The Look For Less: Kate Middleton (deel 1)

Posted on 3 min. leestijd

Lieve lezers, zien jullie er allemaal presentabel uit? We hebben namelijk koninklijk bezoek! Yes, het is weer tijd voor een artikeltje in mijn favoriete categorie: The Look For Less. Deze keer is de beurt aan niemand minder dan Catherine, Duchess of Cambridge, wife of Prince William, of zoals we haar voornamelijk kennen: Kate Middleton! Wederom is het m’n moeder en mij gelukt om outfits bij elkaar te kringloopshoppen en deze celebrity-looks na te maken. Lees verder om de vier looks te zien en om meer over Kate te lezen.  

Eerlijk gezegd speelde Kate altijd een vrije kleine rol in mijn leven. Waar ik echt helemaal weg ben van de bruisende, krachtige energie van onze eigenste Koningin Máxima vond ik Kate altijd een wat grijze muis. Toegegeven, dit was voornamelijk gebaseerd op de balkonscène van haar bruiloft. Van Willem-Alexander en Máxima staat de balkonscène in mijn Top 5 favoriete YouTube filmpjes. De liefde spat er vanaf. Die van William en Kate deed me helaas niks. Toch heeft de research voor dit artikeltje mijn mening wel enigszins bijgesteld. Ik heb nu de indruk dat Kate een vrolijke meid is met gevoel voor stijl en dat zo’n uitbundig vertoon van liefde misschien ook gewoon niet zo bij de Britse cultuur past.

tlfl_km1

Complete look: €16,20
Hoed, Kringloop Zeist, €4,00 – T-shirt, Rataplan Diemen, €2,00 – Rokje, Kringloop Simpel Soesterberg, €4,00 – Schoenen, de Kringloper Naarden, €4,00 – Tasje, Emmaus Bilthoven, €2,00 – Armband, Emmaus Bilthoven, €0,20

Kate maakte op mij misschien nooit een diepe impact, maar dat schijnt een groot deel van de bevolking heel anders te ervaren. En vooral haar kledingstijl maakt veel indruk. Er wordt zelfs gesproken over het ‘Kate Effect’: het positieve effect dat Kate heeft op de verkoopcijfers van kleding vergelijkbaar met het hare.

tlfl_km3-2

Complete look: €11,20
Grijs jasje, Kringloop Simpel Soesterberg, €4,00 – Grijze das, Rataplan Diemen, €1,00 – Gekleurde sjaal, Kringloop Zeist, €1,00 – Bruine rok, Emmaus Bilthoven, €3,00 – Baret, Rataplan Diemen, €2,00 – Armband, Emmaus Bilthoven, €0,20

Kate wordt ook door connaisseurs gezien als stijlvol. Ze stond op nummer 1 van Vanity Fair’s jaarlijkse Best Dressed lijstjes van 2010 tot en met 2013.

tlfl_km5
Complete look: €10,50
Jurk, Emmaus Bilthoven, €5,00 – Tasje, Emmaus Bilthoven, €2,00 – Ketting, Kringloopcentrum Eemnes, €3,50

Kate ziet er regelmatig beeldschoon en als echte royalty uit. Toch beperkt ze zichzelf niet tot hele dure kleding. Ze draagt ook meer dan eens kleding van Zara en H&M. Gezien haar positie vind ik dat toch ook wel leuk verrassend.

tlfl_km4

Complete look: €29,00
Blazer, Kringloop Bunnik, €4,00 – Jeans, Emmaus Bilthoven, €3,00 – Laarzen, Emmaus Utrecht, €17,00 – Wit t-shirt, de Kringloper Naarden, €2,00 – Grijze trui, Kringloop Zeist, €3,00

 

Kortom, die Kate ben ik best een interessante meid gaan vinden. En ik heb weer veel plezier gehad met het namaken van de looks. Wederom heel veel dank aan mijn ‘Look For Less’-rots in de branding: m’n moeder, voor het samenstellen van de outfits en het maken van de foto’s. Mam, ik vind het echt leuk om dit samen met jou te doen!

Vinden jullie de outfits geslaagd? En wat vinden jullie van de kledingstijl van de Duchess of Cambridge?

Websites van de benutte kringloopwinkels:

Bronnen originele foto’s: 1, 2, 3, 4, 5,

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Comments
 • Mijntje
  14 januari, 2017

  Wat een superleuk idee, knap verzamelwerk van jou en je moeder. En de Kringloop outfits zijn prachtig en doen (vind ik) niet onder voor Kate’s outfits! Goed geslaagd dus!

  • Sabine
   18 januari, 2017

   Dankjewel, Mijntje, voor je leuke reactie!

 • Ingrid
  17 januari, 2017

  Kon met de preview niet raden wie dit keer aan de beurt zou zijn voor de look for less! Maar weer zeer goed gelijkende outfits van Kate gekopieerd . Knap hoor!
  De outfit met de bruine rok en grijze jasje het mooist; kun je zelf in het dagelijkse leven ook goed aan.
  Ben benieuwd naar deel 2

  • Sabine
   18 januari, 2017

   Dankjewel Ingrid! Leuk om te horen!

 • joella
  18 januari, 2017

  Leuk!
  Ik vind haar echt classy

  • Sabine
   18 januari, 2017

   Thanks, Joella!