,50 bij Emmaus Parkwijk kocht (en waar ik toen dit artikeltje over schreef). Ik vond hem heel mooi, maar het was wel een broche en geen haarspeld. Gelukkig wist Robin dit in een handomdraai met een speldje vast te zetten. Hij heeft de rest van de dag perfect op z’n plek gezeten!

MadamedePompadour8

 

MadamedePompadour9

Toen m’n kapsel af was kwam de finishing touch: de sluier! Ik had een losse sluier, zonder een klemmetje of iets dergelijks om hem mee vast te zetten. Gelukkig draaide Robin ook daar haar hand niet voor om en wist hem met twee pinnetjes behendig vast te zetten.

MadamedePompadour10

MadamedePompadour11

Ik ben zo ontzettend blij met hoe m’n kapsel eruit zag! Precies het level van vintageness dat ik zocht. Eigenlijk jammer dat ik me haar niet elke dag zo kan dragen. Maar gelukkig hebben we de foto’s nog. :)

MadamedePompadour12

 

Houden jullie van vintage kapsels? En kenden jullie Madame de Pompadour al?

 

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 Comments
 • Lara
  24 juni, 2016

  Oh ik vind het helemaal geweldig, zoiets zou ik ook uitkiezen! Echt heel mooi.

  Ik probeer mijn haar ook wel eens zo’n vintage vibe te geven, maar dat is toch verrekte lastig. (Mijn enorme bos haar helpt daarbij ook niet echt trouwens, zo jammer)

  • Sabine
   28 juni, 2016

   Heel erg bedankt Lara!
   Haha ik heb het ook regelmatig tevergeefs zelf geprobeerd. :) Wel leuk dat je een enorme bos haar hebt trouwens, dat lijkt me ook wel weer heel gaaf! :)

 • Eva
  24 juni, 2016

  Wat een fijn artikel en wat zag je er prachtig uit om je trouwdag ! Spijtig dat ik in Belgie woon, anders had ik zeker eens een bezoekje gebracht aan Madame de Pompadour

  • Sabine
   28 juni, 2016

   Bedankt voor je lieve reactie Eva!

 • Bertine
  24 juni, 2016

  ik wist helemaal niet dat zoiets bestond! je haar zat echt mooi, perfect passend bij jou en je jurk! heel gaaf! leuk dat je zoveel foto’s hebt en dat je er een apart artikel over hebt geschreven:)

  • Sabine
   28 juni, 2016

   Dankjewel Bertine! :D <3

 • MINA
  26 juni, 2016

  Wauw wat gaaf! Ja ik had al eerder van Madame de P. gehoord, staat op mijn bucketlijstje om mijn haar ook een keer door haar te laten doen!

  Gr,
  Mina

  • Sabine
   28 juni, 2016

   Thanks Mina! Leuk om te horen dat je ook fan bent!