Keuken Konmari opruimen

Posted on 1 min. leestijd

Onlangs heb ik onze keuken opgeruimd volgens de Konmari methode! Ik ben zelf zeer content met het resultaat. Ik heb ontzettend veel dingen om naar de kringloop te brengen, puur door te bedenken of ik er blij van word of niet. Iets wat mij ook erg geholpen heeft is om het niet te zien als een proces om te beslissen wat ik wegdoe, maar als een proces om te beslissen wat mag blijven en dus nog fysieke ruimte in mijn leven mag innemen. In praktijk komt het op hetzelfde neer, maar het helpt mij erg om dingen weg te doen waar ik vóór de Konmari methode geen afstand van kon doen. Want tja, wat moet je als vegetariër met een vleesthermometer… :S

Zie onderstaand filmpje van het proces en om te zien hoe onze keuken er nu bij staat.

 

Klik hier om de video op YouTube te bekijken.

 

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Comments
 • Christine
  9 september, 2017

  Wat een inspirerend, leuk filmpje, Sabine! Daar zit een hele dag werk in, maar wat heb je er daarna een plezier van hé? Over die thermometer dacht ik trouwens nog: ik gebruik hem ook vaak voor de juiste temperatuur van m’n cake of een pan olie om in te frituren of andere culinaire recepten waarbij een bepaalde kerntemperatuur bereikt moet worden, dus ook als vegetariër kan het handig zijn.. maar daar heb je nu niets meer aan natuurlijk.. grappig ook wanneer je de ene na de andere vaas in de tas mikt en je merkt dat elk woord dat je eraan wijdt al teveel is, maar zodra je de glazen pot met leren detail pakt, je gezicht begint te stralen en je juist er niet genoeg woorden voor kan vinden om te vertellen hoe blij je ervan wordt!! Heel leuk om te zien!

  • Sabine
   13 september, 2017

   Dankjewel Christine! Inderdaad, een hoop werk, maar het is het waard. ^^
   Haha en leuk, nu je het zegt, dat het blijkbaar ook van de buitenkant te zien is waar ik wel en niet blij van word. :)

 • Nancy
  11 september, 2017

  Geweldige vlog weer. Hilarisch die wanhoop als je alles na 1 uur (met dank aan Sponge Bob ;-)) uit hebt gestald. Ik ben ook van plan mijn keuken “Konmari-style” aan te pakken, maar ik denk toch dat ik het bij een kastje per keer houd als ik je zo zie.

  • Sabine
   13 september, 2017

   Supercool dat je herkende dat dat van Spongebob is! :D
   Haha een kastje per keer is denk ik geen slecht idee! Ook om de moed er een beetje in te houden. ^^ Ik zou dan denk ik wel een categorie per keer kiezen, bijv. vandaag de kommetjes, morgen de pannen, etc.

 • Ingrid
  11 september, 2017

  Leuk filmpje weer!
  Eigenlijk verbazingwekkend hoeveel spullen een mens in de loop der jaren verzameld!
  Bij mij helpt het bij opruimen heel erg dat je spullen die je eigenlijk helemaal niet gebruikt naar de kringloop kunt brengen en zo anderen er blij mee kunt maken!

  • Sabine
   13 september, 2017

   Mooi gezegd Ingrid! Dat helpt mij inderdaad ook erg!