Duurzame schoenen van Maganda

Posted on 3 min. leestijd

De enkele keer dat ik kleding of schoenen niet tweedehands koop wil ik ze het liefst duurzaam kopen. Het nadeel van veel kringlopen is echter dat ik misschien een beetje een vertekend prijsbeeld heb en dat ik nieuwe kleding dus gauw erg prijzig vind, en duurzame opties zijn vaak zeker niet echt goedkoop. Maar onlangs leerde ik Maganda Shoes kennen! Een sociale onderneming die voor zachte prijsjes duurzame schoenen verkoopt die bij werkplaatsen in de Filipijnen gemaakt worden. Daar kocht ik voor €59,90 deze superleuke gestreepte schoenen.

 

Ze zitten erg lekker, ze zijn zo zacht! Maar het mooiste aan deze schoenen vind ik de duurzame aspecten ervan. En it gets better: ik heb de stoute duurzame schoenen aangetrokken en ze benaderd met de vraag of ze mijn lezers een kortingscode zouden willen aanbieden. En dat wilden ze wel! 

 

Maganda draagt op de volgende manieren bij aan een duurzamere wereld:

 • Ze minimaliseren afval door het gebruik van afvalstromen: de schoenmakers hergebruiken de afvalresten van het schoenmaakproces. En de schoenen worden verstuurd in geupcyclede verpakking, met labels van gerecycled karton. En als je ooit op je schoenen uitgekeken bent, of ze zijn versleten, dan kan je ze terugsturen zodat zij de materialen weer opnieuw gebruiken.
 • Maganda’s zijn voornamelijk handgemaakt. De enige elektriciteit die bij het productieproces komt kijken is bij de naaimachines die het stiksel maken. Sommige van de Maganda workshops maken al gebruik van zonne-energie en ze werken eraan dit ook voor de andere workshops en hun omgeving te creëren.
 • Maganda is ook continu aan het verbeteren. De schoenmakers experimenteren nu met kokosnootvezels, wat een afvalproduct van kokosplantages is. Ook onderzoeken ze de mogelijkheden van geupcycled materiaal van afgedankte kleding en visnetten.
 • Binnen de stad worden de schoenen op de fiets bezorgd om CO2 uitstoot te verminderen.

Ik stond echt te kijken van hoe snel de schoenen geleverd werden. Wellicht had ik geluk, maar ik had ze ’s ochtends besteld en toen ik aan het eind van de dag thuiskwam van m’n werk waren ze er al! Hierboven zie je de verpakking waarin de schoenen komen. Gemaakt van gerecycled materiaal en een oude fietsband. Op het kaartje staat dat ze je aanmoedigen om de tas niet weg te gooien, maar te blijven gebruiken, bijvoorbeeld als plantenpot. Ik gebruik hem nu om de uien in onze keuken in te bewaren. :)

Bij de schoenen zitten ook een kaartje waarop staat door wie je schoenen gemaakt zijn. Hier op de website van Maganda kan je zien wie dat is, in mijn geval Maxima. Ik vind het toch wel heel speciaal om dat te kunnen zien.

Ik ben dus superblij met m’n Maganda’s en ik vind het ook heel tof dat ik jullie een kortingscode mag aanbieden. (Overigens is dit geen gesponsord artikel o.i.d., ik heb mijn schoenen ook gewoon zelf gekocht en krijg hier ook geen geld voor.) Als je bij de shop de kortingscode trashfashion gebruikt krijg je 25% korting. Deze code is tot eind volgende week geldig, t/m 18 juni.

Hoe vinden jullie m’n Maganda’s?

 

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Comments
 • Lisa
  11 juni, 2017

  Bijzonder dat je kunt zien wie jou schoenen gemaakt heeft :)
  Je schoenen zien er lekker zomers uit!

  Volgens mij zag ik je gisteren trouwens achterop zitten op de fiets. Je droeg een groen jurkje!

  Fijne zondag toegewenst.

  • Sabine
   11 juni, 2017

   Hey, wat grappig! Dat was ik inderdaad! Achterop bij Jacob. ^^

 • Ingrid
  13 juni, 2017

  Wat een bijzondere vondst, schoenen met zo’n achtergrond !
  Het doet mij een beetje denken aan producten uit de Wereldwinkel. Daar kun je ook hele mooie ‘nieuwe’ dingen vinden met net dat beetje extra achtergrond. Van de meeste producten weet je ook waar het vandaan komt en wie of welke groep het heeft gemaakt . Maar zo’n direct contact met de maakster is wel erg speciaal…..

 • Woodtrend
  4 juli, 2017

  Hoi Sabine, wat een leuke artikelen schrijf je. Echt gaaf om te lezen over duurzame modeartikelen. Heb je weleens gekeken naar houten zonnebrillen? Ikzelf denk erover zo’n bril te kopen, maar ik vraag me weleens af of dit ook duurzaam is. Weet jij daar iets over?
  Groetjes,
  Lisette Woodtrend