TrashFashionisto Matti

Posted on 2 min. leestijd

Gisterenavond kwam ik terug van m’n werk en bedacht me toen dat ik nog helemaal geen stukje voor TrashFashion had! Gelukkig kwam vriend Matti* langs, die zelf een aantal kringloopkledingstukken droeg, en hij wilde wel zich wel voor een stukje lenen! Graag introduceer ik: TrashFashionisto Matti! Matti is 30, woont in Utrecht, is postbode, eeuwige filosoof en cinematograaf in spé. Maar dus ook TrashFashionisto! En daar vertelt hij ons vandaag meer over.

Matti, vertel ons eens, wat draag je voor kringloopwaar?

Ik heb zelf behoorlijk veel kleding van kringloopwinkels en vandaag draag ik een overhemd en een jas die beiden van kringloopwinkel Noppes in Nieuwegein. De jas kostte €10,00 en het overhemd €4,00. Wat trouwens wel leuk is om te delen is dat ik veel heb gehad aan een TrashFashion-artikeltje over overhemden kopen. (S: Dit artikeltje uit 2012, wat leuk Matti!)

Hoe ben je ooit begonnen met kringloopwinkelen?

De eerste keer dat ik naar een kringloopwinkel ging was echt om financiële redenen. Ik was net aan m’n studie begonnen en ging op kamers wonen. Dan zit je opeens met een krappere portemonnee. Ik had van anderen wel eens over kringloopwinkels gehoord en besloot er zelf ook eens een kijkje te nemen.

En waarom kom je nu nog steeds terug bij kringloopwinkels?

Ik vind het nog steeds een groot voordeel dat kringloopwinkelen lekker goedkoop is. Maar ik vind het nu ook veel leuker om kleding bij kringloopwinkels te kopen dan om nieuwe kleding te kopen. Ik vind vooral nieuwe merkkleding toch wat ‘saai’, modern en trendy vind ik voorspelbaar en ik kies liever voor iets wat ook iets ‘ouds’ uitstraalt, iets tijdloos’. Bij kringloopwinkels is de kans dat je zoiets speciaals vindt toch wat groter.
Overigens koop ik niet alleen kleding bij kringloopwinkels. Ik haal er ook veel boeken en dvd’s.

(Dat Matti er inderdaad tijdloos uitziet bewijst onderstaand portret wel!)

 

Zitten er ook nadelen aan kringloopwinkels?

Hmm… ik kocht er een keer een paar schoenen die helemaal uit elkaar vielen de eerste dag dat ik ze droeg. En in sommige winkels hangen de spijkerbroeken voor mannen en vrouwen door elkaar. Zo verwarrend!

* Zijn naam is Matti, maar de chickies noemen hem Schatti.

 

Bedankt voor het delen van jouw ervaringen met kringloopwinkels Matti! Ik hoop dat je nog vaker een kringloopoutfit wil delen!

En beste lezers, bedankt voor het lezen! En ben jij ook een TrashFashionisto of TrashFashionista en wil jij ook wel jouw kringloopervaringen delen? Stuur dan een mailtje naar sabine@trashfashion.nl.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Comments
 • Petra
  25 november, 2017

  Wat leuk zo’n verhaal over iemand anders. Kun je toch iedere week een leuk stukje blijven schrijven + Kon Mari opgeruimd blijven. Ik ben het helemaal met jou en Matti eens. Ik kom zelden meer in de stad en al die volle winkels staan me een beetje tegen. Het aanbod is zo overweldigend en veel van hetzelfde. In de kringloopwinkel vind ik de verrassingen en onze kinderen mogen er regelmatig wat uitzoeken, waardoor ze met heel veel plezier meegaan. Heerlijk dat er zo veel mensen bewuster leven, waardoor we er samen een mooiere wereld van maken.

 • Ingrid
  26 november, 2017

  Leuk weer eens een heel ander artikeltje op TrashFashion!!!!!
  Op facebook had je een poll gezet waarin we op leukste artikel konden stemmen. Ik wilde ze allemaal wel aanvinken maar dat kon niet. Maar juist die variatie vindt ik het leukste aan je blog!
  Elke week is het weer een verassing ……..