TrashWedding #9: Alternatieve bruidsinspiratie

Posted on 2 min. leestijd

In de vorige TrashWedding update vertelde ik jullie dat ik een tweedehands trouwjurk gevonden heb! Ik ben er nog steeds helemaal mee in m’n nopjes en kan niet wachten om hem op de grote dag te dragen. Oeh ik krijg helemaal kriebels in m’n buik als ik eraan denk!
Toch weerhoudt dit me er niet van om nog weg te zwijmelen bij andere jurken. Ik kijk nog steeds met veel plezier de reruns van Say yes to the dress (en ik laat ook bij bijna elke aflevering wel een traantje of twee…) en ook bij kringloopwinkels duik ik op elk stukje witte tule waar m’n oog op valt. Daarnaast vind ik het leuk om jullie nog wat meer inzicht te geven in de veelzijdige opties van tweedehands bruidslooks. Als je krap bij kas zit, of je wil duurzaam doen, dan hoef je niet bang te zijn dat je er in een tweedehands bruidsjurk armoedig uitziet, of dat je er niet je eigen stijl in kan vinden. Ik heb in de afgelopen maanden geleerd dat je, zeker met wat creativiteit, alle kanten op kunt met tweedehands bruidslooks.

alternatievebruid2

Vandaag laat ik jullie weer een compleet andere look zien dan de looks die we eerder met tweedehands kleding gecreëerd hadden. Dit is een meer een alternatieve look, met een verenrok en een leren jasje… Met deze outfit zie ik voor me dat je na de geloften achterop de Harley Davidson bij je kersverse man stapt en dan met een just married-bordje en van die blikjes erachter wegscheurt terwijl je zonder om te kijken nog het boeket naar achteren gooit. Een stoere bruid.

alternatievebruid3

….

Leren jasje, de Kringloper Naarden, €15,00 – Rok, de Kringloper Naarden, €3,00 – Laarzen, Kringloopcentrum Eemnes, €7,00 – T-shirt, Rataplan Diemen, €2,00 – Hoofdbloemen, Rataplan Diemen, €1,00.

 

alternatievebruid4

Dit was dus de alternatieve bruidslook die we voor €28,00 samengesteld hebben!

Ter afsluiting nog even, om de diversiteit van de mogelijkheden van tweedehands bruidslooks te illustreren, de looks die we eerder met tweedehands items gecreëerd hadden:

Kennedy Bruid:

Kennedy

….

Rock ’n Roll Bruid:

De bruidslook die we voor minder dan €12,50 namaakten voor The Look For Less.

….

Prinsessenbruid:

DSC_4903

….

Country bruid:

Country

….

Alternatieve bruid:

alternatievebruid5

Ik ben heel benieuwd: welke bruidslook vinden jullie tot nu toe het meest geslaagd?
Laat het weten bij de comments onderaan dit artikeltje!

….

Meer artikeltjes over trouwen:

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Comments
 • Bertine
  8 april, 2016

  prachtige foto’s maar ik zou nooit gaan trouwen zo haha!

  • Sabine
   9 april, 2016

   Dankjewel Bertine! ^^
   Ik zelf eerlijk gezegd ook niet hoor. Hoewel ik het wel tof zou vinden om iemand anders erin te zien trouwen ben ik zelf wel van een wat romantischere look. <3

 • Christine
  8 april, 2016

  De prinsessenbruid.. ik denk dat ik me daar ook het meest bruidig in zou voelen! Maar aangezien ik al getrouwd ben lijkt me voor het vernieuwen van de trouwgeloften (just kidding, waarom zou je dat doen vraag ik me altijd af?!) voor de Rock ’n Roll bruidslook gaan.. Die vind ik namelijk zo origineel en toch ook heel feestelijk!!

  Je hebt er weer een leuk artikel van gemaakt! Bedankt voor het leesplezier ;)

  • Sabine
   9 april, 2016

   Bedankt voor je leuke reactie Christine! :D
   Ik ben zelf het meest weg van de Rock ’n Roll bruidslook. Haha ja het vernieuwen van trouwgeloften, ik vind het ook een apart idee. Aan de ene kant denk ik, je trouwgeloften doe je toch al voor eeuwig, vernieuwen is dan toch eigenlijk per definitie niet nodig? (Alsof dat afbreuk doet aan het eeuwige idee, zeg maar.) Aan de andere kant zie ik het wel weer als een extra reden voor een feestje en om jullie liefde in het zonnetje te zetten, dus in dat opzicht kan ik het alleen maar toejuichen. ^^

 • olga
  9 april, 2016

  Lang geleden getrouwd in een heel eenvoudig jurkje gemaakt door mijn moeder. Als ik nu zou trouwen kies ik voor de Kennedy bruid. Maar alle bruidslooks in dit artikel zijn leuk.

  • Sabine
   9 april, 2016

   Olga! Een jurkje gemaakt door je moeder! Wauw! Daar ben ik echt heel erg benieuwd naar, daar zou ik heel erg graag eens foto’s van zien. <3