What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Comments
 • Ingrid
  15 december, 2017

  Handige tips hoor!
  Wij hebben altijd een echte kerstboom met kluit die we bij de plaatselijke kweker halen. Na de kerst krijgt de boom dan een plekje in onze tuin.
  We willen een stuk tuin nu anders inrichten en daar stond de boom van vorig jaar in de weg. Dus mijn man heeft hem weer uitgegraven en hij staat weer in de kamer te pronken! Een beetje duurzaam misschien?
  Kerstversieringen voor onze scandinavische boom (zilver, rood en hout) hebben we in de loop van zo’n 20 jaar bij elkaar verzameld ( gekocht, gekregen of zelf gemaakt) Heel soms kopen we nog bijzondere ballen ( bijv. op het glaseiland Murano bij Venetie) Kerst begint altijd met het uitpakken van de dozen en dat is al een feestje op zich!

  • Sabine
   20 december, 2017

   Thanks Ingrid!
   En die optie met die kluit klinkt ook duurzaam! Ik heb daar zelf geen ervaring mee, maar kan je hem ieder jaar dan opnieuw uitgraven en ingraven? Of moet je ieder jaar een nieuwe halen? (Dan kan ik mee voorstellen dat je tuin na een aantal jaar vrij vol staat met kerstbomen. ^^
   Jullie versieringen klinken ook mooi! Ik vind het ook een heel goed idee om zoiets bijzonders dan bijvoorbeeld op vakantie te kopen. Dan is het echt iets met een herinnering. :)

 • Ingrid
  21 december, 2017

  Ja we hebben inmiddels een aardig bos in onze tuin want elk jaar uitgraven wil niet en je moet een beetje rouleren. Nu moet ik bekennen dat niet elke boom deze behandeling overleeft :-( die belanden dan uiteindelijk toch op de composthoop.
  We hebben al gehoord dat je bij sommige kwekers een soort lease contract voor je boom met kluit kunt afsluiten ; na de feestdagen breng je hem dan terug en zij vertroetelen je boom dan tot de volgende kerst. Is hij teveel gegroeid dan zoek je gewoon een ander “model” uit. Maar zulke kwekers zitten helaas (nog)niet hier in de omgeving………….