SHOOTD: Charity Shop Chic

Posted on 2 min. leestijd

Goodday old chap!

Ik ben een paar weekjes voor m’n werk in London. En ik ben er als een vis in het water, want als de stad ergens bol van staat is het wel van de zogeheten charity shops! Het Britse equivalent van kringloopwinkels die stuk voor stuk aan een specifiek goed doel gericht zijn. De volgende keer zal ik met een iets uitgebreider filmpje komen waarin ik het over deze charity shops heb, maar voor vandaag even een kort artikeltje waarin ik twee van de zaken die ik hier al gekocht heb laat zien. Ik heb ze samengevoegd in deze Secondhand Outfit Of The Day

De jurk kocht ik voor £13,00, ongeveer €14,50, bij de Cancer Research Charity Shop. Met de opbrengst van deze winkel wordt onderzoek naar kanker gesteund. Hij is van het merk A|Wear en is echt van mooie kwaliteit. Stevig, maar toch ook soepel en zacht. Hij zit heel lekker.

De schoenen kocht ik voor £8,00, ongeveer €8,80, bij de Royal Trinity Hospice Charity Shop, een kringloopwinkel voor een hospice. Ze zijn van het merk John Lewis. Ook deze zijn duidelijk van goede kwaliteit. Ze zien er nog uit als nieuw en lopen heerlijk!

De prijzen liggen dus wat hoger dan bij de meeste Nederlandse kringloopwinkels, maar ik merk dat ik het makkelijker vind om iets meer uit te geven doordat zo duidelijk is aan welk goede doel je bijdraagt. Ook is de kwaliteit van de items in de winkel erg hoog. In Nederland zitten er vaak ook mooie items tussen, maar ook wel minder mooie. Hier lijkt alles erg streng geselecteerd zo mooi is het. En gelukkig voor mij staat de pond op dit moment niet zo sterk.

Zonnebril, €2,00, Emmaus Utrecht – Jurk, £13,00, Cancer Research Charity Shop – Schoenen, £8,00, Royal Trinity Hospice Charity Shop

Wat vinden jullie, goede aankoopjes?

Waar London ook bol van staat -en ik steeds boller-: heerlijk eten!

Alle liefs uit Londen!

 

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 Comments
 • Mbuti
  11 augustus, 2017

  Prachtige aankoopjes. Cheerio

  • Sabine
   17 augustus, 2017

   Cheerio!

 • Christine
  11 augustus, 2017

  Super gaaf jurkje!! En wat leuk dat je er voor je werk bent, dat zijn wel de krenten in de pap, zeg!

  Ik ben in mei twee weken in Engeland geweest en heb een keer in Ulverton en een keer in Hull bij een Charity Shop gewinkeld.. vooral bij die eerste ben ik super geslaagd, de helft van de winkel werd namelijk opgeruimd voor £1,- per stuk.. zo bizar, heb dat soort opruimen nog nooit in Nederland meegemaakt bij een kringloopwinkel! Heb toen echt geweldige dingen gescoord! En in Hull heb ik een zomerjurk gekocht waar ik de afgelopen maanden zo’n beetje in heb gewoond:$ Het viel mij vooral op dat het aanbod jurken zoveel groter is dan in Nederland..

  En alle liefst uit Londen – toevallig of niet een verwijzing naar Acda en de Munnik?!

  • Sabine
   17 augustus, 2017

   Thanks Christine! Ja ik ben een bofkont! :)
   Haha wauw £1,- per stuk! Ik zou willen dat ik daarbij was. <3
   En dat van die jurken herken ik inderdaad! Leuk vind ik dat!

   En alle liefs uit Londen, inderdaad een verwijzing, naar Blof. ;)

   • Christine
    18 augustus, 2017

    Oeps, hoe kwam ik nou bij AedM?!
    Maar goed, we snappen hem ;)

 • Geertje
  14 augustus, 2017

  Wauw, wat een mooi jurkje. Kon zo aan naar je werk!
  En John Lewis is inderdaad een goed en degelijk merk, als ik mijn engelse vriendinnen moet geloven die daar geregeld iets van importeren.

  • Sabine
   17 augustus, 2017

   Hey wat leuk om te horen, Geertje! Ik had nooit van John Lewis gehoord, dus fijn om te weten dat het inderdaad goed is. ^^