Mini make-over van onze hal met quick fixes en BinBangs! (+ BinBang kortingscode)

Posted on 3 min. leestijd

Een paar weken geleden hebben Jacob en ik onze hal geschilderd. Deze werd hier een heel stuk lichter door, waardoor ik opeens was gaan zien hoe rommelig onze hal eigenlijk was. Daarom vond ik het hoog tijd voor een mini make-over van de hal, met simpele quick fixes met groots effect!
Bijna al mijn quick fixes zijn gratis om uit te voeren. Alleen BinBangs zijn niet gratis, maar het goede nieuws is dat ik een BinBang kortingscode met jullie mag delen!

In onderstaande video laat ik zien hoe ik met eenvoudige aanpassingen onze hal een hele andere uitstraling heb kunnen geven.

Klik hier om de video op YouTube te bekijken.

 

Hier zijn mijn quick fix tips op een rijtje:

 1. Hang alleen de jassen die dagelijks gedragen worden op de kapstok in de hal
  Wij hebben de jassen die we dit seizoen niet dragen, of die we slechts soms dragen, boven opgehangen. Op deze manier ziet je hal er meteen veel opgeruimder uit. En voor je gasten is het ook fijn als ze niet hoeven ‘zoeken’ naar een vrij haakje om hun jas aan op te hangen.
 2. Laat geen losse schoenen in de hal liggen
  Herkennen jullie dit? Als je thuis komt doe je je schoenen uit en laat je deze vervolgens in de hal slingeren? Neem even de moeite om ze op te ruimen waar ze horen en je hal ziet er een stuk opgeruimder uit!
 3. Bewaar niet onnodig veel tasjes
  Wellicht herkent niet iedereen dit als een ‘hal-probleem’, maar je hebt vast wel een plek in je huis waar je veel losse tasjes bewaart om te gebruiken voor bijvoorbeeld boodschappen. Wij bewaren deze bovenop onze kapstok en hadden inmiddels twee tassen vol. Deze zullen we natuurlijk nooit allemaal tegelijk gebruiken. Daarom heb ik gewoon de volste tas in z’n geheel naar de kringloop gebracht, zodat zij ze weer kunnen gebruiken als tasjes voor klanten. Let op, er zijn kringloopwinkels die hun eigen papieren tasjes hebben, dus als je ze naar de kringloop brengt zorg dan wel dat het een kringloop is die ze daadwerkelijk kan gebruiken.
 4. Bewaar niet meer dan 1 paraplu per persoon in de hal
  Jacob en ik wonen met z’n tweeën, toch hadden we een bak vol paraplu’s in de gang staan. Nu hebben we allebei één paraplu aan de kapstok hangen en boven nog één extra paraplu liggen voor het geval bezoek er een keer eentje willen lenen, maar voor de rest is de bak met paraplu’s en al naar de kringloop. Zo is de vloer ook meteen een stuk leger!
 5. Zorg voor een nette oplossing voor je gescheiden afval, mijn tip: BinBangs!
  Ik weet eigenlijk niet hoe gebruikelijk is om je gescheiden afval in de gang te hebben liggen (waar leggen mensen dit anders? In de keuken?) maar dit was eigenlijk het rommeligste deel van onze hal. Daarom heb ik een viertal BinBang afvalscheidingsbakken genomen. BinBangs zijn stapelbare bakken van gerecycled plastic. Ik ben superblij met het resultaat! Ik vind het er zo strak en opgeruimd uitzien. Wat een verschil!
 6. En tot slot, organiseer alles wat er nu nog in je hal over is op een prettige manier.
  De meest eenvoudige tip: Hang de langste zaken links op je kapstok en de kortste zaken rechts, zodat er op het oog een opwaartse lijn ontstaat (van Marie Kondo geleerd). En stijl het geheel ook een beetje leuk af. Ik heb dit gedaan door er nog een plantje bij te zetten. Kleine moeite, maar staat toch gezellig. :)

 

BinBang kortingscode

Naast dat de BinBang bakken er strak uitzien vind ik het tof dat ze van een bedrijf met een duurzame gedachte komen. BinBang schrijft het volgende over hun missie:

 

Zou jij ook graag BinBangs willen aanschaffen? Dan kan je gebruik maken van de BinBang kortingscode die ik met jullie mag delen! Ga naar de webshop van BinBang (klik) en voor de volgende kortingscode in: trashfashionmeetsbinbang – daarmee ontvang je 10% korting op de hele webshop. De code is geldig tot 1 november.

 

Vinden jullie m’n hal make-over geslaagd? En hebben jullie zelf mooi opgeruimde hallen, of herkennen jullie de zaken die ik zelf nog moest fixen?

 

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Comments
 • Geertje
  4 oktober, 2018

  Netjes gedaan! Ik ben wel benieuwd hoe lang jullie het volhouden om geen schoenen te laten slingeren in de hal en alle spullen ofwel boven, ofwel volgens een Mari Kondo-lijn op te hangen … :-;

  Die binbangs ken ik, vind ik ook heel mooi. Helaas leveren ze niet buiten NL/DE/BE …

  • Sabine
   4 oktober, 2018

   Ja daar ben ik ook wel benieuwd naar. ^^ Tot nu toe lukt het nog aardig!

 • Geertje
  4 oktober, 2018

  Oh ja, die brandblusser! Zijn jullie zo brand-bewust? Ik vind overal rookmelders al heel wat ….

  • Sabine
   4 oktober, 2018

   Haha nou, ons huis was voorheen een studentenhuis (waarin ik zelf ook woonde) en daarom waren er superstrenge regels omtrent brandveiligheid: waaronder in elke ruimte een rookmelder en in heel veel ruimtes brandblussers, ons huis staat er vol mee, haha!

 • Ingrid
  4 oktober, 2018

  Leuke mini make over ! Kleine moeite en een groots effect.
  Prachtige bakken. Wij hebben in de bijkeuken een kast staan waar we dit soort dingen in bewaren……
  Volgens mij heeft je blog ook een mini make over gehad; heel strak hoor!

  • Sabine
   4 oktober, 2018

   Goed gezien, Ingrid! Dankjewel! :D