Gratis sporten en mijn kringloop-sportoutfits

Posted on 4 min. leestijd

Gierigaards opgelet! Houd jij net als ik niet van veel geld uitgeven en vind jij sportabonnementen ook vaak zo duur? Dan deel ik graag mijn tips voor gratis sporten en goedkope sportkleding met jou! Want alle sporten die ik doe doe ik gratis en in de mooiste kringloop-sportoutfits.

Gratis sporten

Laat ik voorop zetten dat ik dol ben op leuke sportclubjes, ik denk dat het heel gezond en leuk is om met anderen te sporten. Ik heb zelf jarenlang met veel plezier op streetdance, steps en zumba gezeten. Maar sinds ik fulltime werk en ik m’n privéactiviteiten over de avonduurtjes en weekends moest gaan verdelen heb ik gemerkt dat ik het heel lastig vond om nog op die vaste tijdstippen te kunnen sporten. Dan heb je natuurlijk altijd nog de optie om een fitnessabonnement te nemen, maar daar ben ik persoonlijk dus te gierig voor. Sinds een aantal jaar sport ik daarom gratis. Overigens ook met veel plezier. Hier volgen mijn tips:

1. Blogilates

Afbeeldingsresultaat voor blogilates
Met stip op 1 staat voor mij Blogilates. De vrolijke Cassey Ho deelt op haar YouTube kanaal pilates video’s die je dan ‘meedoet’. Je hebt geen apparatuur nodig, alleen een matje. Ik vind Cassey echt een superleuke meid. Ze weet mij zo goed te motiveren!
Ik heb vaak het gevoel dat pilates een imago heeft om een wat laffe niet-intensieve sport te zijn, maar ik kan je vertellen, ik heb een hoop sporten gedaan in mijn leven, van triatlons, tot turnen, tot waterpolo, en pilates is de enige sport waarvan ik wel eens heb moeten huilen door hoe zwaar ik het vond. Ik heb het gevoel dat het zo ontzettend goed voor me is! Ik doe meestal zo’n drie ochtenden per week voordat ik naar m’n werk ga één van haar filmpjes, en in het weekend probeer ik er dan meestal drie achter elkaar te doen.
Een paar van mijn favoriete Blogilates workouts die ik vaak opnieuw doe zijn:
Quick Burn Standing Back Workout
10 min Butt Lift Challenge
Want U Back Arms Challenge

2. 7 Minute WorkoutAfbeeldingsresultaat voor 7 minute workout appDe 7 Minute Workout is een app die je gratis kan downloaden. Hij leidt je door oefeningen heen die je ieder 30 seconden moet volhouden en in totaal duurt dat dan zo’n zeven minuten. De app geeft je ook iedere dag op hetzelfde tijdstip een reminder. Ik doe dit dan ook iedere ochtend voor het werk. Ik wissel dit af met Blogilates. Een paar weken Blogilates, een paar weken 7 minute workout. Ik merk dat ik die afwisseling zelf erg prettig vind.Afbeeldingsresultaat voor 7 minute workout

3. Hardlopen
True, je hebt eenmalig de investering van het kopen van hardloopschoenen, maar daarna is het helemaal gratis! Wanneer je maar wil! Je stapt de deur uit en begint met hardlopen. Je hebt ook een overdaad aan gratis hardloopapps die je bij dit proces kunnen ondersteunen. Ik loop doorgaans één à twee keer in de week een paar kilometer. Een leuk muziekje erbij en hollen geblazen.
Soms moet ik mezelf wel een beetje ertoe zetten om hard te lopen. Ik weet dat het zowel fysiek als mentaal heel goed voor mij is, maar ik heb er niet altijd zin in. Wat ik dan doe: ik kijk deze YouTube video. Daarna kan ik gewoon niet meer niet hardlopen en voel ik me zo goed!

Wat voor mij bij alle sporten geweldige motivatie is is een mooie sportoutfit! En dat brengt mij tot mijn volgende onderwerp: mijn kringloop-sportoutfits

Mijn kringloop-sportoutfits

Het zal jullie niet verbazen, vrijwel al mijn sportkleding komt van kringloopwinkels. Hierbij drie outfits ter voorbeeld die ik bij de sporten die ik doe draag.

1. Blogilates

Allereerst mijn typische Blogilates outfit. Een sportshirtje (ik vind de kleur zo mooi) en een aansluitende gladde sportbroek.

Shirt, €3,50, Emmaus Utrecht – Broek, €4,00, Emmaus Utrecht

 

2. 7 Minute Workout
Onderstaande outfit draag ik ook wel eens tijdens het Blogilatesen en tijdens het hardlopen, maar is ook mijn go to 7 minute workout outfit. Ik vind vooral het broekje zo leuk! Ik word altijd helemaal vrolijk als ik hem draag. Een gelukstreffertje voor €2,75 bij RataPlan Den Haag. Ik kwam online een vergelijkbare sweatshort met bloemenprint tegen bij Esprit.

Shirt, €2,50, Kringloopcentrum Amersfoort – Shorts, €2,75, RataPlan Den Haag

3. Hardlopen
De vorige outfit is er ook een die ik wel eens tijdens het hardlopen draag, maar nu het weer kouder wordt grijp ik ook weer naar een warmere variant.

Muts, €1,00, Emmaus Bilthoven – vest, €4,00, Emmaus Bilthoven  – Sportbroek, €4,50, RataPlan Diemen

 

Hebben jullie nog andere tips om gratis te sporten? En hebben jullie zelf misschien ook sportkleding van de kringloop?

 

 

Met dit artikel wordt een microkrediet gesteund. Klik hier voor meer informatie.

 

Bronnen afbeeldingen: Blogilates, 7 minute workout

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Comments
 • Nancy
  22 september, 2017

  Wat staat de laatste hardloopoutfit je leuk! Als ik je zo zie krijg ik zin om mijn hardloopschoenen weer uit de kast te halen.

  Voor nu houd ik het bij alles op de fiets proberen te doen. Ik merk dat ik daar in het afgelopen jaar een stuk fitter van ben geworden. Maar daarnaast is er wel ruimte voor Cassey Ho, ik ga meteen een kijkje nemen. Ik was gek op Pilates in de sportschool, dus de oefeningen zijn bekend.

  Super trouwens die Mikrokredieten van Kiva. Goede manier om je advertentie inkomsten in te zetten.

  • Sabine
   26 september, 2017

   Thanks Nancy! Ik en heel benieuwd hoe je Blogilates vindt!

 • Christine
  22 september, 2017

  Dacht dat deze blog misschien reclame zou zijn voor het gratis sporten dat je bij elkaar kon sparen via de AH ;) dus dat is dan gelijk mijn tip:D
  Zelf sport ik wel bij een sportschool omdat daar kinderopvang bij zit, anders kan ik overdag niet sporten en ’s avonds sporten is niet aan mij besteed, dan lig ik veel te lang na te stuiteren in bed : $

  • Sabine
   26 september, 2017

   Oh ja! De AH zegeltjes! Goeie tip idd! :D

 • Geertje
  22 september, 2017

  Grappig dat je ook waterpolo hebt gespeeld. Ik ook. Met tweedehands capjes :-)
  En voor mij is het juist precies andersom als voor jou: juist toen ik eenmaal voltijds aan het werk was vond ik het nog fijner om de stok van het team achter de deur te hebben. En met een kind nog meer. Een verhuizing weg uit Utrecht betekende het eind van het poloën en ik vind het heel moeilijk mezelf ertoe te zetten om te gaan sporten. Af en toe zwemmen, vooral in de zomermaanden buiten, verder niet. Maar gelukkig werk ik 9 km van huis en ‘sport’ ik daardoor ook iedere ochtend voor het werk en avond na het werk op de fiets. :-)

  • Sabine
   26 september, 2017

   Ah wat leuk! :D
   En wat goed dat je minstens 18 km per dag fietst!